Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 1 minus
5.6k vizualizari
Daca am doi magneti care au ficare cate 10kg forta si ii pun fata in fata cu aceiasi poli, ei exercita o forta magnetica de respingere. Acea forta magnetica se poate calcula? Se poate transforma forta magnetica de respingere in forta cai putere?
Novice (120 puncte) in categoria Fizica
0 0
10 Kg forta poate fi interpretat si ca greutatea fiecarui magnet insa aici desigur se refera la greutatea pe care o poate sustine fiecare prin atractie magnetica, aceasta fiind maximul unei forte variabile. Am niste magneti disc cam de 10-15 mm diametru si sub 1 mm grosime, (ca cei ce se folosesc la posete, portmonee, unele blueooth-uri, etc..), iar daca ii pun deoparte si cealalta a lobului urechii, simt o strangere destul de puternica insa aceasta e cvasinula, (nu stau nici daca sunt pusi pe cant, cu diametrele paralele cu vericala), daca in locul urechii folosesc un deget mai gros/mare. Strangerea ar fi probabil mai mica daca in locul unuia as folosi o piesa de fier de aceleasi dimensiuni, desi nu prea cred ca lipind/fixand mecanic de unul din ei un corp cu o greutate aproape dubla fata de cea pe care o poate sustine, desprinderea lor nu s-ar produce. Forta de atractie, (ca si cea de respingere), nu este insa constanta precum greutatea, depinzand puternic de distanta dintre ele si unghiul facut de axe, dar ar putea fi destul de simplu de masurat mai ales in cazul respingerii. Pentru atractie ar trebui sa masuram ori cateva presiuni cu senzori speciali eventual de grosimi diferite, ori viteza corpului atras, in momentul "ciocnirii"/atingerii corpului de magnet. (daca "corpul" il consideram liber, el putand fi celalalt magnet sau un obiect din material feromagnetic, iar primul magnet il consideram fix).

In plus fata de AdiJapan mentionez ca in cazul deplasarii pe orizontala a corpului atras de forta magnetului, (magnetul fiind fixat de suportul pe care se deplaseaza corpul si luand cazul ideal, fara frecare intre suport si corpul atras de magnet, gen carucior cu rulmenti fara frecare), raportul maselor poate fi imens dar neluat in calcul, insa energia transmisa se va regasi in cea cinetica dobadita prin accelerarea masei corpului sub actiunea unei forte care creste continu pana la "ciocnirea" corpului de magnet. Si pe verticala situatia e oarecum similara dar apare o forta de "rezistenta" constanta, (pentru deplasari pe distante mici: greutatea corpului), care se scade din forta de atractie variabila a magnetului suspendat, caz in care distanta se reduce cu atat mai mult cu cat raportul greutate/forta atractie magnet, este mai mare, insa si aici e o miscare accelerata daca se incepe ridicarea corpului prin aducerea lor pe aceeasi verticala, cu o distanta suficient de mica incat sa se produca ridicarea.

In formula cu lucrul mecanic se neglijeaza acceleratia, (viteza e considerata, in unele cazuri = cu 0, sau constanta/invariabila, ca si forta),

La începutul cuvintelor nu se foloseste niciodată Â, â sau A,a in locul llui Î sau î, ci doar/numai, (nicidecum decat) Î,î sau eventual I,i.

Sper ca n-am vorbit iar in dodii, cum recunosc ca am facut cel putin la pietricica din piscina.

2 Raspunsuri

4 plusuri 1 minus
 
Cel mai bun raspuns

Confundați două mărimi fizice distincte: forța și puterea. La un magnet aveți o forță de atracție sau respingere, iar caii-putere măsoară cîtă energie mecanică se transferă de la ceva la altceva într-o secundă.

Dacă forța magnetului nu produce nici o mișcare, adică dacă sistemul e în repaus, atunci nu transmite nici o energie, deci aveți 0 cai-putere.

Dacă în schimb magnetul produce deplasarea unui corp, atunci înmulțiți forța cu distanța parcursă și obțineți lucrul mecanic (energia consumată pentru a mișca corpul acela). Apoi împărțiți lucrul mecanic la durata mișcării pentru a afla puterea. Iar în final puteți transforma puterea din wați în cai-putere, dacă vă place mai mult așa.

