Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
1.8k vizualizari

Am văzut că TOR este considerat un fel de software minune, care asigură ascunderea identităţii online, fie că e vorba despre un infractor cibernetic, fie că e vorba despre un ins care vrea să acceseze anumite site-uri, fără a putea fi identificat în mod clar, pe baza IP-ului.

Dar "Tor gets about 80% of its $2 million annual budget from branches of the U.S. government that support free speech and scientific research, with the rest coming from the Swedish government and other groups.". Sursa

Partea îngroşată contrastează puternic cu ultimele ştiri privind controlul Internetului în SUA.

Ce credeţi, chiar este TOR o soluţie privind asigurarea anonimităţii online?

Senior (11.9k puncte) in categoria Tehnologia Informatiei
0 0
In plus Internetul insusi este conceput sa te faci "cunoscut" si sa nu te sustragi de la "plata" serviciilor oferite de provideri.
Orice software de "ascundere" a identitatii on-line este de fapt o "functie" a Internetului. Te ascunzi de lup imbracat in haine de lup.:)
NIMIC nu e sigur pe Internet.
Cum spunea si Rafael daca cineva e interesat de tine cu adevarat , atunci nu trebuie sa accesezi nimic pe net cu date reale.
Altfel nu se explica cum l-a prins pe Bin laden. :)

2 Raspunsuri

5 plusuri 0 minusuri
Consider ca o persoana care nu are cunostinte cel putin medii in acest domeniu care sa inteleaga cum functioneaza, nu-i va servi la nimic folosirea tor sau a unui proxy sau orice alt procedeu de ascundere a indentitatii electronice. Cine are habar, actioneaza pe mai mule cai in acelasi timp pentru a evita urmarirea, incepand de la folosirea conturilor multiple pentru fiecare web vizitata, schimband de fiecare data ip-ul, nu-si posteaza pozele pe facebook, nu da date personale absolut nicaieri, nu inregistreaza acelasi cont de e-mail in smartphone, pc, tablet etc. in acelasi timp, nu face plati on-line prin transfer bancar sau visa card, foloseste servicii vpn...si multe altele...toate aceste masuri impreuna cu tor iti asigura o oarecare anonimitate in internet, dar peste care, cineva interesat de tine si cu oarece resurse (vezi servicii de informatii guvernamentale), poate trece si sa te identifice in cele din urma. In opinia mea, nimic nu este infailibil in acest domeniu.

 PS: exprimarea mea e dezastru, oricum sper ca se intelege ce vreau sa spun. Salut!
Junior (661 puncte)
0 0
Opinia ta este, înţeleg, că oricâte asigurări s-ar da, nimic nu e sigur pe Internet, nici măcar Tor.
0 0
A mea sigur e asta, aşa e construit întregul sistem încât în momentul când accesezi internetul începi să laşi urme. Poţi şterge din ele, dar de multe ori nici măcar nu ai habar ce urme ai lăsat şi ce să cauţi să ştergi, iar însăşi ştergerea presupune lăsarea de urme. Legislaţia obligă orice provider să respecte nişte norme, iar acele norme prevăd inclusiv metode de depistare a urmelor. În telefonia mobilă la fel.
0 plusuri 0 minusuri

Ca sa ne putem da cu parerea despre Tor trebuie sa intelegem mai intai cum functioneaza Internetul si mai apoi Tor, iar asta nu e un lucru tocmai usor.

Ca sa faci o analiza serioasa, dincolo de o parere de adept al teoriilor conspiratiei care ne invata ca nimic nu e sigur, e nevoie de specialisti, nu de chibiti. Nu stiu daca e cineva de pe aici capabil sa intre in asemenea detalii. Eu unul, sigur nu sunt...

Din ce am mai citit, au existat cateva incercari, mai mult sau mai putin reusite, de a "sparge" reteaua Tor, postate pe wikipedia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tor_(anonymity_network)#Weaknesses

Ideea e de a reduce la minim probabilitatea ca un atacator sa aiba acces la nodul de iesire din reteaua Tor a traficului unui utilizator al retelei, caci de acolo traficul pleaca "in clar" spre site-ul destinatie. Iar pentru un utilizator de Tor oarecare, a-i prezice nodul de iesire din retea inteleg ca e practic imposibil...

Din ce am citit tot acolo, inteleg ca exista o lista de noduri tor (probabil chiar continuta in software), asa ca nu e deloc greu pentru un ISP sa restrictioneze accesul la internet celor care folosesc tor (si poate si prin alte metode). Deci, daca un guvern totalitar vrea sa elimine acesst "pericol", probabil ca o poate face. 

Iata si o prezentare de pe youtube despre cum functioneaza Tor:

Senior (8.1k puncte)
...