Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.1k vizualizari
Am auzit ca va urma un referendum.  Daca vor fi puse intrebari legate de eutanasiere sau castrare, si lumea va alege castrarea pentru ca se vor considera umani si putin le pasa ca au murit destui oameni si copii atunci nu se va rezolva nimic.

Castrarea cainilor maidanezi se desfasoara de ani de zile si nu a adus niciun rezultat. Pot spune ca in zona mea au fost vreo 40 de caini castrati si vreo 2 scapati, din cei 40 in ultimii 2-3 ani sa zicem ca au murit vreo 20 dar din cei 2 scapati s-au mai nascut vreo 40. Deci castrarea nu este o optiune.

Din lipsa de fonduri nici strangerea lor in centre nu este o optiune. Atunci ce mai ramane de facut ?
Senior (6.9k puncte) in categoria Informatii utile
1 0
ce se intampla, un caine castrat nu mai musca sau ce?
0 0
pai tocmai asta e problema, castrarea nu rezolva problema principala.
Din cate am inteles referendumul se va referi strict la Eutanasiere sau nu !
4 0
Nu inteleg putem taia milioane de miei in fiecare an care nu sunt agresivi,porci, vaci si nu ne reclama nimeni.Nu-i protejeaza nimeni, unde sunt asociatiile pt protectia animalelor?De ce fac atata caz despre cainii maidanezi ,care devin agresivi la un moment dat si fac victime printre oameni?Pentru aceste animale nu mai face nimeni referendum?

6 Raspunsuri

1 plus 1 minus
Eu zic să aducă lei și tigri. Pe cale naturală numărul cîinilor va scădea, vor fi mîncați de lei și de tigri. Ca-n junglă.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Sa stii ca exista unele localitati, cum ar fi Radauti, unde, din pricina lipsei hranei pentru animalele de la gradina zoologica, se recurge la astfel de procedee.Absolut abominabil!

Prin urmare, eutanasierea, pare cea mai facila solutie in momentul de fata.Vremuri disperate cer masuri disperate.
0 0
Nu-i nevoie sa aducem lei, specia umana este o specie pradatoare de forma naturala, are viziune binoculara.
2 plusuri 2 minusuri
Salut

