Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 3 minusuri
1.0k vizualizari
Experimentat (2.2k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
3 0
Ca să spuneți „mai” aveți nevoie de o referință. Mai există ființe în afară de dumneavoastră? În afară de români? În afară de oameni? Sau întrebați dacă încă mai există în prezent?

Apoi nu înțeleg precizarea „sexul opus”. Sărutul se practică în tot felul de cupluri, atît heterosexuale cît și homosexuale, atît la om cît și la alte animale (pisici, păsări etc.). În plus, nici la om și nici la alte animale sărutul nu e întotdeauna de natură sexuală. Dimpotrivă, există culturi umane în care sărutul nu e niciodată sexual sau chiar nu există deloc.
2 1
Eu inteleg ca omul de obicei este razboinic si ca atunci cand esti mic si n-ai putere si experienta e mai bine sa taci; totusi:

1. Mi-ar placea sa vad mai multa toleranta pe acest site, mai ales la Q&A, nu de alta, dar oamenii de stiinta trebuie sa stie ca nimeni nu e perfect (parerea mea).

2. Ai al dumneavoastra se scrie a-i, domnule Ciprian Constantin, daca tot suntem grammar nazis (sper ca nu gresesc).

3. Nu sunt in masura sa dau sfaturi, dar va recomand tuturor sa cititi autobiografia lui Benjamin Franklin, pentru lectii despre un comportament care sa aduca succesul in viata. Totodata cred ca si scrierile lui Dale Carnegie sunt bune in acest scop.

