Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
493 vizualizari
Buna tuturor , sunt nou pe acest forum si am venit cu sete de cunoastere.

1. daca am fi 5 miliarde de locuitori ai terrei am trai mai bine si am fi mai fericiti decat daca am fi 10 miliarde? sau invers?

 2.s-a gandit cineva sa ia masuri privind cresterea populatiei la nivel mondial?

3. suprapopularea ar duce la extinctia noastra?
Novice (112 puncte) in categoria Terra-Univers

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri
Salutare Bogdane, sper sa te simti bine pe forum !

 

Cresterea exponentiala a populatiei aduce multe probleme umanitatii, dar, asta nu inseamna ca nu pot exista si beneficii punctuale.

Umanitatii i-au trebuit 11 mii de ani ca sa poata sa atinga primul miliard de persoane, (acum 11 mii de ani avea 2 milione de loc). in ziua de azi, la fiecare 13 ani , populatia globului mai castiga un miliard de suflete. De fapt in fiecare an crestem cu aprox. 85 de milione, altfel spus, in fiecare seara la masa umanitatii mai apar 200 mii de meseni in plus.

 

In europa deja am inceput sa pierdem din populatie, datorita modernitatii, urmeaza alte continente sa se urce in carul modernitatii, se estimeaza ca africa va fi ultimul continent care inca va mai avea crestere de populatie masiva inca 100 de ani. Africa isi va mari populatia de 4 X pana in 2100, cea ce va supune o mare presiune asupra mediului , probabil vor dispare mai toate rezervatiile naturale, daca acum stau rau, imagineaza-ti atunci. Deasemene a va exista si o presiune migratorie din continentul negru spre europa imbatranita. Cea mai spectaculara schimbare o are Nigeria,  unii experti spun ca in 2050 va intrece USA,  iar in 2100 expertii au pareri diferite unii spun ca va avea 700 milioane iar altii 900 milioane. Astazi are 161 milioane,  in anul 1800 avea 13 mil, 1900 (15-16).

Inca un detaliu, faptul ca planeta sustine cu succes 6-7 miliarde de aprox. 10 ani, nu inseamna ca este un numar pe care il poate sustine si pe distanta lunga, terenul arabil in special in zone mai nisipoase nu poate fi exploatat timp indelungat, in plus o mare parte din productia agricola se bazeaza nu pe ape din plos si rauri ci ape subterane de la mare adancime care nu se regenereaza decat in zeci de mii de ani.

 

Parti pozitive - cu o populatie mare PIB-ul planetei creste, adica cu cat sunt mai multe "furnicute" la munca mai multa bogatie se genereaza, asta inseamana ca marile companii au resurse mai mari ca sa faca investigatie si o piata enorma unde sa isi amortizeze produsele. Mai pe direct- poti beneficia de medicamente si tehnologie medicala mai ieftina ca suntem multi pacienti. Sau poti avea un telefon mobil SF daca suntem multi cumparatori.

o zi buna !
Experimentat (3.3k puncte)
...