Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 2 minusuri
1.6k vizualizari
Am vazut ca asa fac multi soferi profesionisti dar merge trucul asta? De ce ar merge ca nu am inteles
Junior (546 puncte) in categoria Tehnologie
0 0
Am sa iti raspund imediat ;)
0 0
trebuia sa te opresti doar cu intrebarea fara comentariul impropriu !
Cred ca ai vrut sa te referi la cocalarii fara creier ca folosesc cd-uri in parbriz si nicidecum soferi profesionisti.
0 0
După revoluţie, într-un ziar care răspundea diferitelor întrebări de la cititori, am citit următoarea întrebare: "Ce trebuie să fac, ca să prind emisiunile color, la televizorul meu alb-negru?!" Răspunsul m-a uns pe inimă. A fost acesta: Doar prin colorare cu tempera! Pentru cei care vor să pună un CD la maşină ca să nu fie detectat de radar, răspunsul ar putea fi acesta: Cel mai bine este să pui două, dar oblic şi în dungă. Mersi frate cu aşa întrebare! You make my day!!

4 Raspunsuri

2 plusuri 1 minus
 
Cel mai bun raspuns
Pentru aparatul radar, un CD nu inseamna nimic. Undele electromagnetice se lovesc de masina, care are o suprafata f mare in comparatie cu CDul si o parte se reflecta inapoi catre aparat, care inregistreaza astfel viteza, calculand timpul de raspuns al impulsului electromagnetic emis.

Nu cred ca in varianta cu lumina si fotografia. Aparatul foto, de la distanta de la care se face o fotografie a unei masini, foloseste lumina naturala. Si nici pe timp de noapte, dat fiind ca CD-ul este f mic, nu cred ca are vreo relevanta ca ai ori nu CD in parbriz.

Deci, cred ca este vorba despre o legenda urbana si nimic mai mult.
Senior (11.9k puncte)
0 0
Nici eu nu ştiu cât a fost de eficient trucul însă îţi pot demonstra că cel puţin camerele radar fixe din Germania te fotografiază cu biltz atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte.
M-am gândit să îţi demonstrez în felul următor:
fixez cumva telefonul în parbriz, îl pun să filmeze în timp ce eu conduc cu o viteză peste cea legală pe lângă o cameră radar fix iar în momentul când eu voi fi fotografiat, se va vedea acea lumină roşie folosită pe post de blitz.
Demonstraţia ţi-o fac doar dacă îmi garantezi că îmi vei plăti tu amenda. (Pentru că am rulat cu o viteză de 36 Km/h într-o zonă cu limita vitezei la 30 Km/h, amenda a fost de 15 €, fără puncte. Asta ca să îţi faci o idee cam la ce sumă se ridică demonstraţia. A, va trebui tot pe cheltuiala ta să îmi virezi banii într-un cont din Germania şi nu îţi garantez că voi reuşi să depăşesc doar cu 6 Km/h viteza când mă va surprinde camera radar).
0 0
Sunt magulit de ce demonstratie vrei sa organizezi pt mine si totul pt doar 14 euro...
Si ce daca te fotografiaza cu blitz? Fa o fotografie in casa si respecta proportiile. Pt ca in casa vei face o fotografie de la, sa zicem, 4 m, pune o oglinda langa un obiect si vezi ce iese.
0 0
:))))
No comment!
1 plus 0 minusuri
Povesti... Poti sa o imbraci in CD-uri, ca amenda tot o sa platesti. Daca nu crezi, incearca!
Experimentat (3.3k puncte)
3 plusuri 0 minusuri
Trucul a fost folosit impotriva blitz-urilor (camere fixe radar intalnite indeosebi in Germania). Pentru a-ti dovedi ca rulai la data, ora, cu masina si cu viteza cutare, ti se facea o fotografie unde se folosea un blitz similar cu cel al aparatelor foto obisnuite. CD-ul din parbriz avea rolul de a reflecta lumina blitzului, astfel fotografia iesea alba darorita cantitatii mari de lumina care intra in obiectivul foto, obiectivul fiind programat pentru un flux mai mic de lumina. Nu stiu cat de eficienta era aceasta metoda, dar cel putin astazi la blitzul radar se foloseste o lumina cu o lungime de unda care chiar daca este reflectata in obiectiv, nu deterioreaza calitatea fotografiei.
Junior (904 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Uitati-va la mythbusters si o sa vedeti ca nu e posibil.Tot te prinde radarul.
Junior (435 puncte)
...