Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
2.9k vizualizari
Am observat oameni saraci pe la tara de 40-50-60 de ani care au si 13 copii, nu au ce manca, dar nu au un fir de par alb in cap. Si am mai observat o gramada de tineri de peste 20 de ani care incep sa incarunteasca.  Este aceasta afectiune legata de stres ? Ce alte motive ar mai duce la incaruntire a persoanelor tinere ?
Senior (6.9k puncte) in categoria Corpul uman
1 0
Buna am 32 de ani ...in mai fac 33 si am par alb in cap de pe la vre-o 13-14 ani poate mai devreme...
 Parerea mea este ca e ceva genetic tatal meu avea parul asa de alb (tot parul) incat se ingalbenea  fratii mei care sunt mai mari ca mine ( eu fiind cel mai mic dintre 3 frati si o sora) au acum par alb in cap asa cum aveam eu la 20 de ani...
Cauzele cred ca sun doar de la gene...adik genetic , si deaceia astept ca si copilul meu sa aiba fire albe...desi are doar 4 ani .
Ideea este ca un om este ca o masina(automobil) are aspect placut dar merge greu....este mic dar are putere.. deci un om nu este perfect adik are ceva bun la gandire dar este orb...sau ceva de genu. Deci ce vreau sa zic este ca diferentele dintre oameni se vad la fiecare , asa diferente are si genele umane la fiecare persoana iar unele diferente se manifesta prin parul alb.
    Va multumesc!!!!

4 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

- Sa incepem cu o CERTITUDINE: Albirea timpurie a parului are la baza o cauza genetica - in sensul in care unele persoane au un genom mai rezistent la factorii de mediu; De aceea unii albesc mai repede si unii mai tarziu..

- Intr-adevar cam toti factorii de mediu pot fi incriminati, ceea ce se numeste "regimul de viata", DAR, in mod cert, agentul stresului - ADRENALINA - are un rol prioritar. Un argument: ati auzit de "albirea peste noapte" ? In realitate nu este chiar de pe o zi pe alta, pentru ca parul continua sa creasca, dar va creste alb ...

- Si un avertisment amical pentru domniile voastre (si pentru mine in acelasi timp smiley): ADRENALINA afecteaza nediscriminatoriu toate functiile organismului - nu numai culoarea parului si este genotoxica - afecteaza ADN-ul. Asta presupune riscul aparitiei unor boli ...

- Se discuta de un medicament impotriva albirii, n-am mai auzit vesti..

Senior (8.7k puncte)
0 0
asta nu stiam, deci adrenalina te afecteaza ?; Cea din parcurile de distractii, sarit cu parasuta, snowboarding, etc ?

Oricum chiar daca genele se mostenesc, pot sa spun cu siguranta ca generatiile noastre albesc mult mai repede fata de cea a parintilor sau a bunicilor.
0 0
Adet, adrenalina are efecte uimitoare, este un super-carburant instant, oferind corpului puteri fizice si mentale aparent supraomenesti. Printre efectele "miraculoase" este si dilatarea (aparenta) a timpului, accelerand masiv viteza de procesare a creierului !

Toate aceste beneficii sunt proiectate pentru o utilizare rara, doar in situatii critice, numai ca viata moderna ne ridica in fata o multime de situatii in care corpul are nevoie de adrenalina. Si din pacate acest exces are efecte negative, exact ca un motor cu care mergi prea mult timp la viteza maxima - sfarseste prin a se uza prematur.

Adrenalina senzatiilor tari creaza senzatii placute, pentru ca este vorba de o perioada scurta/doza mica, altfel ar deveni extenuant...
3 plusuri 0 minusuri
Bunica-mea avea 70 de ani si parul negru. La 100 de ani cand a murit, avea parul cum il aveam eu la 30, cand am inceput sa ma vopsesc. Maica-mea, la 40 de ani era in cap, cum eram eu la 25. Mie mi-au aparut primele fire de par alb la 18 ani.

Nu stiu ce sa spun... daca o fi stresul. Atunci de ce bunica-mea, care a trecut prin foamete si razboi, copii morti... nu a albit?

Poate ca o fi poluarea? Sau poate ca gandim mai mult decat acei oameni simpli, saraci cu duhul? Sunt convinsa ca si ei aveau ganduri, probleme... dar nu atatea ca noi. Traiau intr-un mediu limitat, vedeau numai ce este in jur si gandeau in functie de ce vedeau. Mai citeau cate o carte, o revista... si atat. De unde stirile Protv? :))

Este o intrebare pe care si eu mi-am pus-o, privindu-mi familia, de fiecare data cand imi vopseam parul. :)) Si pana azi, singurul raspuns logic pe care l-am gasit, a fost viata la oras, poluarea (poate si cea fonica), multitudinea de informatii, stresul.

Si m-am impacat cu situatia :)
Junior (403 puncte)
0 0
Poate si stilul de viata- si aici ma refer la nopti pierdute, cum ati spus mai sus despre poluare, un regim alimentar defectuos.
0 0
Lidia, ai numai un sfert din genomul bunicii... Asa ca este posibil sa mostenesti genele "parului" de la alt bunic !
0 0
Da, Truth, se poate sa mostenesc de la alt bunic. Dar de la care? ... ma intreb. Ma uit la bunica, la mama si la mine. Semanam extraordinar de mult din punct de vedere fizic, de la cap si pana la forma degetelor de la picioare. Nu am luat nimic de la tata. As fi vrut sa am ochii lui verzi! :)) Ramura bunicului meu (dupa mama) avea ten deschis, ochi albastri, iar cea a bunicii exact opus. Suntem brunete cu ochi caprui inchis. Eh... cine stie? Factori pot fi multi, asa cum enumera Thebest mai jos.
2 plusuri 0 minusuri
Salut, eu am 20 ani si intr-adevar am inceput sa incaruntesc de pe la 18 ani. Probabil un motiv ar fi stresul ( examene, experiente limita etc)... altceva nu imi dau seama, astept sa vad si alte raspunsuri din partea utilizatorilor. Chiar m-ai facut curios!
Junior (1.2k puncte)
1 plus 0 minusuri
Salut Adet.

Sunt mai multe motive care duc la incaruntirea parului.Se poate spune ca incaruntim atunci cand incepem sa imbatrinim dar nu e valabil la toata lumea.Sunt cazuri in care apar fire albe la 18 ani si la alte persoane nu apar la 60 de ani.Incaruntirea parului se datoreaza distrugerii granulelor de pigment din firul de par. Astfel, acesta va ajunge treptat la culoarea alba.Cercetatorii spun ca aceasta se datoreaza deficitului unei enzime - TIROZINAZA.Tirozina (un aminoacid din organism) se transforma in melanina(pigmentul care coloreaza parul si pielea). Deci, lipsa enzimei determina lipsa pigmentului care duce la albirea parului.

Dar mai sunt si alti factori cum ar fi:factorii genetici,stresul,tulburari metabolice, migrenele, depresia nervoasa,alimentatia,somnul,varsta.PA
Junior (435 puncte)
0 0
Deci, sa inteleg ca aparitia firelor mele de par alb aparute la 18 ani, s-ar datora absentei Tirozinei. Si totusi, cum este posibil asa ceva la oameni bruneti, cum suntem noi? De ce atunci pielea nu este cel putin patata, decolorata din loc in loc?
...