Observați deci că puterea P obținută depinde de doi parametri pe care nu i-ați precizat: distanța d pe care se mișcă un corp sub acțiunea magnetului și durata t a acelei mișcări. Iată formula: P = F * d / t. În formula asta F * d este lucrul mecanic efectuat L, iar d / t este viteza v a corpului pus în mișcare. Deci mai puteți scrie formula și ca P = L / t sau P = F * v.

Dar probabil e prea devreme pentru formule. Mai întîi încercați să înțelegeți noțiunile.

Expert (12.9k puncte)
0 0

Probabil se referă la utilizarea unor magneţi permanenţi într-un motor magnetic, adică ceva de genul:

 

 

 

1 0

Dacă vorbește despre un motor, atunci să spună cuvîntul magic motor.

0 1

Va multumesc pentru raspun miati fost de mare ajutor. Dar daca nu va suparati as dori sa va mai intreb ceva ce nu am inteles bine.

1.Dacă în schimb magnetul produce deplasarea unui corp, atunci înmulțiți forța cu distanța parcursă și obțineți lucrul mecanic (energia consumată pentru a mișca corpul acela). 

Forta se refera la cate kg. sau grame poate sa miste acel magnet? Daca este asa atunci insemna ca am inteles bine daca nu va rog sa ma faceti sa inteleg.

2.Daca deplasam un corp perfect rotund( o bila de rulment) atunci rezultatele se schimba fata de un corp cubic sau plat, la corpurile cubice sau plate cred eu ca intervine si forta de frecare( daca acel corp nu este suspendat). Deci corect cum ar fi sa procedez, sa suspend acel corp si sa elimin forta de frecare sau este alta formula in care se ia in calcul si forta de frecare?

Va multumesc anticipat,Sorin.

0 2

@AdiJapan, recunosc că e bine să vorbim de lucruri concrete, nu pe baza unor presupuneri, ideală fiind o exprimare cât mai clară cu putinţă, totuşi am considerat că în această situaţie o presupunere nu implică riscuri şi nu poate să supere pe nimeni. Am presupus că se gândeşte la un motor magnetic când vorbeşte de transformarea forţei magnetice de respingere în CP şi am exprimat această presupunere deoarece eu personal sunt interesat de subiectul motoare magnetice, despre care am auzit diverse opinii contradictorii şi nu prea ştiu ce să mai cred. Apreciez şi respect opiniile tale deoarece au o puternică valoare ştiinţifică, fiind mereu bine documentate şi te-aş ruga dacă vrei şi poţi să exprimi un punct de vedere în această direcţie. Mai exact, crezi că motorul magnetic reprezintă o soluţie viabilă pe viitor, putând să înlocuiască motoarele electrice clasice, cât şi pe cele cu ardere internă?

0 1
Da, ma intereseaza asa ceva, am vazut cateva documentare chiar intrun stat din America sa produs un generator de curent fiind actionat de un motor magnetic.

Mam gandit sa fac si eu un motor magnetic, dar anaite sa ma apuc de asa ceva imi trebuie niste cunostinte de calcul pentru a putea alege magnetii care au randamentul cel mai mare, daca este sa fie ceva randament. Mai antai am sa fac teste de forta a magnetilor sa le transform puterea an wati si in functie de cati magneti folosesc voi calcula sa vad daca pot sa obtin la un motor de minim 2,3,4 sau 5Kv forta abia atunci ma voi apuca sa investesc intrun asemenea motor stiind faptul ca magnetii folositi la asemenea motoare sunt foarte scumpi.
0 0
Si in cazul corpurilor sferice(bila de rulment) exista frecare la rostogolire.Forta de frecare la rostogolire este mai mica decat forta de frecare la alunecare dar exista.
0 1
Regret ca din comentariul meu nu ai inteles esentialul, care tocmai la noile tale intrebari ar fi trebuit sa-ti ofere raspunsuri. Magnetul nu poate ridica 10 Kg. El poate doar mentine/lega un corp de 10 Kg. Ridicarea o faci tu sau un mecanism/macara de care e miscat ansamblul obiect-magnet, cu un consum corespunzator de energie. Forta de atractie data aici e o valoare maxima, care doar inlocuieste de exemplu o sfoara ce ar leaga cele doua corpuri, care s-ar rupe daca masa corpului atarnat de magnet sau macara ar depasi 10 Kg. Ea nu produce miscare, lucru mecanic sau energie, in acest caz. Daca magnetul e fixat la o distanta mare de obiect, forta e foarte mica fata de cea de 10 Kg forta. Pe orizontala, cu rostogolire/translatie fara frecare/pierderi, teoretic ar putea deplasa un corp cu orice masa, dar practic forta scade mult cu distanta iar enegia cinetica pe care ai putea s-o utilizezi, e mai mica decat cea necesara ca dezlipesti corpul si sa-l readuci in pozitia initiala impotriva fortei de atractie a magnetului. Ai putea obtine energie doar daca nu ar trebui sa demagnetizezi si apoi sa remagnetizezi invers, (si tot asa mai departe), magnetul, lucru care se face cu electromagnetii din motore.