      Nu ar trebui sa fie referendum pentru ca pina acum au esuat metodele de a tine sub control numarul cainilor( adoptie, castrare etc).La variantele de raspuns ar trebui ceruta parerea in primul rand parintilor copilului ucis, apoi persoanelor care se prezinta zilnic la spitale muscati de caini.Imi plac cainii mei, am 2 dar ii tin legati si nu am ucis un caine sau alt animal pina in prezent.Ar fi interesant de stiut ce parere au persoanele( care sunt impotriva eutanasierii cainilor comunitari) la vederea cadavrului copilului mutilat in comparatie cu cadavrul unui caine impuscat. Sunt pentru eutanasiere!
Experimentat (1.6k puncte)
0 0
nu se poate cere parerea celor implicati si sti asta, parerea lor este mai mult decat subiectiva. De ceea ce avem nevoie este de personal cu putere de decizie la nivel de stat, cu "bilutele" bine asezate la locul lor, care sa aiba "tupeu" sa se prezinte in fata reprezentantilor sutelor de asociatii de protectia animalelor care sug fonduri aiurea care de pe unde apuca si sa-i scuipe in fata cand doar ridica glasul sa protesteze aiurea. Si sa mai stie si un pic de aritmetica. Cati caini comunitari avem? Aproximativ 60.000. In termen de X zile trebuie sa dispara toti. Cati bani avem nevoie pentru asta? Z euro.  Scoti banii de unde sti si la treaba, fara sa o lungesti ca sa spui dup-aia ca s-au inmultit iarasi cainii (asta e poveasta pentru alocarea altor si altor fonduri in fiecare an).
1 0
Eutanasierea ar reprezenta niste costuri infime in comparatie cu castrarea. Deci nu reprezinta o problema financiara. Problema se pune daca este moral sau nu. Nimeni nu vrea sa-si asume aceasta responsabilitate.
Ca si Radu pot spune ca si eu iubesc animalele, dar cele crescute in gospodarii. Nu am nimic impotriva eutanasierii maidanezilor.
0 0
Potrivit datelor Centrului antirabic al Institutului "Matei Balş", în perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2013,  au fost muşcate 8.610 persoane, dintre care 6.917 adulţi şi 1.693 copii. Dintre aceştia, 6.968 au fost vaccinaţi antirabic, 6.498 au primit profilaxie antitetanică, iar 508 ser antirabic. Anul trecut, au fost muşcate 16.000 de persoane, în 2011 - 14.000.La aceste cifre ar trebui adaugate si cheltuielile legate de vaccinul in sine,nu stiu exact dar pretul unui vaccin e in jur de 9...10lei.Sa mai adaugam aici si socul prin care au trecut copiii.
0 0
Radu George, si eu sunt pentru eutanasiere, fara doar si poate, dar apeland la opinia victimelor inseamna sa faci demagogie si nu rezolva nimic. Trebuie pusa problema pragmatic si aici este nevoie , cum spuneam de oameni hotarati, foarte bine documentati si cu obiective clare pe care sa le si indeplineasca. La noi, majoritatea factorilor de decizie se lasa "induplecati" de o mana de persoane care manifesteaza in fata institutiei pe care o conduc, sau de o Brigitte care vine cu aere de vedeta sa umple ecranul tembelizorului la care se uita prostovanii fara prea multa scoala.
0 0
thev1russ am prins ideea din primul tau comment la raspunsul meu,ceea ce vreau este sa aduc in atentia altor persoane care nu cunosc aceste cifre peste care am dat recent.Ma gandeam ca nu sunt mai mult de citeva sute de persoane muscate de caini pe an,cifrele sunt alarmante si in crestere dupa cum vad.
3 plusuri 1 minus

Să fim cinstiţi: Oprescu, împreună cu ceilalţi primari ai Bucureştiului de după Revoluţie - sunt o CALAMITATE.

Să vii după şase ani vechime ca primar şi să plângi la televizor că nu ai lege să iei câinii după stradă - asta da dovadă de batjocură la adresa oamenilor. Sigur, mai e şi varianta să fie subdezvoltat mintal. Sunt localităţi în care câinii comunitari sunt o raritate, pentru că un primar decent i-a luat şi eutanasiat.

Şi să facem referendum ca să ce? Ne-a spus pe timpul a două runde de alegeri că ne va scăpa de câini pt că aşa vor oamenii. Ştia şi procente atunci. Între timp nu mai ştie şi vrea să-i spună lumea că nu mai vrea câini pe străzi. Făţărnicie, neam-prostie, jigodism, lichelism - şi alte cuvinte de genul ăsta...

Discuţiile despre eutanasiere ori castrare sunt puerile şi sterile. Logica te duce la următorul plan de lucru pt Bucureşti:
- crearea unei structuri de hingeri de 100 de persoane;
- luaţi câinii de pe străzi, câteva sute pe zi;
- omorâţi prin injecţie letală;
- instituirea unui program de monitorizarea continuă a oraşului (or să apară mereu câini comunitari, căci unii români, miloşi ori idioţi, cum vreţi să le spuneţi, vor arunca pui de câini prin oraşe, că nu au ce să facă ei cu ei şi le e milă să-i omoare după ce le fată căţeaua din curte).

Restul soluţiilor, gen: un program "agresiv" de castrare - reprezintă frecţie la picior de lemn, dată fiind competenţa recunocustă a administraţiei româneşti de a se ţine de vreun program.

