Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
5.7k vizualizari
Mi-am schimbat telefonul prin prelungirea abonamentului pe care il am la Vodafone.

Androidul de pe el a "venit" cu o suita de aplicatii marcate Vodafone. Din putinul pe care il inteleg despre sistemele de operare pentru smartphone, banuiesc ca Vodafone particularizeaza Android-ul, deci instaleaza pe telefoanele vandute de ei o serie de aplicatii care, cel putin pentru mine, par mai greu de dezinstalat.

Adica nu au nici un unistaller si nici in Market nu apare in dreptul lor butonul de dezinstalare.

Pot scapa de aceste aplicatii?

Daca da, cum?

Daca nu, de ce?
Senior (8.1k puncte) in categoria Gadgeturi, telefoane

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Salut! Vad ca nimeni nu ti-a raspuns, asa ca (daca iti mai e de folos informatia) o voi face eu.

Aplicatiile preinstalate de cei de la Vodafone nu le poti dezinstala fara sa modifici sistemul de operare, mai exact trebuie "root" (root-ul asta iti ofera privilegii de administrator complet asupra telefonului), deoarece acele aplicatii au in ele scris un cod in care face sistemul de operare sa creada ca este aplicatie de sistem, si nu-ti ofera dreptul s-o stergi. Fata de iOS de la Apple, Androidul este un sistem de operare "open source", adica oricine il poate modifica asa cum vrea, fara sa riste vizite pe la tribunale, pe bunul plac, sa schimbe absolut tot in el, interfata, aplicatiile, chiar si viteza procesorului (de exemplu, un telefon cu un procesor de 1 Ghz poate fi "overclock-at" la 1.2, 1.3, s.a.m.d - totul tine de programator)

Cu acel root te poti folosi de o aplicatie 3rd party care o gasesti pe market, se cheama "Titanium Backup", ai si versiune free, si platita. Cu cea gratis poti dezinstala aplicatii de sistem, DAR... trebuie sa fii foarte atent ce anume dezinstalezi. Daca scoti o aplicatie care o sa-ti aduca telefonul in stare de nefolosinta, vei pierde garantia (evident...), si vei ramane si cu "buza umflata". :-)
Novice (134 puncte)
0 plusuri 1 minus

Oare, vom invata, noi romanii , vreodata ca nimic nu este GRATIS?Intrebare retorica, desigur, vrem "energie gratuita" de pe "youtube", vrem informatie "mocca" la un pret "modic(daca s-ar putea, gratis)", vrem sa nu ne mai deranjeze tantarii dar nu facem nimic sa amelioram "problema".

M-am ambalat! Corect!Sfatul meu este sa apelezi la un "haker", "craker" sau cum s-o mai spune acum dar asta ramane intre noilaugh.Sssssst!devil

Junior (820 puncte)
0 0
Cred ca romanii stiu ca majoritatea lucrurilor nu sunt gratis. Nici telefonul meu nu a fost gratis.

Ce nu imi e mie clar e cand vor invata romanii sa raspunda la obiect. Pe mine ma intereseaza detalii tehnice. Normal ca am auzit despre rooting si jailbreaking si alte operatii asemenea din universul telefoanelor mobile inteligente. Desigur, nu stapanesc nici macar jargonul acestui domeniu, darmite operatiile respective. Dar nu despre asa ceva am intentionat sa ma informez.

Neavand cunostinte de detaliu, as vrea sa imi explice cineva fenomenul. Cum anume ajung acele aplicatii, care nu tin de nucleul Android, sa fie protejate la dezinstalare? In plus, poate chiar exista vreo metoda de a le dezinstala si fara a apela la acei "specialisti" mentionati de tine. Despre chestii din astea as vrea sa imi raspunda cineva, strict tehnic, clar si la obiect, fara intermezzo-uri pseudofilozofice...
...