Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
663 vizualizari
Mi s-a intamplat de mai multe ori sa devin constient in timpul unui vis (si, desigur, nu numai mie). Cum e acest lucru posibil?
Experimentat (3.5k puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Se datoreaza constientizarii visului si precum a spus si Jad se numeste vis lucid. Exista mai multe niveluri de visator de la 1 la 5.
Visul mai exact reprezinta momentul in care ne folosim corpul eteric pentru a traversa diverse planuri ale existentei, in functie de nivelul fiecaruia.
Visele in general reprezinta un alt exemplu al existentei sufletului pe care multi "cunoscatori" o neaga cu vehementa...
Ramane la latitudinea fiecaruia sa descopere esenta fiintei umane.
0 0
Iahim, nu stiu ce parere au colegii, dar consider ca faci un deserviciu forumului/siteului si informarii stiintifice in general, fiind singurul de aici care insisti pe aceasta directie gresita.

Asa ca imi rezerv dreptul sa iti contra-comentez ori de cate ori cred ca este necesar, cu urmatoarele: ATENTIONARE ! OPINIILE LUI Iahim SUNT NESTIINTIFICE !

2 Raspunsuri

2 plusuri 1 minus

 

Vis lucid este un termen ce desemnează un vis în care persoana care visează este conștientă că viseză și că visul este în curs de desfășurare. În timpul viselor lucide, există posibilitatea de a exercita control conștient efectiv asupra mediului, personajelor și tuturor caracteristicilor acestora, precum și realizarea unor lucruri care sunt imposibile sau foarte puțin probabile în realitatea fizică a stării de veghe. Visele lucide sunt cel mai adesea extrem de realiste prezentând și o ascuțire a acurateței simțurilor celui ce are visul lucid.

Visurile lucide încep într-unul din următoarele moduri. Unul este așa numitul vis lucid inițiat în vis (conform noțiunii din englezădream-initiated lucid dreamabreviereDILD), care este inițiat ca un vis obișnuit, după care, la un moment dat cel ce visează realizează că visează. Celălat mod este numit vis lucid inițiat în starea de veghe (conform noțiunii din englezăwake-initiated lucid dream, abreviere, WILD), în care subiectul trece direct din starea de veghe în starea de vis fără nici o (aparentă) discontinuitate în conștientizarea întregului proces.

Savanți precum Allan Hobson, conform abordării sale neuropsihologice a viselor lucide, au ajutat substanțial la plasarea explicației acestor vise pe un teren mai solid și mai puțin speculativ.

Novice (108 puncte)
0 0
Jad, Bine ai venit !

Pe viitor, incearca si tu un punct de vedere mai personal, prea e copy-paste de pe wiki: http://ro.wikipedia.org/wiki/Vis_lucid
0 0
tu mi-ai explicat doar ce este un vis lucid, nu mi-ai zis si DIN CE CAUZA le avem. Deci intrebarea mea ramane: cum e posibil?
0 0
Claudiu, incerc eu o explicatie: Starea de somn REM in care visam - inclusiv visul lucid, este FOARTE apropiata de activitatea creierului in starea de veghe, numai cateva functii sunt suspendate. De aceea, mai ales dimineata, esti intre vis si realitate, mai toate functiile creierului sunt active desi nu te-ai trezit de tot. In aceasta stare s-a trezit si o parte a constiintei care ne leaga de realitate, si sunt posibile aceste experiente.

Sau ca sa rezum: in aceasta stare, sunt active mare parte din zonele cerebrale care sunt active si in starea de veghe, si asta se intampla mai ales cand esti deja odihnit, ti-ai facut portia de somn.

Cu putin antrenament, toti putem avea visuri lucide !
0 plusuri 0 minusuri
Am avut si eu experiente sa visez in timp ce ma trezeam, a fost o perioada scurta in care treaz fiind visam.
Experimentat (3.3k puncte)
...