Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 1 minus
810 vizualizari
Novice (125 puncte) in categoria Fizica
1 0
Cum ar fi dispuși cei patru poli magnetici?
0 0

Ca și in imaginea de mai sus

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Cel mai probabil niste aurore in zone mai neobisnuite, la ecuator, de exemplu. In rest nu cred ca s-ar intampla mare lucru.
Novice (122 puncte)
0 plusuri 2 minusuri
probabil pamantul nu ar mai avea un camp magnetic atat de efectiv ca si acum care ne protejeaza ozonul, care la randul lui, ne protejeaza de radiatiile cosmice si am fi bombardati de radiatii solare ucigatoare. Si daca s-ar intampla asta, pamantul ar arata ca dupa un urias atac nuclear, mort de-al binelea.

EDIT: imi plac foarte tare punctajele negative fara absolut nici un argument. Demonstreaza ca pe aici circula o inteligenta superioara care nu se coboara la nivelul meu sa-mi explice unde am gresit si sa ma lumineze cu cunostiintele sale.
Novice (327 puncte)
0 0
Trebuie să fie de vină afirmațiile ciudate pe care le faceți, de exemplu că magnetismul Pămîntului protejează stratul de ozon sau că ozonul ne ferește de radiații cosmice. Magnetismul n-are treabă cu ozonul, care este produs de lumina UV de la soare și distrus prin reacții chimice (catalizate de exemplu de freonul din vechile frigidere). Iar ozonul nu de radiații cosmice ne protejează, ci tot de UV de la soare.
0 0

AdiJapan, tu esti sigur de afirmatiile tale? Sa vedem: "The region above the ionosphere is called the magnetosphere, and extends several tens of thousands of kilometers into space. This region protects the Earth from cosmic rays that would otherwise strip away the upper atmosphere, including the ozone layer that protects the earth from harmful ultraviolet radiation"  http://en.wikipedia.org/wiki/Earth's_magnetic_field

 Adica magnetosfera protejeaza pamantul de radiatiile cosmice (hmm, ce-or fi alea si ce treaba au cu planeta???) si deasemenea protejeaza stratul de ozon al planetei (hmmm, nici aici nu vad vreo legatura), care la randul lui ne protejeaza de radiatiile ultraviolete (aici recunosc ca am incurcat radiatiile cosmice cu ultraviolete care, by the way, tot din spatiu vin). Salut!

EDIT: referitor la intrebarea principala consider ca magnetosfera ar fi mult mai instabila cu 4 poli magnetici decat cu doi si de aceea pamantul nu ar mai fi atat de bine protejat.

0 0
OffTopic: AdiJapan, mai degraba cred ca este stilul de a scrie, care poate parea sarcastic...statul printre straini vreme prea indelungata si lipsa contactului cu compatrioti te schimba, cu asta este destul de greu sa lupti. Salut!
2 0

Da, cîmpul magnetic protejează atmosfera Pămîntului (inclusiv stratul de ozon), dar cînd spuneți că protejează stratul de ozon se înțelege că ar exista o legătură directă între magnetism și ozon. Dacă Pămîntul n-ar avea cîmp magnetic n-ar avea probabil nici atmosferă, caz în care ar fi absurd să mai vorbim de stratul de ozon, care oricum n-ar mai avea ce să protejeze la rîndul lui (viața ar lipsi cam de tot pe-aici).

Cînd spunem radiații cosmice nu ne referim la radiațiile care vin de la Soare. Deci nu contează că razele UV sînt tot radiații și că vin tot „din spațiu”.

Și dacă tot vorbiți de exprimare, să vă explic și eu cîte ceva. Efectiv e una și eficient e alta; nu merge să spuneți că ceva e la fel de efectiv ca altceva, pentru că nu e un adjectiv cu grade de comparație. Apoi sarcastic e una și ironic e alta. Sub influența limbii engleze le cam încurcați. Așa că puteți să-mi vorbiți de pierderea contactului, dar pînă una-alta dumneavoastră sînteți acela care se îndepărtează demonstrabil de limba română, nu eu, indiferent cît de departe sînt de țară (și de fapt acum două săptămîni eram în România; nu sînt chiar așa de rupt).

0 0
AdiJapan, idea e ca se penalizeaza modul de exprimare, nu continutul raspunsului.

Si in raspunsul Off-Topic, nu stiu ce ai inteles, eu faceam referire la mine, nu la tine sau altcineva. Rezumand, sunt penalizat pentru ca nu ma exprim pe placul unora nu pentru ca ceea ce spun nu ar fi corect/adevarat. Nu ma deranjeaza, este doar o constatare care demonstreaza stadiul infantil in care se gasesc unii care intra pe acest site.

  TheV1ruSS: "imi plac foarte tare punctajele negative...blablabla"

AdiJapan: "Trebuie să fie de vină afirmațiile ciudate...blablabla"

TheV1ruSS: "...mai degraba cred ca este stilul de a scrie, care poate parea sarcastic...blablabla"

 cu alte cuvinte ultima parte a ultimului tau comentariu inainte de acesta este...non-sense.
0 0

      thev1russ de ce esti asa pornit impotriva lui AdyJapan,nu te inteleg?           

0 0
radu, haha, nu sunt impotriva lui, doar cred ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda. Daca observi, este primul care imi raspunde ofensiv corectandu-ma si daca nu are dreptate, ocoleste subtil subiectul si inventeaza alt conflict. Strict la intrebarea principala, am raspuns corect, am rectificat chiar, unde am gresit, dar el se face ca nu intelege si o tine pe linia lui.

Magnetosfera protejeaza stratul de ozon in mod direct, fara magnetosfera ozonul dispare, chiar daca lui Adi ii este greu sa admita asta. Salut!

 

  Chiar apreciez foarte mult unele comentari ale lui Adi, este foarte bine pregatit in unele domenii.
0 0
Domnule, nu v-am răspuns ofensiv, n-am ocolit subiectul și n-am inventat conflicte. Vi se năzare.

Asta cu magnetosfera protejează ozonul e ca și cum aș spune eu că portarul de la fabrica de șireturi îmi protejează sănătatea (și chiar mi-o protejează, dar prin cîțiva pași intermediari). Încercați să vorbiți ceva mai cu cap și coadă.

La chestia offtopic am înțeles greșit despre cine vorbiți, poate și pentru că ați uitat să precizați despre cine vorbiți. Și așa ajung să zic din nou: comunicarea de calitate e lucru mare, se pare că nu oricui îi reușește.
0 0
Poate ca de vina este "mort de-al binele". Lipsa cunostintelor de gramatica irita lumea.
...