O posibila analogie o poti eventual face cu un arc. Materialul magnetulu inca nemagnetizat e ca un arc nearmat/netensionat, iar cand e magnetizat, e ca arcul armat/tensionat/intins la maxim dar tinut/fixat temporar la un capat de catre o piedica, (in timp ce celalalt este fixat permanent), sa nu se detensioneze, insa daca fixezi de capatul fixat temporar/impiedicat, un obiect si apoi eliberezi piedica, forta cu care va a/trage corpul va fi din ce in ce mai mica, desi viteza tot creste, (deosebire majora fata de magnet). Energia cedata corpului, (care nu poate fi mai mare decat cea folosita la armarea arcului), va fi putea fi utilizata la oprirea lui intr-un fel oarecare, sau pierde in comprimarea/intinderea oscilant-amortizata a arcului impreuna cu acel corp, dar in orice caz pentru ca arcul sa poata repeta identic cedarea de energie, tot ansamblul corp-arc trebuie rearmat/readus la starea initiala, folosind o cantitate de energie care sa compenseze pierderile ansamblului.

Daca de magnetul tau suspendam un corp de 10 Kg, el nu mai poate suporta o greutate/forta suplimentara, deci e ca un arc netensionat, fara energie proprie inmagazinata. El poate doar mentine cele 10 Kg care au fost aduse la el si cu un alt consum de energie, nu doar datorita fortei de atractie, mult mai mica la distanta de doar cativa mm sau cm. Ca si arcul tensionat, magnetul cedeaza energie prin a/tragerea corpului, energie ce o recapata prin efortul de dezlipire si indepartare/readucere la starea initiala, (similar cu rearmarea arcului), a obiectului atras anterior. E destul de ciudat sa-ti imaginezi cum o bucata de material magnetic poate initial inmagazina energie numai folosind curentul/energia electric/a, apoi o pierde/o transforma in energie mecanica/cinetica si sau potentiala, iar apoi o redobandeste cvasitotal,cu un randament extraordinar, opunand rezistenta la indepartarea corpului atras anterior. Nu te lasa pacalit de acest ultim randament, care nu intervine decat in cea mai mica masura in randamentul total care este produsul tuturor randamentelor dintr-un proces. Randamentul cel mai mic din acest produs determina randamentul global, toate fiind subunitare.
0 0

Anainte, sau mai bine zis antai de toate, Kv forta nu stiu ce poate insemna. De unde iei cei 5000 de volti si forta?. Poate din Star Trek/Wars: "Star Wars: Fie ca forta sa fie cu tine!". Ai putea mai usor sa gasesti niste magari sau catari si sa-i transformi in cai...putere: ii gasesti pe toate drumurile.

Investitia in astfel de proiecte e deosebit de profitabila, nu mai sta sa calculezi ca oricum nu e posibil sa faci transformarile de care spui, iar chinezii abia asteapta sa le cresti profitul, (care pentru tine va fi insa pierdere cu 100% randament, sau mai mare daca pui si timpul si energia consumate).

2 0

Websor, forța e de exemplu cea care e capabilă să țină întins un arc. Magnetul poate face asta, el acționează cu o anumită forță (de atracție sau respingere) asupra altui magnet sau asupra unor corpuri de fier etc. Necazul cu magnetul e că după ce respinge să zicem alt magnet, iar acel magnet se îndepărtează, o altă apropiere a unui magnet trebuie să primească energie din afară. Ca urmare, în cel mai fericit caz, un sistem compus din magneți poate să elibereze 100% din energia care i-a fost dată la început. Nu poate să creeze energie nouă. Dar în practică el nu poate elibera întreaga energie înmagazinată, ci o parte se pierde prin frecări.

