Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 1 minus
2.2k vizualizari
Experimentat (3.6k puncte) in categoria Corpul uman

1 Raspuns

2 plusuri 1 minus
Incearca sa fii mai explicit, curentul , tensiunea, puterea si energia au o stransa legatura dar sunt total diferite.

Din ce am citit creierul consuma o anumita cantitate de energie si nicidecum nu produce.Corpul e cel care produce energia necesara, o stocheaza si o foloseste acolo unde este cazul.

Creierul chiar daca cantareste 2% din greutatea unui corp, consuma cam 20-25 % din energie. In timpul somnului creierul functioneaza la 20% din capacitatea din timpul cand suntem treji.

Puterea consumata la un adult este de 100W din care creierul consuma cam 20-25W
Senior (6.9k puncte)
0 0
Cred că a auzit de undeva despre analogia dintre creier şi computer şi a presupus că prin neuroni circulă curent electric. Probabil se referă numai la acea energie care evident este mult mai mică decât consulul total calculat de tine. Ai putea avea un răspuns la acestă întrebare: Câtă energie se consumă în circuitele neuronale din creierul uman?
0 0
astazi mia trecut si mie aceasta ideie prin cap ! .... si ma fascineaza ... as vrea chiar sa aflu ce pune acel curent electric in miscare ? ... analog al generatorului de curent ???
0 0
Pompa de hidrogen, un mecacanism descris in cursurile de Neuropsihologie Integrarea neuro-endocrina. Se parcurge in facultatile de Psihologie, an I.
http://www.scribd.com/doc/70355424/Carte-Neuropsihologie

Ca alternativa mai poti cauta pe google pompa Na - K
0 0
Energia ar fi infima avand in vedere ca sunt miliarde de circuite neuronale.  Teoretic ai putea sa imparti energia totala la numarul de circuite.
...