Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
2.0k vizualizari
Nu vorbim aici de filme propagandistice, de spalare a creierelor, cum au avut dictaturile comuniste, fasciste etc. Am vazut cateva filme emotionante, legate de lupta pentru libertate in timpul dictaturilor din America de Sud si Centrala. Cam pe acolo ar fi intrebarea.
Junior (1.3k puncte) in categoria Arta - Muzica - Film

3 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Câteva sugestii: Z, Stare de asediu şi Missing (R: Costa Gavras); Căinţa (R: Tenghiz Abuladze); La vita e bella (R: Roberto Benigni); Pianistul (R: Roman Polanski); Lista lui Schindler (R: Stephen Spielberg) etc. :)

Novice (343 puncte)
0 0
Multumesc pentru recomandari. Ultimele trei sunt destul de cunoscute, filme de referinta fiind. "Z" este un alt film mare. Raman celelalte 3, pe care, recunosc umilit, nu le-am vazut.
0 0

Un fleac de întrebare: daţi mielul lui musiu Steven Spielberg?

0 0
De ce nu? Dau si mielul daca este cazul.
0 0
Întrebarea era pentru nordicul Sieglind, dar e bine că oferiţi ceva, sînteţi o fire generoasă.
0 0

"Nein, nein", schreit Lamm - "ich lasse mich nicht zur Schlachtbank führen!"

Adică ... dacă mielul nu vrea? :)

 

Gheorghiţa, ai dreptate, am scris greşit: e Steven (nu Stephen) Spielberg.

 

 

0 0

Mai că era să vă răspund în limba lui Goethe, dar nu vreau să mă fac de rîs cu germana mea prinsă prin aeroporturi. Felicitări pentru faptul că vă recunoaşteţi mica greşeală. Onestitatea este o pasăre rară. Revenind la întrebarea din titlu, filmele sînt făcute pentru a crea emoţii şi sentimente. Nu cred că există cineva (exceptînd criticii de film) care stă şi se întrebă ce mesaj a transmis filmul urmărit. Şi aş dori să-mi destăinuiţi (Sieglind&C.B.) ce înseamnă mesaj inteligent ( Matrix, Războiul lumilor, etc..?)

0 0

Ce înseamnă (aici) mesaj inteligent? Am presupus că întrebarea lui Cornel BT viza acele filme care nu sunt "filme propagandistice, de spalare a creierelor" ... deşi nimic nu împiedică un mesaj propagandistic să fie şi unul inteligent. Sensibil, încărcat de emoţii...

 

Such as:

0 0

Besser diese. M-am lămurit ce înseamnă mesaj social şi inteligent pentru voi. Habar nu aveţi. Ca urmare, vă recomand această muzică dintr-un film superb, "sensibil, încărcat de emoţii..." cu precizarea că trebuie să aveţi la dumneavoastră batiste.

0 0

Ne războim în batiste, carevasăzică (după DOOM2) :)))))

 

 

şi un Enrico Maria Salerno

 

0 0
Bravo şi toată prietenia pentru o fire sensibilă. Clipul este mult mai emoţionant decît link-ul meu şi pentru că este din film. V-aţi mişcat fulgerător. Batiste "virtuale" vă ofer cu drag. Totuşi, de unde am pornit şi unde am ajuns?
0 0

Aşa-i, am pornit de la "filme emotionante, legate de lupta pentru libertate in timpul dictaturilor din America de Sud si Centrala" şi am ajuns la ... război. Eu, care sunt anti-război (by default). De împăcare (şi vreme cu soare), o secvenţă dintr-un film îndrăgit, regizat de-un artist desăvârşit, Miloš Forman (omul, nu asteroidul ce-i poartă numele):

 

Let the Sunshine In :)

 

Mda, ar mai fi şi Zborul deasupra unui cuib de cuci. Tot despre libertate :)

 

 

0 0
O.K. Cînd am văzut uniforme am luat mîţa şi ne-am ascuns sub pat, chit că ştiam de "Hair".
1 plus 0 minusuri
Pentru mine, mesajul social cel intens si inteligent este in filmul "Forrest Gump".
Junior (820 puncte)
0 0
Asa-i, e un film mare.
1 plus 0 minusuri

Am un deosebit respect pentru astfel de filme ce promoveaza demnitatea, libertatea si alte astfel de valori, iar propunerea mea este urmatoarea:

Junior (925 puncte)
0 0
S-a notat. Multumesc pentru raspuns.
...