Nu-mi dau seama ce anume vreți să contruiți și cum credeți că va funcționa, așa că n-am cum să scot formule. Eu zic să vă găsiți un prieten care să înțeleagă chestiile astea cu forțe și energii și să-i cereți lui să calculeze.

John Flower 1     Peaceful.warrior, am văzut și eu pe YouTube filme cu motoare magnetice care cică produc energie. Sînt trucate. Există o modă acum de a face filme cu imposibilități fizice, din amuzament și în bătaie de joc față de aceia care înghit ușor gălușca. Unele sînt cu energie extrasă din magneți, altele sînt cu bobine de cupru care produc și ele energie gratuită, în altele se folosește un triplu ștecher cuplat la el însuși și care se aprinde cu o brichetă (!) pentru a produce tot energie gratuită etc. Toate astea sînt categoric imposibile. Iar cei care se lasă păcăliți sînt de fapt victime ale dorinței ca așa ceva să fie posibil. Unii cred că de fapt guvernele diverselor țări știu că se poate produce energie gratuit, dar că vor să țină populația sub papuc și de-asta nu permit aplicarea. Bazaconii.

0 0
Ma mir ca tocmai mie imi spui/scrii niste lucruri pe care tocmai am vrut sa le sugerz si am facut-o, fara a scrie explicit asta.

"Toate astea sînt categoric imposibile. Iar cei care se lasă păcăliți sînt de fapt victime ale dorinței ca așa ceva să fie posibil. Bazaconii." La fel e cu religia: viata vesnica din nimc.
0 0
Scuze, am greșit numele. Încercam să-i răspund lui peaceful.warrior.
0 1
Salut,,, Ati multumesc de raspuns, si indrumare,ceia ce ai relatat tu este partial adevarat, dar sa stii ca am facut si eu teste cu acele triple stechere cu prelungitor si intradevar nu sunt reale,dar cu bobina care are magnet pe ia si produce curent este adevarat, poti obtine tentiune de chiar 12v de la o singura bobina dar problema este amperajul foarte mic ( scade amperajul cand este bobina in sarcina) ceia ce nu loasem eu an comsiderare este ca orice producator de energie( electrica sau mecanica) este si consumator.Ca sa folosesti un motor magnetic sa actioneze mecanic un generator de curent electric ati prebuie macar 5cp forta, este stiut ca odata ce este pus in sarcina generatorul( consumatori de energie electrica pe generator) acesta exercita o forta electromagnetica foarte mare fiind necesar un motor foarte puternic.

Sincer nu ma deranjeaja nici un fel de comentariu asupra mea,ba chiar ma ajuta sa trec peste toate si sa merg mai departe asa sunt eu putin incapatanat si fac ceia ce miam propus sa fac. Mai intai am sa fac teste sa stiu cat de cat cam cu aprocsimatie ce putere voi obtine dupa care voi face un motor mic( un prototip) nu doresc sa obtin energie electrica cu el doar energie mecanica.

Am sa va tin la curent cu toate testele facute,ba chiar voi posta si videoclipuri.

Am sa va anunt cand mam apucat de teste.

Cu stima si respect Sorin
2 0
Websor, nu există energie gratuită, care să iasă la nesfîrșit din ceva. Cea mai gratuită energie e cea de la soare, vînt, valuri, geotermică etc. Într-un fel și petrolul tot gratuit e. Dar pentru energia asta undeva s-a consumat ceva, s-a petrecut o transformare. Dintr-o mașinărie cu magneți nu se poate scoate energie la infinit, nici mecanică, nici electrică, nici de alt fel. Pepetuum mobile e un vis, nu o realitate.

5 cp forță? Iarăși? Păi n-am stabilit că forța e una și caii-putere alta?
0 1
Mai intai invata sa citesti, (ca sa poti intelege ce scriu altii, ca vad ca n-ai inteles nimic), si sa scrii, apoi apuca-te serios de fizica teoretica si abia dupa aceea de experimente. Nici motorul, nici generatorul nu produc nici un fel de energie: ele doar transforma, cu pierderile de rigoare, energia cu care sunt alimentate, in alta forma de energie. Si celulele solare/fotovoltaice se alimenteaza cu energie de la Soare, iar Soarele consuma hidrogen pe catre il transforma in elemente mai complexe, cu pierdere de masa, din transformarea careia provine energia solara.
0 0
Va multumesc pentru sfat domnule John. Se vede ca sunteti o persoana foarte inteligenta,dar eu am dorit doar o formula de calcul, daca doreamsa invat altceva puneam intrebarea la sectiunea Limba Romana, dar nui nimic am sa iau cateva cursuri de Limba Romana poate asa am sa reusesc sa arat si eu altor persoane cat de cult sunt.
0 0
Bobina ta cu magnet nu face decat sa capteze undele electromagnetice, (radio, GSM, etc....).si sa le transforme in curent electric. Puterea captata depinde in principal de cea a surselor de radiofrecventa si distantele pana la ele.
0 0
Stiu domnule Adi ca nu exista energie gratuita de nici un fel.

