Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
3.3k vizualizari
S-ar putea descoperi vreun leac pentru bolnavii de DZ tip 1 ?Daca nu de ce?
Novice (132 puncte) in categoria Medicina - Sanatate
0 0
Salut, vezi studii recente pe http://news.ncsu.edu/releases/gu-insulin-2013/.
1 1
stiinta medicala a facut progrese uimitoare in ultimii ani si exista medici care salveaza vieti.dar nu uitati ca  stiinta medicala este finantata de industria medicala si farmaceutica!Nu este normal ca un studiu medical sa fie finantat de companii farmaceutice.diabetul ,cancerul,bolile cardiovasculare ,etc sunt o afacere de milioane de dolari.ce credeti ca este mai rentabil??o cura pentru diabet,o metoda pentru prevenirea diabetului sau insulina??cure pentru diabet ,cancer si alte boli exista de acum 50 de ani.dar aceste cure sau metode de vindecare nu pot fi patentate .adica nu se pot vinde !!pentru ca sunt solutii foarte simple si necostisitoare!!industria medicala si farmaceutica ascunde aceste fapte reale!de ce oare??clinica gerson din New Mexico vindeca cazuri de cancer din anii 70.dar comunitatea medicala incearca sa ii discrediteze si sa ii  mentina sub anonimat!!Deschideti putin ochii si nu va lasati vrajiti de denumirile stiintifice care sunt folosite in medicina  si cautati raspunsuri in natura!!solutiile sunt mai simple decat credeti! o zi buna!
0 0
Johny, DZ tip I este cel declansat la varste foarte mici, cam 10-15 ani, nu cel la 50 de ani. Este alt tip de boala. Cu privire la clinicile din New Mexico care vindeca miraculos, eu zic sa te mai informezi!
0 0
ati inteles gresit !nu m-am referit la diabetul declansat la 50 de ani.ati citit gresit!sunt foarte informat!se pare ca faceti parte din lumea medicala si genul de afirmatii pe care le fac sunt foarte revoltatoare!!imi pare rau daca vreun medic s-a simtit jignit!asta e adevarul!!

 Medicina traditionala ascunde simptomele si da oamenilor doar o ameliorare!! exista chiar si cazuri de diabet vindecate
(tip 1)!!!     Cum ???     doar dieta!!!si alte metode alopate!  
  Nici un medic nu vorbeste de dieta pentru ca la medicina se studiaza doar cateva ore de nutritie bazica!!!daca vrei dovezi ,astept raspuns!o zi buna!
0 0
Eu sunt de acord, pentru tratamentul bolilor cronice, sa se utilizeze atat medicatia clasica, medicamentele utile, cat si alimentatia sanatoasa pe care doamna din video o promoveaza. Se face un echilibru intre aceste doua tipuri de medicina, pentru ca se autocompleteaza. Nu se duce nimic la extrem.
Iar la medicina se studiaza intens alimentatia omului, "nutritia bazica" de care spui, pentru ca este vitala pentru refacerea organismului. Nu inteleg de ce vezi totul ca fiind impartit in doua tabere total opuse: medici si homeopati. Sunt cazuri citate in medicina care s-au vindecat cu ajutorul unor plante, acele plante au fost studiate si din ele au fost facute medicamente care trateaza cu succes multe boli.
0 0
de ce fac distinctie ???e foarte simplu!daca te duci la un medic sa te ajute sau sa te vindece ,nu face altceva decat sa prescrie pastile sau sa te bage in operatie ca sa iti ia cascavalul!!e si normal!vin baietii la costume negre de la companiile farmaceutice si fac niste mici cadouri ,pentru ca medicamentele lor sa fie prescrise!medicul meu nu mi-a zis nimic de importanta alimentatiei alcaline!am fost demult la dermatolog sa imi dea ceva pentru acnee.mi-a recomandat niste creme comerciale (avea afise in cabinet cu aceste creme).desigur mare lucru nu au rezolvat!si in ultima istanta mi-a spus ca dupa ce ma insor ,se rezolva treaba!!Adica sexul rezolva acnee.foarte ingenios dar fals !!mama mea a fost asistenta medicala si nu are habar cum se mentine sanatatea.vorbesc asa despre doctori pentru ca,cunosc foarte multi!!si am o parere foarte realista despre ei!!mai sunt si doctori exceptionali care pun accentul pe preventie dar mai rar!ce spunea Hipocrate :let your food be your medicine,  a fost demult uitat!
0 0
Doar pentru ca ai avut niste experiente nu prea frumoase cu medicii, nu inseamna ca trebuie sa lasi frustrarile sa-ti acopere judecata! Sunt medici foarte multi care trateaza exact asa cum trebuie. Nu te mai grabi sa arunci cu pietre in medici, sa generalizezi, sa acuzi in stanga si in dreapta!
Nu te gandi ca te critic, iti spun doar ca ai o atitudine cam agresiva, care nu te va ajuta foarte mult pe viitor.
O seara placuta!
0 0
o atitudine justa atunci cand e vorba de vietile noastre!ma iubesc atat de mult incat nu vad nici un motiv pentru care m-as schimba!nu sunt frustrat!imi place sa spun adevarul ,indiferent pe cine supara!sper ca nu v-am jignit! bye!!!!!!!!!