4. Scuze pentru off topic, dar vreau sa fim mai "buni" unii cu altii. Din cate stiu eu, razboiul nu va aduce pacea de 1000 de ani.
0 3
Haideti, oameni buni, sa fim  totusi mai buni si sa lasam rautatea in favoarea bunatatii. Sa incercam sa ii iertam pe cei care gresesc si sa ii invatam lucruri pe care nu le cunosc, nu din vina lor ci pur si simplu pentru ca asa au crescut. Nimeni nu trebuie sa judece pe nimeni pentru ca nu a trait viata lui. Sa nu fim judecatorii aproapelui nostru pentru ca judecata noastra va fi de doua ori mai greu de suportat. Ciprian Constantin, eu te iert pentru neputinta ta de a nu cunoaste limba romana, de a nu sti sa scrii corect si de a ura aceasta minunata limba. Nu este vina ta ci a sortii, a imprejurarilor nefaste in care ai copilarit, in care ai trait. Ai avut greutati cand ai fost mic, nu ai avut jucarii prea multe. Nu este vina ta. Nu trebuie sa te simti nicidecum vinovat ca esti asa cum esti. Stii foarte bine cum esti. Esti un om minunat care mai are atatea de invatat insa sunt sigur ca limba romana niciodata nu o vei stapani la un nivel esential de a nu fi luat discret  in deradere de catre interlocutori. Daca ti-am gresit cu ceva voi incerca sa te iert si iti spun de pe acum cu dragoste si sinceritate depline sa nu mai scrii pe acest site pentru a evita o eventuala pozitie penibila in continuare. Iti multumesc ca existi!
0 0
imi place cat de ironic ai vorbit si cat de mandru te simti jignind alte persoane. Ca sa nu ramai neimpacat am sa iti dau un raspuns asa cum pot eu sa ma exprim. Provenind dintr-o familie de ingineri, la randul meu am fost atras de aceasta ramura de real, limba romana neprezentand niciun interes. Mi-a fost deajuns sa invat gramatica atat cat sa scriu corect.  Aceasta prepozitie "care/ pe care " nu prezinta niciun interes, nici din partea guvernului unde daca ai citi niste OUG-uri, HG-uri sau Legi ai vedea ca sunt pline de greseli gramaticale in special "care / pe care."
Ce ar trebui acuma sa-i dau in cap lui AdiJapan pentru ca vrea sa scrie "sint" in loc de "sunt" , sau celor multi care scriu "nici un" in loc de "niciun"  Tu ai facut o obsesie pt mine si incerci sa-mi demostrezi cat de pueril poti sa te comporti. De altfel nici nu iti dau mai mult de 20 de ani.
Crede-ma ca tu nici nu ai visat la copilaria care am avut-o eu. Ce mai vrei sa-ti spun despre mine, ca in fiecare an imi fac concediul in Dubai ? Am zeci de gb de poze din fel si fel de tari. Si sa stii ca acel "pe care "
 nu a fost niciun impediment sa ajung unde sunt.
La ce te ajuta sa fii doctor in romana ? Vrei sa te faci scriitor la click sau cancan ? Nu cred ca iti trebuie mai mult de 8 clase ca sa scrii la aceste tabloide. Nu e vina mea ca incerc sa invat limbi noi mereu.  Cu cate limbi poti sa te lauzi ca ai invatat inafara de romana ta ?
Cand o sa realizezi si tu macar un sfert de ce am realizat eu atunci ai putea sa deschizi gura. Pana atunci mai ai de mancat.
0 0
Cand m-am exprimat despre tine ca esti un om minunat sa stii ca nu am glumit. Chiar de oameni ca tine are nevoie o tara saraca, asa cum este Romania. De oameni care pleaca in Dubai si isi cheltuiesc banii pe care probabil i-au castigat ori din hotie ori din simplul fapt ca au avut noroc de parinti bogati, s-au nascut bogati, vor muri bogati si vor lasa mostenitorilor bogatia lor. E interesant cum cei care nu au avut niciodata probleme cu saracia nu au nicio problema in a-si expune cu mandrie public aceasta pozitie si anume ca isi permit satisfacerea tuturor placerilor  in timp ce atatia oameni din tara noastra sufera de foame si de   frig si sunt bolnavi; pe langa astea mai exista si  alte probleme a caror rezolvare tine strict de partea financiara. Dar noi, cei care suntem in top si nu am simtit niciodata foamea in glanda ne plimbam in Dubai si in restul lumii in loc sa ne mai gandim si la amaratul ala de pe strada care ne intinde mana sa ii dam un covrig iar noi, dupa ce ca abia mai sta in picioare, ii mai dam si un vant sa piara din fata noastra. Nu mi spune mie ca te duci in Dubai si nu te afisa mandru cu aceasta pozitie pentru ca nu este meritul tau ca ai bani ci imprejurarilor in care ai trait. Sa iti zic ceva despre mine: eu stiu ce este foamea, am trait cu ea si daca as avea bani cu siguranta nu m-as plimba in Dubai ci as incerca sa schimb ceva in tara asta, sa ajut amaratii, sa ma duc prin spitale sa ajut bolnavii care  sufera atata. Dar ce stii tu ce e aia suferinţa daca ai ajuns tocmai in Dubai. Inainte sa mai pleci prin Dubai du-te prin spitalele din Romania, oricare dintre ele, si vei vedea ca oamenii aia numai la calatorii nu se gandesc. Bolnavul nostru se gandeste  la cati bani sa ii mai dea asistentei, brancardierului, doctorului, cati bani mai costa medicamentele, daca mai are bani, daca-l mai poate imprumuta cineva si daca mai ajunge viu acasa unde il asteapta o sotie si 4 copii infometati, cei patru copii fiind premianti la scoala.
Legat de limba romana sa stii ca este foarte importanta pentru ca daca am incepe cu totii sa vorbim si sa scriem incorect  vom transmite copiilor nostri ceea ce este incorect. Mai trebuie si este un lucru bun sa mai existe si cate unul care sa ii corecteze transant pe altii ca tine (si sunteti foarte multi) pentru a nu ne complace in a citi fraze si cuvinte in romana scrise aiurea, pe nesimtite iar pe viitor, din obisnuinta de a trece cu vederea greşelile voastre sa le folosim si noi.
Deci, domnule Constantin, din putinul dumneavoastra, inainte sa mai plecati din tara, incercati sa faceti pe cineva fericit si dati-i un covrig.  Cu siguranta va avea o valoare mult mai insemnata in fata lui Dumnezeu decat daca va duceti in Dubai si va lafaiti cu placeri.
0 0
Imi place cum iti faci parari diferite despre mine. In primul rand mi-ai spus ca sunt un amarat pt ca nu stiu sa folosesc o prepozitie, apoi ma iei cu faze ca cheltui bani in alte tari in loc sa dau un covrig la saraci.
Nu ma cunosti dar iti place sa ma judeci. De ce ai trage concluzii ca nu ajut pe nimeni. Chiar nu pot sa-i ajut pe toti. Ajut si eu pe cine pot. Prefer sa donez o suma de bani pt cineva care are nevoie de o operatie, decat sa dau la unu care cerseste la colt de strada. Cu parere de rau despre ei, sunt multi care castiga mai bine decat un om cinstit, sau sunt multi care cersesc pentru ca altii sa se imbogateasca pe seama lor.
Si eu m-am luat de unii care chiar scriau ca pe messenger, dar am constatat ca sunt multi de pe forum care locuiesc prin alte tari de ani buni  si o parte dintre ei chiar au lipsuri legate de gramatica, deci m-am gandit ca mai mult conteaza mesajul transmis si nu modul in care il transmit.