Magnetii care sunt pusi fata an fata cu aceiasi poli se resping cu o forta.

Cine creaza acea forta?

Cine a mai incercat sa faca astfel de motor, a uitat sa ia in calcul si faptul ca magnetii asi pierd din proprietati,ba chiar asi pot modifica si inversa polii, asta am patito si eu la prima mea ancercare, ne luand an considerare mai multi factori. Am sa inlatur acei factori si am sa vad ce rezultate ami da,an viata suntem datori sa ancercam, asta este ,nu va functiona nu va fi nici o suparare dar ,daca stam si aplecam urechea la tot felul de chestii care ni se par normale sa se intample asa atunci nu vom mai misca nici un pai. Hai sa fim altfel . Hadeti cand ancepem un lucru sau o lucrare la care rezultatele sunt nule, sa incepem prin a ne pune cateva intrebari simple, care multi dintre noi nu si le pun.

1.Care este cauza? De ce? Cum? Ce fel?
0 1
Ar fi infinit mai usor sa-ti dam formula de calcul a actiunii razelor de Luna asupra galosilor de guma, decat formula inexistenta/imposibila pe care o vrei tu.
0 0
Da dar sa uitam ca principalul factor care produce unde electromagnetice este soarele care mai ales cand sunt furtuni solare atunci sunt si mai puternice, si iata o energie electrica obtinuta de la mama natura data de Dumnezeu, ca fara el noi nu am fi.
0 0
Nu uita tot ce sa crezut imosibil sa dovedit pana la urma a fi posibil. Poate nu exista o formula de calcul dar o modalitate de a afla ceia ce vrei sa stii exista.
0 0
Ce captezi tu cu bobina e in alta banda de frecvente si nu provin de la Soare dacat poate in foarte mica masura.
0 0

Adi, îţi mulţumesc pentru răspuns. Ţin să precizez că nu m-am gândit nici o clipă la un posibil pepetuum mobile, departe de mine gândul că magneţii ar putea să furnizeze energie la infinit. Este clar faptul că nu poate fi scoasă energie din nimic, sau din puţin să faci mai mult. Am fost totuşi tentat să dau crezare acestor filmuleţe de pe youtube, dar nu în sensul de energie gratuită, infinită, nici măcar cu un randament egal pentru a îndeplini condiţia de pepetuum mobile, eu m-am gândit doar că magneţii ar putea să stocheze o cantitate mare de potenţială energie pe care apoi să o putem utiliza într-un motor magnetic.

 

Spre exemplu ca să fiu mai clar în nelămurirea mea, poate fi stocată suficientă energie în nişte magneţi pe care ulterior să-i putem folosi într-un generator electric acţionat de forţa magneţilor, evident cu un randament bun, sau chiar şi din acest punct de vedere este tot o utopie?

 

În principiu toată energia este teoretic gratuită, dar practic orice implică costuri, orice se realizează cu un consum de energie, acesta cred că este un lucru evident pentru toată lumea.

1 0
E mult mai rentabil un acumulator. Poate stoca multă energie într-un volum mic, chiar dacă probabil în viitorul apropiat densitatea de stocare în acumulatoare va crește în continuare foarte mult (există o presiune enormă spre cercetare pentru automobilele electrice, unde bateria e problema cea mai mare).

Puteți calcula cam cîtă energie se poate stoca cu doi magneți care se resping: E = forță * deplasare. Apoi comparați cu un acumulator de aceeași dimensiune: E = tensiune * curent * timp.
1 0

Acum înţeleg şi sunt lămurit pe deplin că nu există un randament suficient de bun în cazul stocării de energie într-un magnet şi transformarea acesteia în energie electrică, comparativ cu un acumulator. Am vrut să-mi exprim mai clar nelămurirea să nu rămână impresia că sunt atât de ignorant încât să cred în pepetuum mobile, energie infinită şi gratuită, etc.

