Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
1.3k vizualizari
Junior (435 puncte) in categoria Religie
0 0
Se datoreaza actiunii diverselor entitati care pretind controlul asupra rasei umane folosind deviza divide si cucereste... aici se incadreaza si diversitatea limbilor deoarece daca oamenii ar fi convietuit in pace si liniste nu le-ar fi trebuit mult sa realizeze adevarul si sa se emancipeze spiritual.
Cred ca nu e nevoie sa mentionez ca religiile au omorat mai multi oameni pe pamant decat orice alta catastrofa ori razboi, toata acestea in defavoarea rasei umane iar confuzia adancindu-se si mai mult in mentalitatile noastre.
Ca sa intelegem mai bine(mai usor) termenul trebuie observata pronuntarea in limba engleza(limba fabricata si impusa prin globalizare). Asadar avem religion = re-legion... de aici pana la a intelege simbolismul nu cred ca mai e mult din moment ce aceste factiuni sunt intodeauna in cautare de suflete noi de pe urma carora sa profite.
Trezirea !
0 0
hai ca deja incep sa imi placa raspunsurile individului :))
0 0
Iahim, desi incerci sa te delimitezi, si tu ESTI CREDINCIOS ! Ca si ei, tu CREZI in veridicitatea unor afirmatii care NU POT FI DOVEDITE ! Bun, nu se poate spune ca esti religios, bisericos, etc, DAR ESTI CREDINCIOS !
0 0
Si eu as vrea ca lucrurile astea sa fie basme si doar in capul nostru dar actualitatea spune altceva... In acelasi timp constientizarea iti deschide calea spre infinit, iar dovezile exista, poti sa le vezi sau sa le ignori dar le observi singur nu ti le baga nimeni pe gat, din contra, exact opusul se mediatizeaza.
Tu asteapta in pasivitate sa ti se dovedeasca tot ce vrei, tot ce se vrea mai bine zis si ai sa inghiti cum ai fost invatat, e mai usor sa te lasi controlat, mai devreme sau mai tarziu ceva o sa te trezeasca din ignoranta...
0 0
Eu cred ca oamenii care au creat religile au profitat financiar din naivitatea oamenilor.
0 0
Biserica, Iahim, Biserica este cel mai mare criminal al tuturor timpurilor si nu Religia. Pentru ca Religia si Biserica nu sunt nici pe departe acelasi lucru. Si din nou, omul e cel care sta in fruntea Bisericii.
0 0
Cati oameni atatea idei. Religia nu este altceva decat un set de reguli. Din punctul meu de vedere, in esenta lor (ma refer la legi in general, nu doar la religie) au fost inventate pentru a ghida oamenii. Ceea ce e foarte util, uneori. Dar, in momentul in care nu mai ai nevoie de o autoritate sa te indrume/ sa-ti spuna pe ce drum sa o iei, atunci cred ca esti pe cont propriu. In sensul bun.
Cu siguranta, Religia a avut rostul ei, dar daca oamenii sunt capabili sa fie plini de compasiune si inteligenti (practic, nu doar teoretic - homo sapiens sapiens), atunci, cred ca am evolua cu adevarat spre o noua lume.
Nu cred in Biserica, nu sunt nici macar un om religios. Cu alte cuvinte, ateu. Dar eu ma consider mai degraba spiritual. In ce priveste divinitatile supreme, s-a vorbit, se vorbeste si se va vorbi multa vreme de acum inainte. Adevarul adevarat despre lumea asta si cum functioneaza ea, nu il vom afla niciodata, noi, oamenii de rand. Poate doar cei care cred ca sunt superiori si e nevoie sa ascunda lumii adevarul pentru a nu ne isteriza (adica suntem incapabili sa ne confruntam cu o realitate, spre deosebire de ei).
Nu detin nici un adevar absolut, dar in ce priveste zeitatile, am totusi o intrebare: Daca ar fi existat o entitate suprema, atunci ne-am mai fi pus noi intrebarile astea?!
Daca asta e stadiul in care maretul Homo sapiens sapiens (de 2 ori chiar) se afla astazi, ei bine, abia astept sa vina ziua de maine.

