Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
722 vizualizari
Junior (575 puncte) in categoria Religie
1 0
NU EXISTA  APA ,,sfintita,,
Apa este formata din doua GAZE H2O hidrogen+oxigen
De  ce nu ,,sfintesc,, popii si gazul metan, heliu,azot...etc
Inainte de fi crestin e bine sa fii OM.

5 Raspunsuri

0 plusuri 3 minusuri
Da, pentru ca au primit sfanta taina a botezului si au fost crestinati. Dar sunt rataciti saracii, ca oile fara cioban. Cat sunt pe pamantul acesta au o sansa la pocainta si la mantuire.
Novice (118 puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Este vorba de un conflict intern interiorul ideilor crestine. Un fel de furtuna intr-un pahar cu apa, are valoare doar pentru credinciosi ca logica dintr-un film SF, unde personajele se pregatesc intens sa respinga o invazie a herculienilor,  daca schimbi de canal unde sunt desene animate acolo cauta intens  pe iepurasul ToTo.  Ai dreptate cand ii acuzi ca ritualul apei sfintite si moastele sunt inventate mai tarziu (secole dupa anul 0) si masele incapatantate nu vor sa vada acest lucru. Dar, nici dv. nu sariti prea departe, daca nu gresesc, evitati la fel intrebari incomode. Lista este nesfarsita:

Cum sa fie avraam un ex. un patriarh daca a vrut sa-i taie gatul baiatului doar pt. ca a auzit o voce care ii spunea asta, ce aiti spune daca cutare crestin si-ar sacrifica copii pt. ca asa i-a cerut D-zeu ? l-ati mai vedea ca pe avraam ? in mod normal nu ar trebui sa folosim bari de masura diferite.

la fel este cazul patriarhului David, a ucis un om ca sa-i ia sotia, in ziua de azi un preot sau pastor nu i-ar fi tolerat nici sa aiba o colectie de arme personala, nu mai zic sa-i citam poeziile dupa ce ucide miseleste pe cineva. Culmea este ca D-zeu ucide cetateni nevinovati pt. slabiciunea lui David, asta da justitie !

Ai uitat ca in biblie evreii au dat zecime la templu din fetele mari "prinsele de razboi", acum crestinii dau o interpretare moderna si umanista, plang pana si pe cei condamnati la moarte pt. motive f. grave. Ce sa-i facem ?!, dupa logica asta  binele si raul sunt dupa moda timpului.

Prin cartea judecatori evreii povestesc lupte fantastice unde ucid sau resping armate de 800 mii sau un milion de soldati venite de la niste triburi minuscule care locuiau in niste teriorii aride ,  sarmanii analfabeti nu stiau ca marile imperii aveau armate mult mai modeste cu 40 mii de soldati a ajuns Alexandru cel Mare pana in India, tot cam 40 de mii de soldati au mobilizat romanii ca sa cucereasca Dacia iar pt. acestia avea nevoie de o logistica serioasa, pod peste Dunare drumuri, cazarmi etc.

Geologii nu gasesc urmele potopului.

profetiile din matei 24 sunt generalitati, in nici un caz nu ai nevoie de inspiratie divina ca sa prevezi conflicte armate, cutremure, caderi de meteoriti, epidemii, foamete etc.
Experimentat (3.3k puncte)
4 plusuri 0 minusuri
Eu cred că un asemenea comportament ține de superstiție, nu de creștinism. Dar pînă la urmă și creștinismul, ca orice religie, se poate înțelege ca o formă distilată și organizată de superstiție.
Expert (12.9k puncte)
6 plusuri 0 minusuri

Miroane, o sa-ti dau un raspuns general valabil pentru orice categorie politico-socio-culturalo, etc:

- este inutil sa pui oamenilor etichete, dincolo de un lustru FOARTE subtire numit "civilizatie", stau la panda instinctele puternice ale OMULUI-animal ! In situatii de concurenta, de stress,  "Homo homini lupus est !" Civilizatia umana este extrem de tanara privita la scara biologica, 99,9999% din istoria lui "homo sapiens" am fost niste brute gata sa ucidem la nevoie. De fapt, mai ucidem si azi, mai cu gloante, mai  prin control economic ....

Daca eu cred cu ardoare ca butoiul cu apa sau ciolanele sfintilor imi vor salva viata mie sau familiei mele, sunt gata sa fac ORICE ca sa ajung la ele ! Si, desigur, ma consider foarte crestin ...

Printre multe altele, acesta este unul din motivele pentru care religia este periculoasa - exacerbarea fanatismului.  

Senior (8.7k puncte)
0 plusuri 0 minusuri

Da.

Este vorba de costul necesar pentru a face parte din grup, situaţie ce duce spre o "cursă a înarmărilor" pentru a justifica acestă apartenenţă: http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Explica%C5%A3ia_biologic%C4%83_a_religiei#Ritualul.2C_sau_Pre.C8.9Bul_de_pl.C4.83tit_pentru_a_face_parte_din_grup

Junior (1.3k puncte)
...