Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.1k vizualizari
Mă întrebam dacă nu devine şi tăcerea "asurzitoare"...

O să-mi aud bătăile inimii într-o linişte absolută? Sângele zvâcnind în vene?
Senior (11.9k puncte) in categoria Corpul uman

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Presupun că ați luat nivelul de 0 dB ca fiind prin definiție intensitatea unui sunet aflat la limita de sensibilitate a urechii individului în cauză. Dacă un sunet e mai slab decît acest nivel de 0 dB, urechea nu-l poate percepe, caz în care orice intensitate ar avea (sub 0 dB) efectul asupra simțului auditiv ar fi același, și anume nul.

Camerele anecoide și izolate fonic --- adică în care pereții nici nu reflectă sunetele produse în interior și nici nu transmit sunetele din exterior --- există în foarte multe locuri din lume, deși diferă mult în performanțe. Posturile de radio, studiourile de înregistrări, laboratoarele acustice și alte locuri au astfel de camere foarte liniștite, pentru felurite scopuri.

Dar nu e nevoie să avem acces la astfel de camere pentru a obține experiența unei lipse aparent totale de zgomot. Condiții similare se pot obține și în natură. De exemplu iarna, cînd e zăpadă groasă, într-un loc ferit de zgomotul produs de oameni, mai ales într-o vale sau depresiune, dacă nu bate vîntul, nu cîntă păsările și nu e nici o apă curgătoare în apropiere, nivelul de zgomot poate fi sub limita de detecție a urechii. Tot o liniște desăvîrșită (pentru ureche) se poate obține în peșterile secate, care nu sînt anecoide, dar sînt foarte bine izolate de zgomotul exterior prin simpla masivitate a muntelui.

În astfel de condiții un om cu auzul normal aude zgomote făcute de organism: bătăile inimii, respirația, mici pocnituri ale încheieturilor, clipitul pleoapelor, mișcările stomacului etc. În plus se aude zgomotul făcut de urechea însăși în procesul de auzire.

Dacă mediul este anecoid, de exemplu în condițiile cu zăpadă descrise mai sus, atunci propria voce sună neobișnuit, pentru că în absența oricărei reflexii a vocii ne lipsesc reperele spațiale cu care sîntem obișnuiți. Senzația auditivă este aceea că plutești într-un spațiu gol și infinit.
Expert (12.9k puncte)
2 plusuri 0 minusuri

Salut Quark

    Inainte de toate trebuie sa gasim un loc foarte bine izolat fonic, acesta pare a fi Laboratorul Orfield din Minneapolis singurul de altfel din lume.Un reporter ar fi rezistat 45 min comparativ cu alti candidati la test care au rezistat mult mai putin.Noi oamenii suntem obisnuiti cu un anumit nivel de  zgomot (bineinteles cei normali fara probleme cu auzul).Daca acesta nu exista, creierul neobisnuit intra intr-o stare de stres astfel se poate ajunge la puls accelerat, respiratie sacadata si chiar halucinatii fiind o situatie nemaiintalnita.Da chiar se pot auzi zgomotele facute de corpul uman, inclusiv bataile inimii. 

     PS.interesanta intrebarea,dar depinde daca va multumeste acest raspuns.

         Poate acest link vine in sprijinul raspunsului la intrebare.

                                                                               http://www.newsup.ro/cel-mai-linistit-loc-de-pe-pamant/

 

 

 

                                                               

 

             

 

Experimentat (1.6k puncte)
...