Adi, îţi mulţumesc încă o dată pentru intervenţia ta! :)

0 0

Asta ce exprimare clara/corecta este?

"E mult mai rentabil un acumulator. Poate stoca multă energie într-un volum mic, chiar dacă mai ales ca probabil în viitorul apropiat densitatea de stocare în acumulatoare va crește în continuare foarte mult".

E=F*d, nu o poti aplica direct in cazul magnetilor deoarece forta scade permanent cu distanta tinzand la 0, iar distanta teoretc tinde la infinit in lipsa pierderilor deoarece chiar si in lipsa fortei de respingere, ramane impulsul/inertia. Nu poti lua in calcul nici mediile lor decat eventual stabilind/masurand F si d cand F atinge o limita minima rezonabila pentru a nu mai influenta semnificativ rezultatul final.

In consecinta solutia ar fi masurarea/calcularea energiei cinetice in momentul atingerii vitezei maxime, sau cu un balansoar special construit care sa nu permita rotirea magnetului suspendat, sa calculezi energia potentiala castigata in urma respingerii de catre un magnet fixat la baza pendulului.

E destul de evident ca energia astfel obtinuta este egala cu energia cheltuita pentru apropierea/aducerea in contact a magnetilor putand fi cu atat mai mare cu cat magnetii sunt mai putermici/se opun mai mult, (asemanator cu comprimarea unui mediu perfect elastic), dar cantitatea de energie astfel stocata reprezinta doar o mica parte din energia inmagazinata la producerea magnetilor, care scade/se modifica doar cu "imbatranirea"/in timp sau sub actiunea altor tipuri de factori, (caldura, socuri mecanice, campuri magnetice fixe sau variabile intense, etc....), si care nu e niciodata disponibila pentu utilizare, ci este doar un fel de suport pentru energia pe care i-o dam noi ca apoi tot pe cea data de noi s-o recuperam.

Cu alte cuvinte, oricat de puternici ar fi/oricat de multa energie s-ar inmagazina in magneti la fabricare, energia utilizabila posibil de stocat in ei este doar cea pe care le-o dam noi. In plus, un "motor magnetic", daca ar putea functiona, nu ar putea face altceva decat sa consume energie mecanica si sa o transforme tot in energie mecanica, evident cu ceva pierderi. Acelasi lucru il fac angrenajele si mecanismele gen biela-manivela.

Densitatea de energie insa oricat ar fi de mare, e mult mai mica decat a altor forme de stocare si nu cred ca va mai putea creste prea mult  nici cu descoperirea unor noi combinatii de elemante pentru fabricarea magnetilor.

 

0 0

Acolo am vrut să spun că acumulatorii actuali au o capacitate mare, deși nu atît de mare cît am dori în unele aplicații, dar că putem spera la o creștere rapidă a capacității în viitorul apropiat. S-ar putea ca exprimarea mea să nu fie destul de clară, într-adevăr. Însă n-aș spune mai ales, pentru că ar însemna că deja avem acces la capacitățile mari viitoare. Și aș păstra probabil, pentru că n-am cum să fiu sigur ce se va întîmpla. Știu doar că se cercetează intens și că un grup a găsit recent o metodă de înmagazinare foarte eficientă a electricității, dar încă nu au reușit s-o aducă la stadiul de utilizare comercială (nu mai găsesc știrea, o citisem la BBC).

Formula E=F*d am dat-o doar pentru evaluare, pentru a compara magneții cu un acumulator electric. Sigur că forța depinde de poziție, caz în care energia trebuie calculată cu o integrală, iar omul nostru se împiedică la probleme mai simple decît integrala, deci nu-i puteam propune asta. Dar pentru evaluarea ordinului de mărime al energiei înmagazinabile e suficient să luăm o distanță aproximativă și o forță medie.

Ideile cu energia cinetică mi se par bune.

Necazul cu un acumulator magneto-mecanic este că pentru aplicații electrice el mai trebuie să conțină și un convertor, probabil un dinam care transformă mișcarea mecanică în electricitate. Dinamul acela ocupă și el spațiu, e greu, face zgomot, se strică etc., deci are o mulțime de probleme practice în raport cu înmagazinarea electro-chimică a energiei.

