Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.1k vizualizari
Buna ziua.Imi doresc de ceva timp sa merg la sala dar medicii de la boli de metabolism mi-au specificat ca nu am voie sa fac efort atat de intens.

Acum vreau sa stiu daca sa ma iau dupa ei sau exista vreo posibilitate de a nu imi crea probleme facand sala.
Novice (132 puncte) in categoria Medicina - Sanatate
0 0
Va las sa cititi urmatoarele recomandarile ale American Diabetes Association:
http://www.diabetes.org/food-and-fitness/fitness/fitness-management/be-active-but-how.html
1 0
Interesanta abordare, sa nu tii cont de ce spun medicii, dar in schimb sa tii cont de parerile de pe un forum. Norocul tau e ca raspunsul l-ai primit de la un medic, ghinionul e ca raspunsul a fost cam ambiguu.

Legat de link nu stiu daca toata lumea stie engleza. Din ce am observat generatiile care vin din urma , cei nascuti 90-95 au inceput sa fie praf la engleza, daca ne luam si dupa rezultate la tastari nationale, bac... etc sunt praf la orice.
Din ce am inteles, in primul rand trebuie sa asculti doctorul, ca poti sa ai si alte probleme de sanatate, si in al doilea rand da, sportul e sanatate curata, dar sportul poate fi de mai multe feluri. E una sa alergi usor sau sa faci cateva exercitii acasa si alta sa te duci la sala si sa iti fortezi limitele.
2 0
Din intrebare am dedus ca medicul i-a refuzat cererea de a se duce la sala de forta. Am lasat sa se inteleaga din comentariul meu (presupunand ca intelege limba engleza - ca sa nu dau copy-paste) ca se poate duce la sala de forta avand acceptul medicului...si in anumite conditii. Stiu ca fac o greseala criticandu-mi un coleg, dar cred ca medicul nu i-a oferit un raspuns care sa-l multumeasca, din moment ce doreste si o alta parere. Nu-i cunosc istoricul medical, nu stiu cat de bine echilibrat este diabetului sau, nu stiu ce activitati intreprindre in viata de zi cu zi, nu stiu ce alimentatie are, nu ma apuc sa-i dau sfaturi in privinta adaptarii tratamentului si a alimentatiei la activitatea fizica pe care ar urma sa o intreprindra intrucat nu sunt medicul sau, nu este domeniul meu de activitate si nici nu se face asa ceva pe internet. Am vrut doar sa-i dau un sfat si sa las sa se inteleaga ca nu este contraindicat efortul fizic in randul pacientilor cu diabet zaharat daca acestia au acordul medicului.
Intr-adevar, trebuia sa scriu acest raspuns de la bun inceput.

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Daca medicul ti-a spus CLAR (ti-au specificat) sa nu faci efort , atunci recomandarea este sa RESPECTI acest lucru.

1. Asa cum spunea si Sergiu , medicii tai cunosc cel mai bine istoricul tau medical si sigur au avut un MOTIV pentru care ti-au impus aceasta restrictie.Probabil ti l-au spus si tie, insa nu e necesar sa-l dezvalui public aici pe site.

2.Daca am inteles eu bine, e vorba doar de efort fizic intens (sala de forta) . Insa cu siguranta , nu ti-au interzis alergarile usoare in aer liber, plimbari, exercitiile fizice usoare sub supravegherea medicului daca ei considera necesar.

3.Spune-mi trei motive pentru care sa nu respecti recomandarea medicului. :)
Experimentat (1.5k puncte)
0 0
1. Un lucru mi se pare sigur: e mai sigur să crezi în ce-ţi spune doctorul, decât cineva de pe un forum, chiar şi unul de ştiinţă, ca acesta.

2. Totuşi, faptul că un doctor, 2, 3 - îţi recomandă un lucru, nu înseamnă că au dreptate. Prin urmare, căutarea răspunsului final e naturală, mai ales atunci când răspunsul "oficial" nu-ţi convine.

Iată două motive pentru a cerceta mai departe problema (nu pentru a nu respecta ce spune doctorul):
- doctorii, după câte înţeleg, nu au dat o explicaţie pentru recomandarea lor
- pt că nu au dat o explicaţie, este posibil ca recomandarea lor să fie greşită, depăşită de evoluţia medicinei
...