Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
321 vizualizari
 În Occident există de multă vreme legi care reglementează activitatea de lobby. În procesul de adaptare a legislațiilor naționale la normele europene și țări din est au adoptat legi de acest tip, unele dintre ele nemembre U.E., cum e cazul Republicii Moldova. 
 În discuții pe care le-am purtat pe această temă am observat două tipuri de opinii: 
 - o asemenea lege ar fi necesară, ar reglementa și transparentiza o situație care se întâmplă în fapt sub forma traficului de influența; 
 - o asemenea lege nu e potrivită pentru România, ea ar deveni rapid un mijloc de încurajare a corupției prin confuzia pe care ar crea-o între un lobby reglementat și un trafic de influența autohton și de mult inpamantenit. 
 Ce opinie aveți și ce prevederi ar fi absolut necesare unei astfel de legi in cazul in care o considerati necesara? 
Senior (6.6k puncte) in categoria Diverse

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Buna,

Daca ne referim la traficul de influenta care se practica permanent si pretutindeni atunci de ce sa nu ii dam un nume si aici, de ce sa nu facem un cod de meserie si din asta.

Eu am la activ peste 10 ani de vanzari, si credeti-ma ca de multe ori mi-am dorit sa fie si aici acest tip de job nomenclaturizat deoarece sincer am facut lobby de atatea ori pe gratis incat m-am saturat.

a face lobby punand in valoare niste produse, punand in valoare imaginea unui om, sau orice altceva trebuie sa fie catalogat si valorificat(si nu ma referi aici la lingusala care o practica unii, ma refer strict la

Eu una sunt un om care as putea sa traiesc putin mai bine decat acum daca ar fi si la noi in tara asemenea calificare.

Ceea ce mai trebuie schimbat in lege si in conceptia generala a romanilor este varsta unui om cu privire la angajare.

Este o profunda discriminare cand ai trecut de 35 de ani sa nu te mai angajeze nimeni deoarece abia atunci o fiinta ajunge la o anumita maturitate ce tine de responsabilitate, de seriozitate si de multe alte aspecte, atunci un asemenea om are o valoare inestimabila tinand cont de faptul ca poate chiar coordona oameni mai tineri in munca lui facand astfel un bine n plus angajatorului, ar merita chiar platit mai mult.(aici vorbesc de persoanele cu adevarat de valoare nu de laudarosi)

Aduc aici vorba de vremea lui Ceausescu cand angajatii mai in varsta aveau in subordine angajatii tineri si ii ajutau in a deprinde meseria pe care o fac mai usor.

Acum aven N firme de reusurse umane conduse si coordonate de oameni tineri fara pic de experienta, fara o maturitate a discernamantului doar invatati din carti, si ne miram ca firmele se deschid si se inchid peste noapte, sau apar si dispar ca bureti de roua! :)
Novice (105 puncte)
...