1 0

De fapt nu capacitatile sunt problema, (capacitatile se pot mari prin relativ simpla insumare), ci densitatea de energie acumulata si apoi restituita, randamentele si vitezele de incarcare si descarcare, pe langa durata de viata si numarul de cicluri incarcare-descarcare, etc.... Chiar tu spui ca "putem spera", si amandoi stim ca se poate, (limitele teoretice sunt inca foarte departe de a fi fost atinse). Si cercetarile, descoperirile si realizarile in domeniul nanotehnologiilor, super si ultracapacitoarelor, etc... imi dau aceasta siguranta.

Cercetatorii in domeniul magnetismului si al aplicatiilor acestuia, printre care si A. Einstein, avand cunostinte infinit mai multe/avansate/elevate de fizica si matematica decat "omul nostru" si chiar decat mine, erau/sunt atat de dobitoci inct sa nu poata vedea/face ceva ce va face maretul nostru sclav al credintei, cu ajutorul marinimos al lui d-zo, care a facut lumina nu numai fara masa ci si fara sursa/Soare, si-a potpoit/distrus creatia din cauza noastra si apoi si-a ucis fiul pentru binele nostru: Moise ne-a aratat ca se pot desparti apele, iJOS ne-a demonstrat levitatia/mersul pe apa si teleportarea/urcarea la cer, invierea mortilor, inmultirea pestilor, painilor si vinului, etc.... "Nu uita tot ce sa crezut imosibil sa dovedit pana la urma a fi posibil. iata o energie electrica obtinuta de la mama natura data de Dumnezeu, ca fara el noi nu am fi. Magnetii care sunt pusi fata an fata cu aceiasi poli se resping cu o forta. Cine creaza acea forta?"  zice "omul nostru". Acum ca stie cine creaza si forta magnetilor, (de ce dracu nu-l intreaba pe el?),  i-au mai ramas de rezolvat doar "motorul magnetic/perpetum mobile si calatoria in timp sau cu viteze supraluminice, restul s-au realizat demult, sunt la indemana tuturor si dau rezultate excelente.

Nici eu nu mai stiu sa lucrez cu integrale (si nu numai cu ele), motiv pentru care nici nu le-am amintit, dar stiam ca la asta ar trebui apelat pentru un calcul pe care am incercat fara succes sa demonstrez ca e absolut inutil pentru scopul practic propus.

Neprecizand nici o sursa de energie pentru actionarea motorului, e evident ca vor sa obtina energie doar din cea inmagazinata in magneti la fabricatie, lucru imposibil, cum am explicat mai sus, iar ca acumulator rotativ, (daca s-ar reusi un aranjament de magneti care sa permita macar o rotatie), acesta ar putea acumula si reda doar energia consumata la incarcarea/armarea/tragerea, asemanator cu arcul unui ceas/invartireaa rotorului caruia i se opun in permanenta toti magnetii de pe stator, incarcare care s-ar putea face manual cu o manivela sau cu alte mecanisme/motoare, (acumulatorul fiind in acest caz consumator), cu consumul oricarui fel de energie, dar in cantitate ceva mai mare decat cea care se va obtine cand motorul va deveni generator/furnizor de energie mecanica de rotatie. Pentru alte scopuri, aceasta energie va trebui iar transformata/convertita in acel tip de energie cu un "generator" corespunzator.

Cred ca aici se fac mai multe confuzii: nici motorul, nici generatorul, nici acumulatorii, nici consumatorii de orice fel de energie nu produc/creaza sau distrug energie: toti o primesc de la o sursa de un anume fel si o transmit transformata si diminuata, mai repede sau mai tarziu in cazul acumulatoarelor, catre alti consumatori si mediul inconjurator, unde ajunge cu timpul/in final, aproape in totalitate sub forma de caldura.

0 plusuri 0 minusuri
Atentie!

Nu este nimic nou!

Forta magnetilor se poate transforma in cai putere!

Felul in care expui arata ca nuu stapanesti logic, de aceea explic.

Cand vorbesti de deget sau de ureche te referi de distanta dintre magneti!

Acolo se aplica legea atractiei cu forta specifica magnetilor!

Din pacate in transferul de putere sunt usor de utilizat electromagnetii deoarece pot sa-si modifice polaritatea cu usurinta!

Toate motoarele se bazeaza pe asa ceva!
Novice (105 puncte)
...