5 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

In cazul diabetului zaharat de tip 1 apare un deficit de insulina in urma distrugerii celulelor beta de la nivelul insulelor Langerhans care se gasesc in plancreas. Aceasta distrugere poate fi mediata imun sau fara o cauza cunoscuta inca (idiopatica). "Din fericire", majoritatea cazurilor de diabet de tip 1 apare in urma unui raspuns imun. Daca aceasta distrugere imuna ar putea fi stopata intr-un stadiu precoce (dificil de diagnosticat boala intr-un stadiu precoce avand in vedere ca pacientii nu prezinta semne ori simptome in stadiul precoce), pancreasul ar putea face fata cererilor organismului cu ajutorul celulelor ramase.

Dar avand in vedere ca DZ 1 este o boala multifactoriala (genetica, factori de mediu, virusuri etc.) si poligenica (mai multe gene implicate in declansarea bolii) este destul de greu de actionat pe toate planurile pentru a preveni aparitia bolii. In cazul unor defecte genetice mostenite de copii se poate incerca un tratament genetic intr-o faza precoce pentru a se incerca o distrugere cat mai mica a celulelor beta, dar tratamentele genetice sunt inca la inceput si foarte costisitoare si ar putea fi aplicate numai in cazul mutatiilor genetice bine definite, neincluzand aici potentialele DZ 1 declansate in exclusivitate de factorii de mediu, virusuri, dieta etc. 

Daca diagnosticul se face cand este prea tarziu (prea multe celule beta au fost distruse), s-ar putea incerca "regenerarea" acestora cu ajutorul unor celule susa, dar si acest tratament este foarte costisitor si in faza de cercetare. Bineinteles, in prealabil ar trebui eliminati ori stopati factorii declansatori intrucat acestia ar putea reinterveni in cazul regenerarii asupra noilor celule.

S-ar putea crea un pancreas artificial sau un fel de pompa inteligenta care sa raspunda cerintelor organismului in acelasi mod in care o face pancreasul. 

In concluzie, asa cum a spus si AdiJapan "Cîndva este foarte probabil că și diabetul zaharat își va găsi leacul." Cand? Nimeni nu stie. Toti asteptam sa se intample cat mai curand. Pana atunci ar fi intelept sa ascultam sfaturile lui Syntax...si nu numai pentru diabetul zaharat de tip 1.

Experimentat (2.4k puncte)
0 0

 cauza reala a diabetului!!
0 0
"For one reason on another the gut barrier doesn't work..." Acel "reason" este de fapt cauza. Daca bariera ar functiona normal (cum si domnul doctor o afirma), nu am dezvolta diabet de tip 1.
0 0
si care ar fi?
0 0
O malformatie in dezvolarea acelei bariere, o mutatie genetica sau, mai tarziu, in timpul vietii, actiunea unor factori "toxici" pentru membrana gastrica precum medicamentele (in special antiinflamatoare nesteroidiene, fumat, consumul de alimente incriminate in producerea ulcerului/cancerului gastric).
0 0
daca fiecare celula din oragnismul nostru este formata din hrana care o mancam,daca la fiecare 7 ani avem un corp nou,de ce nu prea se face conexiunea intre boli si alimentatie!!dr t collin campbell ,autorul cartii the china study afirma ca 95 % din toate bolile existente sunt produse de alimentatie gresita,non fiziologica.eu nu am nici o indoiala!
0 0
va recomand filmul cure your diabetes in 30 days!pe youtube nu prea se gaseste complet !doar bucati!!
0 0
Exista conexiuni intre boli si alimentatie: exista o sectiune legata de alimentatie in raportul OMS asupra cancerului si multe articole si carti pe aceasta tema. Se fac recomandari, dar ramane decizia oamenilor ceea ce consuma si ceea ce nu. La fel ca si cu tigarile, consumul de alcool, mersul la solar etc. De exemplu, nu consum decat lapte vegetal, dar este alegerea mea. Cei din jurul meu consuma lapte animal. Le pot recomanda sa nu o faca, dar nu-i pot obliga. Drogurile ne sunt interzise intrucat sunt multi bani la mijloc si "cineva" ar avea mult de pierdut daca s-ar legaliza. Dar cu alimentele este o alta problema.
Multumesc pentru recomandare!
0 0
va las un link!!  
http://www.rawfor30days.com/
eu l-am downloadat de pe un torrent cum fac romanii! :))
1 plus 0 minusuri
Nu văd de ce nu s-ar putea găsi acea soluţie, limitele cunoaşterii în domeniul medical sunt departe de a fi atinse!

