Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
842 vizualizari
Exista pareri care spun ca este enorma, desi, daca ar fi asa de ce oare ar face natura un depozit enorm cu o portita stramta ?  toti am simtit acest lucru, dificultatea de a memora.

Doar in ultimul secol oamenii au inceput sa fie alfabetizati si au simtit nevoia acuta de a memora mult, umanoizii au 2-3 milioane de ani, adica 20-30 mii de secole in care informatia necesara supravietuirii a fost cantitativ si calitativ diferita de cea de azi.

Iar daca anumite persoane ar fi in situatia de a invata enorm de mult cantitativ si pe o perioada indelungata ce efecte ar avea ? stie cineva vreun studiu in acest sens ?

In medicina dupa cate stim nici un organ nu este bine sa-l soliciti in exces, sportivii de performanta  au o speranta de viata ceva mai mica decat cei care au facut antrenamente cu moderatie,  care este limita creierului ?
Experimentat (3.3k puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Marco, intrebarea ta presupune ca stii cum informatia (oricare ar fi ea) este stocata in creier.

Daca memoria este sub forma de ADN, atunci cantitatea maxima de informatie este egala cu cantitatea de informatie pe care o poate stoca un neuron inmultita cu numarul neuronilor.
0 0
nu ma astept la un raspuns concret si definitiv, dar, macar as vrea sa aflu si parerile celorlalti. Nici despre cancer nu se stie precis cauzele si nici forma de vindecare si totusi s-au cheltuit sute de miliarde de dolari in investigatie si se discuta mult, cate putin se reduce problema.

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Marco, nu pot sa raspund la toate intrebarile pe care le pui, dar la urmatoarea intrebare pot:

"Iar daca anumite persoane ar fi in situatia de a invata enorm de mult cantitativ si pe o perioada indelungata ce efecte ar avea ? stie cineva vreun studiu in acest sens ?"

Ar deveni academicieni milionari :) Nu cred ca vreun studiu sa se fi facut, dar eu cred ca macar cateva emisiuni "vrei sa fii milionar?" tot au fost castigate de persoane care sunt descrise de intrebarea ta :)
Junior (714 puncte)
...