In alta ordine de idei tara asta nu mai poate fi indreptata, coruptia fiind la nivelul maxim. Prefer sa nu intru in detalii.

Eu tot nu inteleg ce valoare poate avea limba romana inafara de comunicare. Ar fi mai de preferat sa stii o romana de balta si o germana la perfectie.

Legat de placeri, o viata avem si trebuie sa profitam de ea !
0 3
Legat de raspunsurile lui Ady Japan as vrea sa se  stie ca nu mi-au fost date decat de dragul de a se impune la nesfarsit ca un intelectual desavarsit. Este meritul sau ca detine multe informatii pe care, de-alungul site-ului, le-a impartasit tuturor membrilor. Cu bune si rele vreau sa ii multumesc mai ales pentru intransigenta de care da dovada prin prisma dorintei sale de crestere a ego-ului, dovada fiind raspunsurile reci si in majoritatea cazurilor, fara valoare, dominate mai mult de un ,,EU CRITIC" ce ar tinde catre ,,PARINTESC", prefacandu-se de cele mai multe ori ca nu intelege intrebarea decat daca sunt asezate cuvintele in ea strict stiintific, standard. Din intrebarea mea se subintelege clar ca intrebarea se referea la animale. Ady Japan in loc sa imi raspunda sau sa taca la o intrebare draguta a preferat sa delibereze printr-un raspuns agresiv, sec si plin de aroganta incat sa dea dovada ca ingamfarea sa are legatura cu o educatie si pregatire de-ale sale pe care nu le mai detine nimeni, indiferent de tara din care se trage. As avea ceva de comentat despre id-ul sau: ady japan s-a nascut roman, a plecat din Romania, iar acum, mandrete de baiat in loc sa isi spuna AdyRomania, se mandreste cu tara altuia. Cultura sa, lipsita de religie romaneasca, pazita de stramosii nostri, incontestabil mari oameni,  a fost inlocuita cu una straina, care promoveaza ideologii complexe, comerciale si de care el, probabil se mira cand copilarea pe plaiurile mioritice.
3 0
Domnule cascadorul, m-ați judecat prea repede și v-a ieșit prost. Eu n-am nevoie să mă „impun” și să-mi „cresc ego-ul”. Dau răspunsuri din simpla plăcere de a fi de ajutor celor care au întrebat. Eu am o viață foarte împlinită și dincolo de Scientia.ro; nu vin aici ca să-mi fac un nume sau să mă umflu în pene. Dacă răspunsurile mele vi se par prea reci și lipsite de valoare, nu le mai citiți și gata.

Numele meu de utilizator e AdiJapan, nu altfel, și nu e menit să reflecte vreo mîndrie, ci doar să informeze: cum mă cheamă și unde sînt. L-am ales acum mulți ani, cînd am început să contribui la Wikipedia în engleză (de-asta partea a doua e în engleză) și de atunci îl păstrez așa ca să am peste tot același nume. Cît despre cultura mea lipsită de religie românească, da, pe asta ați nimerit-o și chiar mă bucur că-mi lipsește orice fel de religie. Consider că credincioșii ar putea fi ceva mai isteți dacă n-ar fi credincioși și nu au în schimb alte calități pe care să le datoreze credinței.

Obiecția mea aici nu era de limba română, ci de comunicare, indiferent de limbă. Cine pune o întrebare inițiază un canal de comunicare cu alții. Dacă întrebarea e prea vagă, comunicarea e defectuoasă, obositoare sau imposibilă. Nu țin să vă ordonați cuvintele „științific”, ci ca din ceea ce scrieți să se poată ghici întrebarea pe care o aveți în minte. Nu cred că cer prea mult, și de fapt nu o cer pentru mine, ci pentru binele dumneavoastră, presupunînd că chiar vreți să aflați răspunsul la întrebare.

Și apropo de întrebare, înțeleg acum că se referă al alte animale. Încă n-am înțeles precizarea „de sex opus”. În orice caz, puteți vedea aici cîteva poze de animale care se sărută:
http://kissingmatters.com/pucker-up-furry-lips-10-species-kissing-in-the-animal-kingdom/

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri

Off... am citit şi eu, doar în diagonală, dând câteva voturi atât pozitive cât şi negative şi invidiindu-vă pentru timpul de care dispuneţi. 