4 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Eu n-as spune ca sunt multe, fata de antichitate SUNT MULT MAI PUTINE !

De ce totusi ? Este destul de evident, din acelasi motiv pentru care exista atat de multe limbi diferite, in primul rand din motive de separare geografica, uneori izolare politica, etc.

Fii convins ca la inceputuri fiecare trib avea samanului lui cu povestile lui personale. Odata cu depasirea granitelor geografice (prin migratii, razboaie de cucerire, transport terestru si acvatic, etc), religia a devenit si un instrument politic - care trebuia impus in zona de influenta a conducatorului X.

De ce credeti ca a avut crestinismul asa mare succes ? Pentru ca a fost propagat prin intermediul imensului Imperiu Roman ! La fel si in cazul musulmanilor - a existat un Imperiu Arab, unul chinez, etc.

O alta etapa este Epoca Mass-Media ! Acum se poate ajunge usor la potentialii aderenti, si in viitor se poate ajunge la religii globale.

Imagineaza-ti urmatorul scenariu: descopera cineva o tehnologie sofisticata si de nedepistat si proiecteaza o holograma vorbitoare a nu stiu carei fiinte divine. Si sa zicem ca ar putea face si niste chestii care pot fi catalogate ca "minuni". Cat ar dura pana cand mare parte din populatia lumii ar fi convertita ? 5 ani ? 10 ani ?

PS: O dedicatie pentru prietenii mei:

Senior (8.7k puncte)
0 0
Vreau doar sa spun ca Truth a dat un raspuns excelent, dupa standardele mele. Asta as fi vrut sa scriu si eu, dar cu mai putine cuvinte.
Rau e ca mi-a furat un raspuns, bine e ca a scris mai explicit decat as fi facut-o eu
1 plus 0 minusuri
Există N religii în lume ca să ne dăm seama că cel puțin N-1 dintre ele sînt false.
Expert (12.9k puncte)
1 plus 0 minusuri
Deoadece vor şi unii tipi să facă un ban şi să trăiască pe spatele unor ignoranţi la care le place să fie gâdilaţi la urechi şi nu suferă adevărul.

Dacă anlizezi majoritatea religilor sunt numai minciuni (frumoase dar minciuni)

Şi cand se mai naşte un om deştept      .....PAC , a făcut o religie nouă .
Junior (632 puncte)
0 0
Daca ar fi om destept nu ar crea o religie noua.
PS : poti garanta ca religiile au fost inventate de oameni ?
1 0
Dacă ai şti câţi bani dau fraieri la şmecheri din frunte ţi-ai face şi tu religie . Numa că trebuie să fi carismatic ,foarte carismatic. (evanghelizarorii tv)
PS- Dumnezeu a inspirat Biblia ,dar religile (crestine ) in multe cazuri fac exact pe dos faţă de ce scrie acolo. Deci cine a inventat religile cu diversele ritualuri care nu sunt scrise nicăierea ?
0 1
Da, fiecare zeu a inspirat cate o carte, si asa mai departe dar ritualurile si practicile bisericesti au fost aduse prin religie cu tot cu conceptul de divin(divide).
Din nou, ai tu garantia ca acest bestseller (care nici original nu este din moment ce povestea se regaseste in multe alte scrieri mult mai vechi dar cu nume diferite) este inspirat de vreo forta divina?
Argumenteaza, daca poti...
3 plusuri 0 minusuri
Nu cred ca e vreun dubiu: geografia este raspunsul la intrebarea ta.
Junior (546 puncte)
0 0
Deci stiinta care studiaza pamantul e raspunsul pentru concepte ce contureaza divinul.
...