Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
676 vizualizari
Senior (6.6k puncte) in categoria Corpul uman

2 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Este o intrebare clasica, des intalnita pe net.

Incerc sa aduc ceva original in afara de ce gasiti pe net:

- explicatia morfologica este ca in primele 6 saptamani embrionii se dezvolta nediferentiat, abia apoi incep sa se manifeste caracterele sexuale. Mai exact, "proiectul" dupa care se dezvolta noua fiinta este initial unic, abia apoi cromozomii sexuali incep sa-si faca simtita prezenta. Ca urmare, mameloanele devin nefunctionale la barbati - dar exista si anomalii, barbati cu lactatie, etc.

- intrebarea serioasa este DE CE EMBRIONUL URMEAZA UN PROIECT UNIC, NEDIFERENTIAT SEXUAL ? Raspunsul este in zestrea genetica a fenomenului numit VIATA !

- poate mai este cineva aici care nu stie ca TOATE FIINTELE DE PE PLANETA (cel putin cele analizate pana acum) AU UN STRAMOS COMUN ! De pilda, stiti ca avem 50% aceleasi gene ca si VARZA ?

- Pana la inmultirea sexuata, VIATA a incercat si alte solutii, de pilda melcii sunt HERMAFRODITI, iar o specie de peste POATE SA-SI SCHIMBE SEXUL IN MOD REVERSIBIL - functie de nevoi !

- de aceea avem caractere sexuale initial nediferentiate, pentru ca purtam in bagajul genetic aceasta istorie a inmultirii stramosilor. Situatia este similara si in cazul altor caracteristici, organe, etc - purtam in bagajul genetic solutiile stramosilor, aceste gene se vor manifesta (pe termen lung) daca vor avea ocazia !

Senior (8.7k puncte)
0 0
Desi-i colturoasa e dra
Gutza steaua pe catedra?
0 0
Hi, hi, sa fii sanatos, boierule !

Serios vorbind, cred ca nici tu nici eu nu suntem aici pentru stele (cel mult galaxie), doar ca este placuta compania unor oameni inteligenti. In plus, este amuzant ca avem parte si de sare si piper presarate de micile noastre vanitati, pentru ca suntem totusi diferiti. Din fericire.
0 plusuri 1 minus
Cred ca unul dintre resturile evolutiei. Nu-i iese totul perfect nici Naturii...
Senior (11.9k puncte)
0 0
ca sa-si poate face schimbare de sex si aspect fizic transexualii :))
...