Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
666 vizualizari
Desi, putem gasi persoane adulte semi-analfabete care dau dovada de responsabilitate, capabile de munci istovitoare, au mai multa experienta decat un copil sau un adolescent, totusi, nu am auzit nici un caz de adult care la maturitate sa recupereze lipsa de educatie.

Un ex. poate fi Ceausescu si sotia lui Elena, desi, doreau sa fie conducatori culti si inteligenti, nu au reusit, in schimb copii lor, Valentin si Zoe au asimilat cultura.
Experimentat (3.3k puncte) in categoria Corpul uman

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
Cred ca toata lumea stie ca creierul unui copil este ca un burete si asimileaza absolut orice ii dai. In schimb, un adult este deja uzat in acest sens, mintea este plina de experiente, prejudecati, are modele deja formate dupa care se ghideaza si nu in ultimul rand nu mai "inregistreaza" cu aceeasi usurinta noutatile. Probabil, daca ai reusi sa stergi complet memoria unui individ l-ai putea aduce inapoi in stadiul de nou-nascut si ar invata cu aceeasi usurinta ca acesta.
Junior (661 puncte)
1 plus 0 minusuri
Dacă vorbim despre un tânăr la 20 de ani, care până la această vârstă nu s-a omorât cu lecturile, dar are bazele, ştie să citească, matematică elementară, ca orice om - deci nu este un idiot - atunci nu cred că va fi vreo problemă cu instruirea. De ce ar fi?

Dificultatea apare, cred, dintr-un singur motiv: instruirea este un proces dificil. Un adult trebuie să se ocupe de ceva pentru a obţine venituri minime supravieţurii, de regulă.

Ceauşescu, că vorbiţi de el, nu cred că ar fi avut probleme în a asimila istorie, filozofie, psihologie, fizică, dacă ar fi fost interesat şi ar fi avut profesori care să-l ia de unde se afla, adică de undeva foarte de jos.

Dar cred că ne întoarcem prea mult în timp. De ce vorbim despre Ceauşescu, când îl avem pe Băsescu. Crede cineva că Băsescu e mai cult decât Ceauşescu? În ce domeniu? Iar dacă Valentin şi Zoe or fi asimilat ceva cultură, fata cea mică a lui Băse cu siguranţă nu a asimilat altceva decât nume de firme de haine şi genţi. Asta nu a împiedicat-o, desigur, să devină reprezentanta României în Parlamentul European. Nici lipsa de cultură a lui Băsescu - să fie ales de români, de două ori, preşedinte.
Senior (11.9k puncte)
0 0
Comentariul tau este desigur, subiectiv si ti-ai cam lasat degetele sa bata pe tastatura fara sa gandesti de doua ori înainte. Se vede de la o posta aversiunea fata de anumite personaje si cred ca era mai bine daca iti formulai comentariul fara sa dai nume. Oricum, meriti un "up" pentru ca in general sunt de acord cu tine.
 Acum la subiect, cred ca sunt persoane care pot recupera parte din educatie si la maturitate cu oarece eforturi intelectuale dar consider ca acestea sunt confundate cu snobii, cei din jurul lor au deja formata o parere despre ei si de exemplu, daca dintr-o data vezi un manelist (cocalar), ascultand Wagner sau citind René Descartes, etc. nu vei spune ca s-a desteptat ci ca e un snob.
0 0
Am ajuns "natural" la Băse, dus de firul discuţiei cu Ceauşescu. Nu am vreo aversiune faţă de el - oricum, nu mai mare ca cea faţă de Ponta, Antonescu şi alte personaje "emblematice" ce ne "conduc destinele".
Şi de ce să nu dau nume? E vreun secret în ce-am spus ori vreun neadevăr? Aşa-i istoria pe care o trăim noi.

Dacă eşti Dică şi te apuci să perorezi despre logica transcedentală, pentru că ai citit tu în cantonament, desigur, ai toate şansele să ajungi subiect de băşcălie pentru toţi suporterii ne-stelişti (căci steliştii te vor aprecia, chiar dacă nu mai eşti la Steaua).
0 0
Desigur, si eu pun etichete, nu am reusit sa scap de acest obicei, si nu am prea multa experienta cu oameni cu adevarat culti, ca sa ii pot separa de snobi, dar cred ca un om cu adevarat cult poate "mirosi", datorita experientei, imediat un snob, poate la fel cum un meserias e capabil sa "miroasa" un amator.
...