Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
867 vizualizari

Cu riscul asumat de a pune o întrebare poate considerată de unii superficială, nu mă pot abţine să nu întreb dacă descărcările de pe YouTube sînt legale sau nu. Am scotocit Internetul (inclusiv acest site) şi tot nu m-am lămurit, am citit multe opinii din diverse ţări, dar nici una nu era tranşantă (da/nu). Deci: sînt legale descărcările de pe YouTube, presupunînd că acestea sînt nefolosite în scop mercantil sau trebuie să pun deoparte banii pentru amendă?

Senior (5.0k puncte) in categoria Diverse

1 Raspuns

1 plus 1 minus
Site-ul www.youtube.com nu îţi oferă opţiunea de a descărca materiale găzduite. Consider că descărcarea, stocarea şi distribuirea conţinutului de pe youtube este ilegală, mai ales că printre materialele descărcate pot fi unele protejate de drepturi de autor!
Dacă proprietarul unui clip depune plângere împotriva ta, ai nevoie de bani pentru amendă şi despăgubiri.
Altfel, limitează-te la a vizualiza on-line şi a distribuie materiale folosindu-te de uneltele puse la dispoziţie de www.youtube.com
Termenii şi condiţiile de utilizare de pe site-ul menţionat, ce spun?
Junior (904 puncte)
0 0

Ambiguitatea este mare în ceea ce priveşte "termenii şi condiţiile de utilizare". Există nenumărate aplicaţii (începînd cu extensiile din browsere) care permit conversia şi descărcarea fişierelor YouTube, deci dacă aceste aplicaţii sînt prezente în spaţiul virtual şi nesancţionate, este posibil să nu fie ilegal faptul că descarci muzica oferită de alte persoane, şi poate acest lucru este acceptat în mod tacit de către proprietarul G.

0 0
Drepturile de autor se capata gratuit, in mod automat, in momentul in care cineva creeaza sau dobandeste o opera artistica, chiar daca nu este facuta publica, chiar daca nu este finalizata. De aceea orice imagine, compozitie muzicala, opera literara, plastica, film, etc. apartine de drept cuiva si poate fi doar privita sau ascultata, inclusiv pe YouTube. Dreptul de autor contine si dreptul de multiplicare (copyright). Detinatorul dreptului de autor poate renunta la el in mod expres si il declara bun public, iar opera respectiva poate fi folosita in orice scop, inclusiv copierea. Daca nu se specifica contrariul, se prezuma ca orice opera artistica este protejata la copiere. Nasol!
...