Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
655 vizualizari
Experimentat (3.6k puncte) in categoria Medicina - Sanatate
0 0
Dar de unde corelaţia?

1 Raspuns

4 plusuri 0 minusuri
In cazul unei tensiuni arteriale scazute (hipotensiune) creierul se poate afla in hipoxie, inducand astfel un sindrom confuzional care poate altera perceptia persoanei respective cu privire la mediul inconjurator (timp, spatiu, propria persoana, starea sa raportata la mediul incojurator). In acest caz, persoana poate percepe trecerea timpului ca fiind incetinita ori accelerata. 
 
Nu exista o zona la nivelul creierului care sa fie responsabila de "inregistrarea timpului", ci mai multe zone interconectate.
 
Exista studii care arata ca persoanele care sufera de schizofrenie au afectata perceptia timpului, iar dopamina (un neurotransmitator de la nivel cerebral) ar juca un rol important in transmiterea semnalelor sinaptice la nivelul zonelor care sunt implicate in perceptia timpului, motiv pentru care, in tratamentul schizofreniei sunt implicate si medicamente care influenteaza activitatea dopaminergica.
 
Raspunzatori de controlarea ritmului circadian ar fi nucleii suprachiasmatici de la nivelul creierului, astfel incat, afectarea acestora (asa cum am spus mai sus, prin hipoxie sau prin efectele nocive ale unei hipertensiuni - tensiune crescuta) poate influenta perceptia asupra timpului. 
Experimentat (2.4k puncte)
...