Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Contul se valideaza de admin in cel mult 24 de ore.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
5.6k vizualizari
Si daca este vreunul, intrebarea este: de ce?
Senior (11.9k puncte) in categoria Istorie

3 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

 

Exista 193 de state care fac parte din ONU (Organizatia Natiunilor Unite) cu exceptia orasului Vatican asupra caruia Sfantul Scaun detine suveranitatea, iar cel mai nou stat este Sudanul de Sud (14.07.2011).

Departamentul de Stat al Statelor Unite recunoaste 194 de state independente la nivelul globului, dar aceasta lista cu tari reflecta agenda politica a Statelor Unite ale Americii. De exemplu, include Kosovo, dar nu include Taiwanul, intrucat China pretinde ca Taiwanul este o simpla provincie a Chinei.

In ceea ce priveste Anglia, Scotia si Tara Galilor, desi fiecare este considerat un stat in parte, toate inca fac parte din Regatul Unit al Marii Britanii, o tara europeana recunoscuta de ONU, SUA si alte organizatii.

Groenlanda a votat in noiembrie 2008 in favoarea suveranitatii sale primind acceptul pentru intreaga responsabilitate a afacerilor interne in iunie 2009. Cu toate acestea,Danemarca continua sa-si exercite controlul asupra afacerilor externe, securitatii si politicii financiare ale Groenlandei in consultanta cu Legile Guvernului groenlandez. Astfel, Groenlanda inca face parte din Danemarca si nu este recunoscuta oficial ca un stat independent. De fapt este o tara constituenta: o tara care face parte dintr-o alta entitate, cum ar fi un stat suveran. In acest caz, statul Danez.

Experimentat (2.4k puncte)
selectat de
0 plusuri 0 minusuri
Salut.

Nu cred ca exista vreun stat care nu este membru ONU.ONU cuprinde 192 de tari membre iar eu stiu ca pe glob sunt 192 de tari.PA
Junior (435 puncte)
0 0
193 cu tot cu Sudanul de Sud..
3 plusuri 0 minusuri

Exista, dar nu sunt recunoscute totalmente.

Mai exact, este o probleme POLITICA, orice nou stat doreste imediat aflierea la ONU, si implicit recunoasterea internationala, numai ca uneori drumul pana acolo are diverse obstacole, de obicei printre membrii fondatori ONU.

Iti dau 2 exemple clasice: Palestina si Kosovo - recunoscute de multe state, dar nu de toti "cei mari", conditie ca sa intre in ONU (daca incearca ii paste un VETO).

Senior (8.7k puncte)
...