 

Senior (11.9k puncte)
0 2
Trebuie sa existe si alte variante excluzand cele doua afisate. Mai degraba sa fie amendati cei care nu au grija de ciinii si copii lor.
1 0
"Trebuie"?? Am mai auzit asta la TV, la prezentatoarea aia de la Prima TV.
0 plusuri 1 minus
Cum nici celelalte solutii nu au functionat pana acum nici cea cu eutanasiera nu va functiona.... pentru ca tot cei care au esuat lamentabil pana acum primesc credit in continuare pentru a rezolva problema...sunt convins ca daca si-ar fi facut treaba sau si-ar fi dat interesul s-ar fi rezolvat si cu actualul sistem...dar la disperare si in incercarea de a-si salva pielea ....schimbam legea si PROMITEM ca doar se stie .. iubim promisiunile, ne vindem pe promisiuni, suntem creduli si fraieri !
Novice (104 puncte)
1 0
Să fim serioşi! Problema e mult mai simplă decât pare în nesfârşitele dezbateri TV. De fapt şi în practică se vede că e mai simplă decât poate părea. La mine în cartier, în 2 zile, pur şi simplu au dispărut câinii. Şi de pe lângă bloc, şi din părculeţe, şi de lângă grădiniţa şi şcoala din apropiere.

Vă mărturisesc un mare secret: atunci când cineva vine şi ia câinii, ei nu mai rămân pe străzi.

Ce va fi mai departe? Dacă vreun ţicnit ori vreo ţicnită din blocul meu ori blocurile vecine nu-şi va da viaţa să recupereze, pe semnătură, vreun maidanez şi să-i dea apoi, într-un gest de neţărmurită iubire, din nou drumul pe străzi - cei prinşi vor fi eutanasiaţi, iar o vreme nu vor mai fi câini fără stăpân la mine-n cartier. Incredibil nu? Nici eu nu cred. Încă.

Şi eu trăiesc dezamăgirea ta, Cătălin, de mulţi ani. Acum e un licăr de speranţă. Până s-o stinge s-o trăim din plin :)
0 0
Păi aşa te-a educat cine s-a încumetat să facă acest lucru? Jigneşti lumea doar dintr-o părere personală (ţicnit, ţicnită)? Poate oamenii respectivi sînt de zece ori mai deştepţi, educaţi şi sigur au mai mult bun simţ.
0 0
@ Gheorghița, grija pt animale nu se manifestă prin puncte negative.Văd că a plouat cu puncte negative pe aici! E dreptul dumneavoastră,dar aici e vorba de câini nu de pisici.
1 plus 1 minus

smiley toata lumea vrea sa-i beleasca... poate-ar trebui sa-i exportam

Novice (137 puncte)
2 plusuri 1 minus
Problema nu este atât de serioasă încât să necesite orgaizarea unui referendum. Nu sunt bani pentru consultări populare mult mai serioase, (nu s-au organizat referendumuri la intrarea României în UE sau în NATO deşi ele se impuneau), cu atât mai mult pentru o problemă care, în fond, este doar de interes local. Iniţiativa primăriilor poate rezolva dilema de mai sus rapid şi cu costuri reduse. Trebuie avut în vedere interesul comunităţii în opoziţie cu cel al unor "ONG"-uri sau cu starea emoţională a unor iubitori de animale. De exemplu, în India, se estimează că ar mai exista doar în jur de 1400 (!!!) de tigri care, evident, sunt strict protejaţi de lege ca specie în pericol de extincţie dar,  când un asemenea animal omoară oameni, autorităţile permit  vânarea exemplarelor ucigaşe. La noi există pericolul ca specia canină să dispară dacă sunt sacrificate exemplarele fără stăpân? La câţi câini de companie şi utilitari sunt, n-aş crede aşa ceva. Nu am date dar sunt convins că în ţara noastră există cel puţin una-două sute de mii de câini de apartament deci, din acest punct de vedere, putem fi liniştiţi. În concluzie, soluţia cu care eu sunt de acord este aceea a eutanasierii câinilor care nu vor avea şansa de a fi adoptaţi de către cineva care, în mod real, poate să-i îngrijească şi să-i supravegheze în permanenţă; orice câine, în libertate şi fără stăpân, este un pericol public ce trebuie îndepărtat.
Novice (131 puncte)
...