Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
599 vizualizari

In perioada 1986-1990, am efectuat numeroase masuratori legate de culorile florilor, descoperind o serie de aspecte legice, matematice in natura.

Astfel am cules cate un singur exemplar de planta inflorita din zeci de areale si am analizat procentele de pigmenti de pe petalele acestora. Astfel am descoperit Legile matematice procentuale ale pigmentilor florilor inflorite simultan pe o suprafata de teren!

O floare are intre un pigment si trei pigmenti diferiti.

Personal din masuratori am gasit ca exista un anume grafic universal al procentelor de culori.

http://www.acum.tv/articol/2343/

Pentru cei interesati in verificarea acestei descoperiri am dat un linK mai sus.

Asadar exista  legi legate de culorile florilor in natura?

Novice (176 puncte) in categoria Biologie
1 0
Nu e clar cum ați făcut experimentele, mai exact cum ați măsurat culorile. Vă plîngeați că știința de azi se bazează prea mult pe simțurile omului, deci presupun că ați folosit un spectrometru. Dar atunci mă întreb cum ați identificat pigmenții. Și de fapt mă întreb ce înțelegeți prin pigmenți, din moment ce spuneți că florile albe ar avea „o compoziție” de culori și că o floare nu poate avea mai mult de trei pigmenți.

Presupun de asemenea că v-ați gîndit să măsurați spectrele nu doar între limitele vederii umane, ci și în infraroșu și mai ales în ultraviolet, pentru că în evoluția culorii florilor a contat în primul rînd vederea insectelor care le polenizează. Fiecare plantă a evoluat în sensul găsirii unei soluții pentru a fi cît mai atrăgătoare pentru insectele benefice (și mai puțin atrăgătoare pentru ființele dăunătoare).
0 0
Decat sa fi speculat prin neincredere, mai bine ieseai undeva in mediul inconjurator si ai fi recoltat cateva plante. Ar fi fost atat de simplu. Cu ani in urma s-a facut o emisiune la un post TV in care am recoltat si analizat in direct florile dintr-un parc. Aveam in buzunar graficul obtinut cu ani in urma si compararea in direct a graficelor a fost aproape identica. Subiectul a fost deja prezentat in cadrul Academiei, sectia de inventica, 1989, in Almanahul Flacara, in reviste, ziare, sesiuni stiintifice la nivel national...
O informatie stiintifica se verifica, nu se descoase ca la scoala. Nici un laborator de stiinta nu va spune cum s-a ajuns la o concluzie.
In cercetarea stiintifica exista doar verificarea!
In cazul de fataŞ
-exista destule carti de stiinta in care sunt dati pigmentii florilor (cam 5 la numar in vizibil), frecventa lor, combinatiile lor... (chiar crezi ca am inventat eu toate acestea?)
-internetul este cea mai proasta sursa de informare, cand este vorba despre finetea unui studiu...
-apoi trebuie spus ca sunt pictor si am lucrat in laborator cu mii de plante, studiind flora naturala din paduri, campii, pajisti, poeni. De asemeni am studiat numeroase insecte in laboratorul de protectia padurilor, am privit peste 10 ani la microscop structura celulara, petalele florilor, fiintele microscopice...
Spectroscopul nu este singura posibilitate de analiza. Avem spectrul solar si liniile de absorbtie si emisie ale atomilor ce pot fi folosite eficient pentru comparatii si analize.
-Singurul meu merit in acest studiu a fost faptul ca am comparat numarul de flori inflorite periodic pe culorile spectrului solar.
-Faptul ca oriunde am efectuat aceste masuratori am obtinut aceleasi rezultate, in orice conditii de poluare, dimensiunea suprafetelor de proba, numar de specii..., m-a facut sa consider ca , culorile florilor sunt independente de activitatea insectelor. Daca forma plantelor este in simbioza cu insectele, culoarea petalelor nu tine cont de acestea. Culorile nu au rolul de atractie a insectelor, ci mai degraba un rol de absorbtie si imprimare la nivel celular de caracteristici rezonatorii...
Erorile care se fac in manuale, viata de zi cu zi , referitor la culoarea roz a florilor este comica. In natura nu exista flori roz, ci violet deschis!!!
Sunt multe de spus, dar cred ca dincolo de toate ar trebui ca si altcineva sa incerce sa efectueze acest experiment cu consecinte deosebite asupra gandirii stiintifice...
0 0
Nu înțeleg de ce reacționați așa agresiv atunci cînd vi se cer detalii. De ce presupuneți automat că vă sînt respinse ideile? De ce adoptați o poziție atît de defensivă?

Și de ce atunci cînd vi se cer detalii concrete despre metoda de cercetare nu le dați? V-am citit cu răbdare articolul de pe acum.tv, dar n-am aflat cum ați făcut măsurarea și de aceea v-am întrebat aici. Încă n-am aflat. Dacă nu spuneți cum ați făcut măsurarea, ceilalți nu vor ști cum să vă verifice rezultatele, deci nu vor putea să le confirme.

Spuneți că „Nici un laborator de stiinta nu va spune cum s-a ajuns la o concluzie.” E fals. Publicarea unei cercetări presupune în primul rînd descrierea detaliată a metodei folosite. În lipsă, concluziile nu au mare valoare (și de fapt nu prea se pot publica).

Una peste alta stați cam prost la calitatea comunicării. Dar nu mai insist, e treaba dumneavoastră dacă doriți să vă fie înțelese și cunoscute ideile sau dacă vreți să vă plîngeți în continuare.

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...