Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
830 vizualizari
De ce oamenii sunt atrași de lucrurile rare,de lucrurile unice, de evenimentele care pot avea loc odată în viață? Ce îi face pe oameni să fie cu atât mai atrași de un lucru cu cât acest lucru este mai rar?
Novice (268 puncte) in categoria Diverse
0 0
Orice trasatura umana trebuie in primul rand analizata din perspctiva evolutiei.

Homo sapiens apreciaza esteticul, incearca sa-si imbunatateasca aspectul natural, probabil sa isi mareasca probabilitatea de a se imperechea si a castiga putere in grup,  vezi la triburi primitve tatuaje si pene viu colorate,  acest comportament este universal, omul modern are un evantai mult mai larg: haine, bijuterii, masina, casa, diploma etc.
0 0
Cred că răspunsul este relativ simplu: lucrurile rare ne diferenţiază de marea masă, ne includ într-o elită. Nu ne mândrim cu un tricou alb pe care-l poartă toată lumea, dar ne mândrim cu un tricou Kalvin Klein în ediţie limitată, pe care nu-l mai poartă nimeni dintre cei cunoscuţi.

Cred că piaţa diamantelor pune în valoare această idee foarte bine: astăzi se pot crea diamante în mod artificial, iar diamantele nu reprezintă tocmai un produs rar. Dar pentru a menţine piaţa la o cotă ridicată, producţia şi vânzarea de diamante sunt bine controlate. Produsul trebuie să rămână rar.

3 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Omul are tendinta naturala de a se evidentia, de a iesi din turma, de a fi mai degraba printre cei putini decat printre cei multi.
Junior (817 puncte)
0 plusuri 2 minusuri
cred ca fiecare incearca sa descopere lucruri anormale .pt. a fi mai instiintat despre aflarea lucrurilor ce ne incojoara. pt asi raspunde la intrebari care nu ni le putem raspunde niciodata si in care nu putem sa le descoperim niciodata
Novice (116 puncte)
...