Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
1.1k vizualizari

Cum poate fi creat un "generator de caldura" din "miscari ale corpului omenesc" ? Am intrat in iarna si este util "un dispozitiv" care sa genereze caldura pentru maini si picioare.

Novice (149 puncte) in categoria Fizica

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Sînt multe moduri posibile.

- Cel mai la îndemînă e frecarea. Dacă îți freci palmele una de alta energia mecanică se transformă în căldură degajată în pielea palmelor. O parte foarte mică din energie scapă prin punerea în mișcare a unor obiecte externe, de exemplu sunet sau curenți de aer.

- Un alt mod este simpla acționare a mușchilor și punerea în mișcare a articulațiilor. De exemplu, dacă țopăi sau chiar numai dacă mergi normal ți se încălzesc picioarele. La fel și dacă îți îndoi și dezdoi repetat degetele picioarelor în pantofi.

- Apoi se pot imagina și moduri mai exotice. De exemplu ții în mîini un dinam cu manivelă, iar curentul produs de dinam merge prin niște fire pînă în pantofi, unde trece printr-o serpentină de fir de nichelină care astfel încălzește tălpile. Cînd ți se face frig la picioare învîrți manivela. Cu ocazia asta ți se încălzesc și mîinile.

- Dacă ești cu bibicleta poți folosi dinamul ei în același fel.

- Dinamul poate fi instalat direct în talpa pantofului și acționat prin simpul mers, ca de exemplu în acest brevet de invenție:
http://www.google.com/patents/US5495682

Și așa mai departe.
Expert (12.9k puncte)
...