Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 1 minus
3.1k vizualizari
Intrebarea mi-a venit, dupa ce am vazut cate localitati sunt izolate din cauza zapezii...
Senior (11.9k puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Depinde de perceptie, in general o luna fara mancare si o saptamana fara apa in cel mai bun caz dar si aici exista alte moduri prin care sa se faca alimentarea cu energie a organismului.

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri
Salut !

Intai trebuie mentionat ca apar cel putin doua variabile, constitutia corpului si conditiile de mediu. In functie de asta, "recordurile" pot varia foarte mult. Apoi, una este perioada in care corpul ramane functional si alta e perioada urmatoare, in care corpul a clacat si intra in sincopa.

In medie, se spune ca poti trai o saptamana fara apa, dar deja dupa 3 zile ai deja probleme grave.

Fara mancare poti supravietui pana la 40-60 de zile, in conditiile in care ai apa suficienta.

Nu comentez in niciun fel cazurile unor asceti, yoghini, etc - care pretind ca traiesc fara apa si mancare.. de zeci de ani ! Admit ca prin training pot fi impinse considerabil asemenea "recorduri", dar in niciun caz asa de departe - pur si simplu incalca legile fizicii !
Senior (8.7k puncte)
0 0
Vorbesti de parca legile fizicii sunt universale...
Totul tine de nivelul de constiinta iar fizica mai are mult pana sa explice compexitatea universului dintr-o perspectiva obiectiva pentru ca asa ceva nu exista, te salut.
0 0
Iahim, este limpede ca ne plasam pe pozitii diferite, si nu vreau sa polemizez cu tine pentru ca vad limpede ca nu ne vom convinge unul pe altul.

Eu ma declar ignorant in cele ale "constiintei", si ma multumesc sa stiu o mica particica din ceea ce stiinta "oficiala", prin intermediul unor minti foarte luminate, a stabilit fara tagada prin metoda stiintifica de cercetare a lumii.
Pe aceasta stiinta s-a construit si civilizatia umana, pe aceste baze vom ajunge la stele, nu pe prezumtii "spiritualiste", pe acestea le putem discuta la o cafea...
0 0
Normal, e mult mai usor sa iei ceva gata mestecat decat sa pui tu bazele, pentru ca evolutia nu ti-o aduce nimeni pe tava, eu pot sa-ti prezint doar informatia dar drumul e al tau...
E amuzant cum stiinta este raspunsul de fiecare data dar uiti cum incepe orice descoperire, printr-o teorie. Problema e ca n-o sa-ti dovedeasca nimeni ca ai suflet, o s-o faci tu...mai devreme sau mai tarziu.
Un mic sfat: mintea e ca o parasuta...functioneaza mai bine cand e deschisa, incearca.
0 0
Frate...tu esti cam gica contra la tot ce scrie aici...n-ai gasit un blog pt. spiritualitate, filozofie, parapsihologie sau alte @para@....deci pui pur si simplu comment-uri, nu dai nici un raspuns...darmite si coerent..te vad si prin alte postari de pe site...
0 0
Inseamna ca nu ai reusit sa vezi adevarul mai departe de propria perceptie, si a celor din turma dupa cum se vede...
...