Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
2.7k vizualizari
Prin ionizarea apei se modifica ORP-ul apei, avand valori negative. Este adevarat ca poate avea potential antioxidant in corp apa ionizata? Se poate atasa si un link cu ceva studii daca exista?

 Si daca este antioxidanta apa ionizata, are vre-un beneficiu sau...din contra... pentru organism?
Novice (159 puncte) in categoria Medicina - Sanatate
2 0
Intrebarea este buna, am auzit si eu de aceasta "credinta", in tandem cu "dieta alcalina".

Ma tem ca ambele sunt doar niste povesti incadrabile in categoria "folclor urban", corpul uman este homeostatic si are mecanisme de echilibrare, iar fiecare organ are alt pH, recordmenul fiind stomacul cu un pH de numai 1,35 ! In conditiile in care suntem omnivori si avem o dieta echilibrata, nu cred ca sunt necesare suplimente de niciun fel.

Obiectiv vorbind, este foarte improbabil sa gasesti studii serioase privind efectele fiziologice ale diverselor adaosuri alimentare (ca si ale altor cuceriri ale vietii moderne), semnul de intrebare principal fiind cel legat de efectele pe termen lung - caci cine isi permite sa finanteze studii controlate pe termen lung ?
1 1
As vrea sa diferentiem putin misticul de realitate. In mod clar nu cred in apa miraculoasa si ma intereseaza strict stiintific daca e ok sau nu sa consumi apa ionizata (ORP-negativ). Cat priveste alcalinitatea, multa lume confunda prezenta Hidrogenului in apa (pH) cu alcalinitatea naturala (prezenta mineralelor). Eu doresc strict caracterul antioxidant sa inteleg daca e benefic sau nu.

  Cat priveste dieta sanatoasa, a mea nu cred ca e prea echilibrata insa nu din aceasta cauza doresc sa aflu ce este cu "excesul de O" din apa ionizata si efectele ei asupra organismului.

 In fapt m-am decis sa nu mai beau apa din comert, ci numai apa de izvor montan (din zona mea) si cand nu am folosesc osmoza inversa si un ionizator de apa.

 Ce am observat pana acum.

1. Ma hidratez mult mai bine.

2. Mi-a crescut pofta de mancare.
3. Imediat dupa ce beau apa ionizata ma deranjeaza sinusurile si uneori capul.
 Nu stiu daca exista efecte negative si as vrea sa aflu.

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri

Referitor la pH , am gasit  relationarea dintre dieta alcalina si urina.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22676161

Novice (159 puncte)
1 0
Bun Alin, asta cred ca este un studiu stiintific serios. Deci dieta alcalina scade acidul uric din urina, minunat, deci ar putea fi recomandata la cei bolnavi de guta, de pilda. Dar putem concluziona ca "dieta alcalina este benefica pentru un organism (sanatos) ? Sau ca previne cancerul - cum o lauda diverse site-uri de pe net ? Nu frate, NU putem.

Iar privind experimentul tau - cu toata bunavointa ta nu cred sa reusesti un studiu care sa ofere rezultate credibile, sunt prea multe conditii de indeplinit si prea multe variabile de luat in calcul ...
1 1
Sunt 1 individ din cele 7 miliarde existente. Nu sunt naiv sa cred ca macar ma apropii de esantionul reprezentativ. Din aceasta cauza vreau sa discut cu voi, mi-as dori chiar medici sa raspunda sau chimisti.

Acuma privind spre univers unde sunt prea multe variabile de luat in calcul, asta  nu a descurajat pe nimeni si se obtin rezultate absolut extraordinare. De ce privind in curtea proprie ne-ar putea speria?

 Pana la urma am impresia ca lansand intrebarea despre ionizare, raspunsul nu ar pare a fi atat de departe. Insa vad ca totusi este departe....

 Pe mine ma depaseste chimia si biologia, fiind de profesie inginer in electricitate. Inainte de a discuta cu voi am cititi nenumarate articole, dar, cu cat citesc mai mult cu atat devin mai confuz si am nevoie de iluminarea unui specialist. Pot extinde discutia stiintific insa la un moment dat voi fi depasit de situatie si sincer imi doresc raspunsuri intuitive si usor de inteles asa cum Einstein a expus simplu E=mc2. E intuitiv si usor de inteles, nu e nevoie sa parcurgi fizica din spate ca sa intelegi. Cam asta imi doresc si eu.... Stiu ca e greu, insa nu e de nerealizat.

  Pana acum am consumat doar apa minerala din comert. Multi ani de zile. De o saptamana consum apa microbilogic pura si ionizata. De ieri am inceput sa ma simt relativ rau (dureri ciudate in spate, "fulgere anghinale"..etc). Astazi mi-am facut o analiza urinara si interpretata de un medic, verdictul a fost ca "mi-au plecat" pietrele de la rinichi.

OK, asta e stiinta, asa o fi. Insa nu pot sa raman indiferent si sa nu ma intreb daca este o coincidenta cu inceputul consumului de apa cu ORP negativ. Daca nu este coincidenta inseamna ca e un lucru benefic "in curtea mea", dar daca este doar o coincidenta inseamna ca beau doar "apa chioara" si nu merita sa mai pierd timpul cu asta.
0 0

Da, imi place ca ai totusi o atitudinea realista. Si da, si eu imi doresc ca pe acest forum sa auzim opinii fundamentate bine fundamentate stiintific, din partea unor specialisti. Din pacate nu avem norocul, astia sunt rara avis, nu-mi dau seama de ce -  in rest ne inunda o mare de pseudostiinta si zvonuri colportate masiv via www. 

 

Revenind la problema ta, problema este ca studiile experimentale sunt foarte greu de tinut sub control si validat - se intampla sa se bata cap in cap si rezultatele celor facute de "case" mari, d-apai unele facute de amatori... Iti dai seama cate variabile pot induce un efect precum "plecarea pietrelor de la rinichi" ? (Du-te si fa-ti o ecografie, analiza urinara nu este suficienta). Poate ca inainte nici nu aveai pietre - sic smiley !

 

1 0
https://www.google.ro/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=BcXaUqvoLOPhywO3o4FA&url=http://www.cyber-nook.com/water/Study-MedicalResearch.pdf&cd=28&ved=0CE4QFjAHOBQ&usg=AFQjCNH5LiSHZYXmTXI9TCNAg-K_JTm_FA

 Se pare ca exista studii. Eu am cautat in romana unde numai prostii am gasit. La o cautare in engleza apar totusi si studii pubicate
...