Problema cu diabetul cred însă că s-ar putea mult mai uşor rezolva altcumva, prin profilaxie! Deci nu să vindeci boala ci s-o elimini practic din discuţie printr-o profilaxie eficientă şi cea mai bună pe care o ştiu este nutriţia echilibrată!
Experimentat (3.1k puncte)
0 0
adevarul despre medicina . cautati vindecarea in alta directie!!iesiti din matrix!!raspunsul este in natura!
3 plusuri 0 minusuri
Același Arthur C. Clarke pe care îl pomeneam zilele trecute într-o altă discuție ne-a lăsat cîteva legi ale prezicerii, între care și următoarea:

„Cînd un ilustru și vîrstnic savant afirmă că ceva este posibil, aproape în mod cert are dreptate. Cînd afirmă că ceva este imposibil, foarte probabil se înșeală.”

Uitîndu-ne la trecutul științei putem constata că legea asta a lui Clarke e corectă. Dar ea nu ne spune peste cîți ani se dovedește cine are dreptate și cine nu. Cîndva este foarte probabil că și diabetul zaharat își va găsi leacul. Sînt sigur că nu așteptați de la noi să vă spunem cînd se va întîmpla asta sau cum va funcționa acel leac. În prezent probabil nu știe nimeni, nici măcar vreun ilustru și vîrstnic savant.
Expert (12.9k puncte)
0 0
Este IMPOSIBIL sa nu gasim un leac impotriva diabetului zaharat  de tip 1 in viitor. ;)
1 plus 0 minusuri
Diabetul este considerat un ucigas silentios.

Desi diabetul de tip 1 nu poate fi prevenit, oamenii de stiinta studiaza factorii genetici de risc si incearca sa gaseasca modalitati de a impiedica atacul imunitar.Pe langa aceasta una din cauzele diabetului este alimentatia incorecta si nesanatoasa(tip fast-food) si lipsa exercitiilor fizice.

In plus nu exista un tratament standard pentru toti diabeticii.Fiecare bolnav va invata in timp , functie de esecuri si reusite sa recunoasca reactiile corpului in urma fluctuatiilor glicemiei pe masura ce-si desfasoara activitatile zilnice.Un rol important il au membrii familiei: daca ei observa la bolnav anumite stari , vor putea prelua controlul si remedia situatia.

Va dati seama ca  descoperirea unui"leac" este la fel de greu de gasit ca pentru HIV.Deja s-a raspuns daca e posibil sau nu in viitor sa se gaseasca o solutie, insa daca aveti pe cineva care se confrunta cu asa ceva (pentru ca nu cred ca ati pus intrebarea de plictiseala) cel mai important lucru este sa recunoasca ca se confrunta cu aceasta problema sa faca un control regulat, sa urmeze tratamentul, sa fie atent la alimentatie, sa faca miscare. Nu in ultimul rand, o recomandare utila (si poate e valabil in cazul tuturor) sa poarte mereu la ei acte  sau obiecte care sa-i identifice. In cazul unei  crize , bolnavii pot fi confundati usor cu cineva beat sau ca are o alta afectiune.Un document care arata ca e diabetic ii poate salva viata , daca e gasit in timp util.
Experimentat (1.5k puncte)
0 0
DZ tip I nu e declansat de fast-food sau lipsa sportului. In rest, sunt de acord!
0 0
S-a inteles gresit din raspunsul meu ca fast-food-ul sau lipsa sportului ar declansa DZ de tip I.
De fapt statisticile spun ca  alimentatia incorecta si nesanatoasa contribuie la cresterea riscului de  diabet ,la fel si lipsa exercitiilor fizice favorizeaza aparitia lui.
http://www.cdc.gov/chronicdisease/overview/index.htm
Desi cauzele diabetului nu sunt cunoscute se crede ca o serie de factori sunt legati de diabet de tip I:
Ereditatea(predispozitia genetica)- predispozitie agravata de alimentatia nesanatoasa sau supraponderabilitate.
Autoimunitatea (corpul devine alergic la unul din propriile tesuturi de celule - in cazul diabetului alergic la pancreas)
Factori virali sau chimici (ambianti) Este posibil ca distrugerea insulelor Langerhans( grupuri de celule din pancreas unde are loc producerea insulinei) ,prin infectii virale de exemplu, sa predispuna la diabet.
0 0
Am inteles ce ai spus si ai perfecta dreptate (aceleasi lucruri le-am invatat si eu). Doar atat am avut de comentat, cu privire la diabetul tip 1. In articol se refera la diabet in general, iar cel de tip 2 predomina, astfel invinovatindu-se alimentatia si lipsa sportului.
Insa pacientii cu diabet tip 1 nu sunt supraponderali in mare parte si nu au istoric de consum de alimente nesanatoase. De aceea nu se poate corela aparitia lui cu vreun factor legat de stilul de viata nesanatos. Dar, nu este exclus!
Oricum, te-ai documentat foarte bine iar raspunsul tau mi-a placut foarte mult:)
0 plusuri 0 minusuri
in prezent se lucreaza la terapia genetica pentru tratarea celulelor beta-pancreatice si stimularea lor de a mai produce insulina. Da, exista multe studii in desfasurare si se va putea trata!
Novice (280 puncte)
...