Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Vf. folderul Spam după înregistrare.
Pune o întrebare

Newsletter


3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.4k comentarii

2.4k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
734 vizualizari
legata de un raspuns la: Unde se fabrica banii nostri?
Novice (111 puncte) in categoria Economie - Afaceri
0 0
Dle Miron Serban ,

In limitele realitatii economice si sociale condtia necesra dar nu si suficienta, ar fi intrarea omenirii pe Calea a treia de dezvoltare socio-eonomica a umanitatii descoperita de mine acum cca 35 ani  si numita si Calea lui Thomas Paine, dupa principalul precursor despre care am aflat mai tarziu adica dupa anul 1990.
0 0

Doresc sa adaug ceva ca sa pot fi gata sa raspund la orce intrebare: In Europa si azi in lume a inceput tot de la sfarsitul secolului trecut sa se militeze pentru UBI(Univesal Basic Input) pornindu-se de la o cohorta prestigioasa de inintasi printre care desigur era si Thomas Paine https://basicincome.org/ infiintandu-se o organizatie europeana penru promovarea UBI care azi este transformata intruna mondiala  BIEN:BasicIncomeEarth Network https://www.facebook.com/BasicIncomeEarthNetwork/?tn-str=k*F

Singura poblema este ca acesti militanti deosebiti cum sunt profesorii Philippe Van Parijs and Yannick Vanderborght cu cartea lor de mare succes : "Basic Income: A Radical Proposal for a Free Society and a Sane Economy" nu inteleg inca ca acet UBI este doar un corolar, desigur cel mai important, dar totusi un corolar al postulatelor Caii a treia preconizate de mine.

3 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
TOTUL?? ce e aia?

Si indiferent ce inseamna, nu stiu cum iti inchipui tu ca functioneaza lumea asta, dar mereu vor fi situatii limitate, la care nu ai si nu vei avea acces niciodata.
Experimentat (3.1k puncte)
0 0
Simt ironie in raspunsul tau.Ce vroiam sa zic este exact ce ai zis tu, situatiile limitate la care nu vom avea acces niciodata. Traiesti o singura viata, nu cred ca este corect  sa fii sclavul unui sistem facut doar pentru "unii". Sunt persoane care "produc" mult mai mult decat progeniturile unora care au TOTUL.  Recunosc ca nu stiu cum functioneaza lumea, dar, traim intr-un sistem care ne ingenuncheaza, si pentru a supravietui, cineva trebuie sa dea "faliment".
2 0
Miron Serban, oare ce varsta ai? Dupa intrebare si comentariu("nu stiu cum functioneaza lumea") probabil ca esti tanar si impetuos. E adevarat ca traim o singura viata si ca o traim intr-un sistem social nedrept, dar, retine: este cel mai bun sistem social-politic pe care oamenii l-au putut crea pana acum. Atat i-a(ne-a) dus capul si puterile, atat am facut. Faptul ca tie si altora din generatia tanara nu va convine acest sistem este un lucru pozitiv: este singura sansa de progres pe care o are omenirea. Aveti ocazia sa imaginati un sistem mai bun, mai drept, in cadrul caruia sa triumfe dreptatea, egalitatea in drepturi, justitia sociala, morala, libertatea adevarata a tuturor, astfel incat intr-un final sa va puteti bucura cu totii de o viata frumoasa si de toate binefacerile progresului social si economic. Dar pana atunci, aveti de luptat, de depus eforturi enorme, si poate nu tu, dar copiii sau nepotii tai vor avea ocazia sa traiasca astfel incat sa-si poata permite orice, sau aproape orice.
0 0
Cred ca avem nevoie de un cutit care sa ne ajunga pana la os, un cataclism, o interventie extraterestra, si poate asa ne vom aminti sa fim oameni. Avem nevoie de un rau comun pentru a ne apropria, din nou, ca specie. Chiar nu stiu cum functioneaza lumea si asta ma inspaimanta cel mai mult. De aia e bine sa intrebam, nu sa fim ignoranti.
0 plusuri 0 minusuri
Da. Absolut oricine ai fi, vor exista întotdeauna și lucruri pe care nu ți le vei putea permite.
Expert (12.9k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
singurul mod in care sa ne permitem aproape totul, ar fi in momentul in care tehnologia o sa poata scana creierele oamenilor si sa le puna pe suport electronic, intr-o lume virtuala se poate trai ca in avatar sau matrix unde se construiesc lumi cu  infinit mai putin efort decat in lumea reala.

 

In rest lumea reala nu va avea un viitor prea bun, pe termen mediu, o planeta supra populata, explozia demografica a indivizilor din lumea a treia pune in pericol drumul spre progres. Poate dezvoltarea unor centre de putere civilizate, din asia sa tina steagul civilizatiei sus.

 

Imagineaza-ti lumea de azi, cat de agitata ar fi daca am trece printr-o criza alimentara grava, dar in 2100 o populatie dubla in orientul mijlociu si de 4X mai mare in africa, cu petrolul si gazele naturale de mult terminate. Egiptul deja este cel mai mare importator de grau din lume, 70 milioane intr-un desert care depind de un fluviu.
Experimentat (3.3k puncte)
1 0
O catastrofa malthusiana ? Sa nu uitam de lacomia omului.
...