Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 1 minus
1.4k vizualizari
Eu folosesc un spray, dar are si el limitele lui. Tin pornit motorul pe toata durata curatarii manuale a parbrizului, lunetei si a geamurilor laterale. In 5 minute devine acceptabil.

Aveti vreo metoda mai ingenioasa? Stiti vreo substanta care actioneaza mai eficient asupra ghetei de pe geamuri?

Si mai am o intrebare: putem vorbi despre o recomandare privind "incalzirea" masinii inainte de plecare, iarna? Adica e musai sa o tii 5-10 minute pornita inainte de plecare?
Senior (11.9k puncte) in categoria Auto - Moto

3 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Salut Quark.Acum ca e iarna eu o tin pornita 10 minute inainte sa plec ca sa se incalzeasca apa in motor si sa pot dezaburi geamurile.Mai folosesc si spray de dezget sau spirt.PA
Junior (435 puncte)
3 plusuri 0 minusuri

Sunt cateva secrete, dar vroiam sa le tin pentru mine wink ... dar fie:

Pentru exterior, cea mai rapida metoda este sa acoperiti parbrizul si luneta cu hartie sau o textila ceva. Daca ai ratat-o p-asta, ataci cu spray sau cu lichid de parbriz, spirtul cam miroase...

Pentru interior:

- inainte de parcarea masinii si oprirea motorului, lasati sa functioneze cateva minute aerul conditionat la maxim - va extrage umezeala si nu se vor forma cristale de gheata pe interior.

- apoi pornim motorul, dam caldura la maxim dar pornim si aerul conditionat, si asteptam incalzirea apei din sistem. Aici nu ai ce face, daca ai diesel se incalzeste mai greu, daca ai otto, mai repede.

Pentru ultima intrebare: DA, este recomandat sa incalzesti motorul, iarna 10-15 minute, vara 5 minute.

Senior (8.7k puncte)
1 plus 0 minusuri
Exista o substanta...banala: apa!  Cobor dimineata la masina cu un bidon de 2-5 litri de apa incalzita la 25-30 grade pe care o torn pe geamuri, apoi scot  unul din stergatoare si indepartez apa (ca sa nu inghete). Pornesc motorul si...am plecat! Nu va temeti, nu se sparge sticla! Metoda a dat rezultate si la gerul de saptamína trecuta de -18 grade.
Novice (107 puncte)
...