@AdiJapan nu sunt de acord cu această afirmaţie: "Consider că credincioșii ar putea fi ceva mai isteți dacă n-ar fi credincioși și nu au în schimb alte calități pe care să le datoreze credinței."

Şi-acum ontopic: da, există, eu sunt o fiinţă şi de sex opus (vouă) şi ador să mă sărut... sexual sau nu, da'asta numai cu bărbaţi deştepţi, cu umor şi ceva cultură! :P Pe femei doar le strâng în braţe spunându-le "vino să-ţi dau bioenergie că poate mâine mor şi-ai să duci dorul îmbrăţişărilor mele". :)) Cât despre copii, ei sunt un capitol mult prea vast în această seara a mea, extrem de pe fugă.

Novice (158 puncte)
2 0
Reformulez: consider că credința e un handicap psihic și nu aduce nici un avantaj în schimb.

Cît despre răspunsul dumneavoastră „ontopic”, cascadorul a precizat deja că se referă la animale, probabil înțelegînd prin asta că sînt excluși oamenii, despre care știm deja că se sărută.
0 3
Ady Japan, te rog sa ma ierti dar parerea mea despre oamenii care se nasc intr-o religie, in speta crestini, si se transforma de-alungul timpului in atei, excluzand rugaciunea TATAL NOSTRU, motivand aceasta trecere pe seama unor necazuri in viata sau neindeplinirii unor dorinte adresate lui Dumnezeu, este ca sunt niste parveniti asa cum ii consider si pe cei care se nasc in Romania, traiesc educatia esentiala aici iar, dupa ce parasesc meleagurile de bastina, isi reneaga originea avand ca instrumente de aparare,in favoarea noilor schimbari dramatice si in contrast cu principiile sanatoase care constau in apararea chiar cu sangele a ceea ce este al nostru, motivatiile de genul ,, am simtit nevoia de o schimbare si am conchis ca ei au dreptate"; ,, este alegerea mea de drept sa imi schimb principiile si religia" ,, religia mea este depasita, nu am fost ajutat cu nimic prin ea, tot ce am realizat a fost pe propria mea piele". Daca iti renegi Religia iti renegi trecutul, iti renegi istoria si iti renegi stramosii nostri. Daca nu esti constient ca datorita stramosilor nostri esti ceea ce esti acum, tu, cel care te-ai nascut in Romania si ai renuntat chiar si la religia celor de demult apusi, care si-au aparat-o cu pretul sangelui lor atunci tu, est un parvenit si nu te numesti nici roman si nici chinez sau japonez. Te numesti un parvenit, indifferent de studii, nivel de educatie sau de inteligenta debordanta si de apreciat de care ai putea da dovada.       
Dumnezeu este totul si doar datorita lui esti ceea ce esti. Daca Dumnezeu exista si crezi in El esti un om castigat, daca El nu exista si crezi in El, nu ai nimic de pierdut dar daca El exista si nu crezi atunci vei fi  una cu pamantul, vei pierde totul, adica sansa de a ajunge in Rai.
0 0
Iarăși m-ați judecat repede și prost. Doar o mică parte din ce-ați încercat să ghiciți despre mine se apropie cumva de adevăr. Sînteți dovada vie că credincioșii stau cam prost cu logica. Handicapul psihic de care vorbeam e real.

Ceea ce descrieți (cu stîngăcie) în ultimul paragraf se cheamă „pariul lui Pascal”. E un argument pentru credință, dar un argument de tip bișnițăresc, al celui care nu crede din convingere, ci dintr-un calcul de investiție și profit. Îi înțeleg pe cei care cred în Dumnezeu în mod sincer, dar cei care cred doar în urma unui calcul sînt niște ipocriți. Presupunînd că Dumnezeu există și că e drept și atotștiutor, cu siguranță șarlatanii ăștia care doar se prefac că cred, pentru beneficii, vor fi primii pedepsiți. Eu măcar sînt sincer în necredința mea.

https://en.wikipedia.org/wiki/Pascal%27s_Wager

Dar pînă una alta nu există absolut nici un firicel de dovadă pentru existența lui Dumnezeu sau a altei ființe supranaturale. Apologeții credinței se află în continuare în pătrățica 1, ca în urmă cu mii de ani.
...