Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
747 vizualizari

In ultimul timp s-au facut diverse progrese sectoriale in tratarea cancerului, dar urmatoarea stire mi se pare fundamentala si v-o impartasesc:

 

Cercetatori de la Institutul britanic Wellcome Trust Sanger au identificat procesele biologice mutationale (asupra ADN-ului) care se produc in cazul a 30 de tipuri de cancer, analizand structura ADN a 7.042 bolnavi.

 

Pasul urmator este cel de a stabili care sunt procesele biologice exacte prin care se produc acele mutatii ale ADN (de fapt, initiatorii cancerului) - unele fiind deja identificate: mutatii legate de varsta, fumat, radiatii UV, infectii virotice, etc.

 

Aici gasiti comunicatul de presa (inclusiv clip si grafic): http://www.sanger.ac.uk/about/press/2013/130814.html

Articol limba romana: http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/un-studiu-genetic-a-descoperit-originea-comuna-a-mai-multor-tipuri-de-cancere-11255017

Senior (8.7k puncte) in categoria Stiati ca?-Biologie
0 0
Aici este articolul original din Nature, care, surpriză, este integral disponibil publicului: http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/full/nature12477.html
0 0
Perfect, multumesc Quark !

1 Raspuns

0 plusuri 1 minus
Salut.

Scuza-ma ca raspund cu o alta intrebare!Chiar credeti ca nu exista leacul la cancer?!?E un secret bine tinut!Suntem 7 miliarde pe Terra si vom fi 9 miliarde in 2050-2100!!!!Cu cat cercetatorii se apropie de un leac impotriva cancerului cu atit cine trebuie il modifica si il upgradeaza!
Junior (936 puncte)
2 0
Salut !
Eu unul NU cred in aceasta versiune a "teoriei conspiratiei", din mai multe motive:
1. In primul rand, in epoca noastra este ffff. greu de tinut un secret - vezi recentele scandaluri cu dezvaluiri de prin cele mai securizate zone posibile, nu mai zic de istoria spionajului;
2. Apoi, in industria de profil actioneaza niste colosi care cheltuiesc miliarde pe cercetare (de ce, daca au deja solutia ?) si care sunt in concurenta acerba. E putin probabil ca unu' sa-i zica concurentei: "- Bai, vezi ca eu am descoperit leacul, dar costa numai 10 de centi si daca se afla falimentam cu totii - asa ca gura mica !"
3. Dupa cum vezi si din articol, cancerul este o boala grava cu cauze genetice, iar terapia genica este inca in fasa. Ramane sa se combata efectele, intrerupand undeva lantul fatidic - in fapt s-au facut progrese mari in anumite tipuri de cancer.
4. In context, va dezvalui ca am 4 cazuri in familie: o singura batalie a fost pierduta (un cancer de plamani), celelalte 3 cazuri au fost tratate cu succes si sunt bine deocamdata (10-7 ani). DECI exista deja leacuri, in ciuda parerii populare ca cineva le ascunde ...
5. Ca si completare, priviti ce spune studiul: principala cauza este .. varsta inaintata ! BATRANETEA ! Medicina moderna si conditiile bune de trai au facut sa TRAIM PREA MULT, fratilor !

Evolutia spune: "- Stop, ai trait prea mult, nu mai avem nevoie de tine ca
individ, e timpul sa lasi locul altuia, potential mai adaptat la mediul in continua schimbare !"

PS: Din pacate, se mai imbolnavesc si oameni tineri, chiar si copii. Parerea mea este ca in acele cazuri platim pretul structurii noastre organice instabile si fragile ! DAR pe de alta parte, tocmai aceasta structura instabila permite EVOLUTIA ! Speciei, Viului - nu-i "pasa" ca mor prematur mii, zeci de mii, milioane de indivizi daca unul sufera o mutatie favorabila care va asigura viitorul speciei. (Ca sa nu se interpreteze: in fapt este o intamplare, daca apare o mutatie favorabila, specia continua, daca nu, specia dispare si nimeni nu plange).
1 0
Daca aveau leacul, am fi vazut persoanele foarte importante din elita lumii nu ar muri de cancer.
0 0
Clar si limpede.
...