Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
546 vizualizari
In conditiile in care spatiul este vidat si nu exista susul si josul.
Experimentat (2.2k puncte) in categoria Terra-Univers

2 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
Evident ca ar ameti. Sa zicem ca persoana sta intr-o camera a navei plutind in centru, daca nava s-ar roti rapid atunci peretii navei s-ar rotii rapid in jurul persoanei, deci ar ameti.   Dar doar daca rotirea s-ar face brusc, sa zicem printr-o coliziune. Daca rotirea s-ar produce treptat atunci persoana din camera s-ar roti si el de-odata cu nava fara sa observe ceva anormal.
Junior (394 puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Salut !

 Cred ca intrebarea este mai complicata decat pare...

 Dupa cum se stie, ameteala apare din cauza inconsecventelor dintre semnalele sistemului vestibular si vizual. Deci sa vedem:

 - vizual, nu cred ca vom observa rotirea peretilor - asa cum nu observam miscarea pamantului sub picioare.

 - otolitele sistemului vestibular functioneaza pe baza de acceleratie (indeobste gravitationala). Acceleratii apar si in cazul nostru daca miscarea porneste brusc (cu zicea si Oliver), dar depind si de pozitia omului fata de centrul de rotatie. Daca viteza de rotatie se stabilizeaza, ameteala ar trebui sa dispara - aparand o forta pseudogravitationala (centrifuga) care ne impinge spre pereti.

 In plus, mai apare forta Coriolis, care se pare ca va pertuba pe termen mai lung otolitele - pana cand creierul va efectua corectia necesara.

 Deci raspunsul ar fi ca ametesti numai pana cand rotatia devine stabila si creierul se adapteaza - ulterior nu mai ametesti.
Senior (8.7k puncte)
0 0
Teoria este perfectă, dar cel mai bine este să-i ]ntrebăm pe cei care au fost sau sunt acollo.
...