Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
1.0k vizualizari
Balonul se afla liber intr-o masina sport care accelereaza brusc. Raspunsul este relativ usor de dat de catre experimentati. Astept mai degraba raspunsurile si explicatiile juniorilor.
Junior (984 puncte) in categoria Fizica
0 0

Ce înseamnă că balonul se află liber?

El este, de fapt, ori în contact cu tavanul, ori în aer, dar ținut cu o ață legată de podea sau un alt obiect.  Adică, în oricare din situații, el nu e chiar liber.

Nu este esențial pentru răspuns, dar toți cei care se gândesc la o soluție trebuie să plece de la condiții inițiale identice.

Altfel, o întrebare interesantă.

0 0
Liber adica nu este legat de nimic cu ata sau altceva. Evident, se afla in contact cu tavanul.
0 0

Fără nicio răutate sau legătură cu fondul întrebării, am văzut "seniori" şi "experimentaţi" bătînd cîmpii cu dezinvoltură. "Astept mai degraba raspunsurile si explicatiile juniorilor" - este un soi de discriminare şi desconsiderare. Următoarea întrebare o puneţi pentru cei care au mai mult de 1.75m şi au fost cel puţin o dată în USA? Bonus: "accelerează".

0 0
Multumesc, nu observasem. Am editat.
3 0
Cred că precizarea „juniori” nu se referă la statutul de pe Scientia.ro, ci la cei care sînt cu adevărat juniori, ca vîrstă sau ca nivel de cunoștințe în domeniul întrebării. Eu unul așa folosesc termenul. Nu e vorba de o discriminare, ci o rugăminte adresată celor cu experiență, pentru care întrebarea e prea ușoară, să-i lase pe juniori să răspundă.
0 0

$ A.J. Nu trebuie să vă justificaţi cu nimic. Mai bine să ne spună d-ul Emil Chelariu - plec de la ipoteza că oamenii sint oneşti - la cine se referea. 

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Pentru că nu-mi place să văd un "coleg" investind timpul fără rezultat, încerc eu un răspuns: Balonul umput cu heliu, liber sau legat, după o foarte mică mişcare de tremurare, se va deplasa în faţă, pînă cînd viteza maşinii devine constantă sau a atins partea din faţă a maşinii. Explicaţia provine din faptul că în momentul accelerării, aerul este împins în spate, balonul cu heliu fiind mai uşor decît aerul se va deplasa în zona în care forţa de "rezistenţă" devine din ce în ce mai mică.
Senior (5.0k puncte)
0 0
daca tot ai dat raspunsul puteai sa postezi si filmuletul explicativ. (avand in vedere ca o poza face cat o mie de cuvinte)  
0 0

"Filmuleţul explicativ" este convingător şi felicitări că l-aţi postat. Ce mă nedumireşte este exprimarea "daca tot ai dat raspunsul puteai sa postezi si filmuletul explicativ" - de parcă îl aveam la îndemînă şi aveam ezitări: să-l pun sau nu. Sugeraţi astfel că algoritmul de rezolvare al unei întrebări se bazează pe o căutare înverşunată pe Internet şi apoi, în caz de eşec, să încercăm un răspuns personal?

0 0
Nu caut niciodata raspunsurile pe internet, ca apoi sa le dau. Pt mine nu ar avea logica, la fel de bine ar putea sa caute cel care posteaza intrebarea. In schimb Urmaresc ce este viral pe youtube, si sunt convins 100% ca aceasta intrebare a aparut in urma vizionarii aceastui videoclip, deci am presupus ca l-ati vazut si d-voastra.
0 0

Aţi presupus greşit, de asta se cheamă şi presupunere, are un coeficient de eroare, în acest caz 100%.  Nu folosesc YouTube decît întîmplător, din link în link se ajunge şi prin spaţiul acesta. Folosirea cuvîntului "viral" - la modă pe Internet - mi se pare de-a dreptul nepotrivită, eufemistic exprimîndu-mă. Poate răspundeţi la o întrebare pe această temă,  "întîmplător" pusă.

...