Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
966 vizualizari
Cauze politice sau tehnologice?
Senior (8.1k puncte) in categoria Internet
0 0
Puțin a lipsit ca și România să fie una din acele țări. Dacă nu se producea Revoluția din 1989 (cu toate defectele și misterele ei), România urma să fie ce e Cuba azi, nu departe de ce e Coreea de Nord. Probabil internetul ar fi existat numai clandestin, în măsura în care asta e posibil, așa cum erau de exemplu ascultate posturile de radio Vocea Americii, Europa Liberă și BBC.

2 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri

despre cauze tehnologice nu se mai poate pune vorba nicaieri in lume. 

Cauzele pot fi politice sau religioase. Tari cu probleme foarte mari sunt Cuba si Coreea de Nord, unde internetul "intentionat"este foarte scump, de foarte proasta calitate(latime de banda foarte mica) si foarte cenzurat si monitorizat.

Alte tari cu cenzura la internet mai sunt :

Belarus, Burma, China, Egypt, Iran, Arabia Saudita, Syria, Tunisia, Turkmenistan, Uzbekistan, Vietnam.

Senior (6.9k puncte)
0 0
Attențye la orthographye!
Numele de țări nu se scriu neapărat la fel în română ca în engleză...
0 0
Imi pare rau, la tari am dat copy-paste. Am modificat doar cateva din ele care sunau mai ciudat in romana iar pe restu le-am lasat asa, ca oricum se intelege.
1 plus 1 minus

Comitetul pentru Protectia Jurnalistilor a atras atentia de mai multe ori ca in cateva state din Asia si din Orientul Mijlociu liberul acces la informatii este o utopie. n unele cazuri, dictatura sau regimurile totalitariste restrictioneaza accesul la Internet si impun chiar pedepse cu inchisoarea pentru cei care indraznesc sa navigheze pe net sau care isi fac bloguri. Iata mai jos un top 10 al tarilor in care este mai mult decat riscant sa folosesti Internetul:

1. Coreea de Nord
 
Doar aproximativ 4% dintre cetatenii Coreei de Nord au acces la Internet, care este drastic cernzurat de catre guvern. Retelele sunt atent monitorizate, toate site-urile se afla sub control guvernamental, ca de altfel toate mijloacele de comunicare in masa. Este de la sine inteles ca nici blog nu ai voie sa-ti faci, decat in anumite conditii si dupa ce continutul pe care vrei sa-l publici a fost atent citit de reprezentantii guvernului.
 
Pentru restul materialului accesati link-ul de mai jos.
Junior (1.3k puncte)
...