Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
18.2k vizualizari
Cred că face parte din cultura populară această idee. Nu mi-e clar dacă e o continuare a zicerii conform căreia laptele ajută în cazul în care eşti otrăvit ori are o viaţă independentă.

Aşadar: e recomandabil ori nu să eviţi laptele dacă iei o aspirină ori un alt medicament?
Senior (11.9k puncte) in categoria Medicina - Sanatate

1 Raspuns

1 plus 1 minus
aceasta afirmatie este partial adevarata in sensul ca in unele cazuri se recomanda evitarea consumului de lapte impreuna cu medicamentele, iar in alte cazuri este tocmai pe dos.

  O combinatie contraindicata este laptele cu tetraciclina (care se reteteaza tot mai putin in actualitate, datorita avansurilor in domeniu si descoperirea altor antibiotice). In acest caz, laptele poate reduce efectul medicamentului cu pana la 80% si deasemenea combinatia lapte-tetraciclina ataca smaltul dintilor.

  Laptele diminueaza absorbtia anumitor medicamente, cele antiaritmice (pentru inima si tensiune), sau cele folosite in chimioterapie, (cele pentru combaterea bolilor cancerigene).

  Singurul caz unde se recomanda expres consumul de lapte impreuna cu medicamente este la tratarea bolilor nervoase, cum ar fi schizofrenia, pentru ca aceasta combinatie creste nivelul de absorbtie a medicamentului.

  Asta o spun specialistii, acum noi gandind logic, ajungem la aceeasi concluzie, medicamentele ca orice alt produs pe care organismul il consuma, are in componenta sa diferite elemente, unele care se asimileaza mai usor, altele mai greu, unele in anumite combinatii ne pot face rau in timp ce altele ne ajuta sa depasim o boala mai usor. Acelasi lucru este valabil in cazul consumului de alcool in cantitati moderate si medicamente, unele ne dau o combinatie extrem de daunatoare in schimb altele, combinate cu o mica cantitate de alcool au efecte benefice. Salut!

 

PS: medicamente care altereaza nutritia:

diuretice - accelereaza eliminarea potasiuliui.

laxative - diminueaza absorbtia substantelor nutritive din alimente

antiacide (pentru probleme de stomac) - diminueaza absorbtia de fier, calciu, acid folic

analgezice - scade absorbtia de acid folic

antibiotice - scade absorbtia de calciu si altereaza metabolismul proteinelor

medicamente care scad apetitul:

anfetamine, antibiotice si anumite preparate de laborator

medicamente care stimuleaza apetitul:

antidepresive, antihistaminice, tranchilizante si steroizi

medicamente care se recomanda a se administra fara alt produs pentru a nu-i scadea efectele:

antihistaminice, antibiotice (tetraciclina, ampicilina, eritromicina), antituberculoza, paracetamol, diuretice, anticancerigene, antiasmatice, calmante (pentru somn), antidiabetice, medicamente pentru parkinson

medicamente care se administreaza cu un aliment pentru a nu dauna stomacului:

acid acetilsalicilic (aspirina) si antiiflamatorii
Novice (327 puncte)
0 0
Sunt interesat sa stiu de unde aveti informatia (articol, carte, guidelines) potrivit careia consumul de lapte este expres recomandat in cadrul administrarii unui tratament pentru schizofrenie si care este/sunt acel/e medicament/e.
...