Datorita compozitiei sale unice și proprietățile chimice, mierea este potrivit pentru depozitarea pe termen lung, și este ușor de asimilat, chiar și după conservare lung. Miere, și obiecte scufundate în miere, au fost conservate timp de decenii și chiar secole [61] [62] Cheia pentru conservare este limitarea accesului la umiditate.. În stare întărită, mierea are un conținut suficient de mare de zahăr pentru a inhiba fermentare. În contact cu aerul umed, proprietățile sale hidrofile va trage umezeala în miere, în cele din urmă se diluează până la punctul în care fermentația poate începe. Miere sigilate in celulele in forma de fagure de albine este considerat de mulți a fi forma ideală de conservare. [Necesită citare]
Miere ar trebui să fie, de asemenea, protejate de degradare oxidativă și temperatură. Aceasta, în general, nu ar trebui să fie păstrate în recipiente metalice, deoarece acizii din miere poate promova oxidare a navei. În mod tradițional, mierea a fost depozitat în recipiente din ceramică sau lemn, cu toate acestea, sticlă și plastic sunt acum materialele preferate. Mierea depozitată în recipiente de lemn se poate decolora sau de a lua pe arome împărtășite de pe navă. De asemenea, mierea depozitată descoperit lângă alte alimente pot absorbi alte mirosuri.
Căldura excesivă poate avea efecte negative asupra valorii nutritive a mierii. Încălzire până la 37 ° C (99 ° F) provoacă pierderi de aproape 200 de componente, dintre care unele sunt antibacteriene. Încălzire până la 40 ° C (104 ° F) distruge invertaza, o enzimă importantă. La 50 ° C (122 ° F), zaharurile miere caramelize. În general, orice fluctuații mari de temperatură provoacă o slăbire.
Indiferent de conservare, miere poate cristaliza în timp. Cristalizarea nu afectează conținutul aroma, calitatea sau nutritivă de miere, chiar dacă aceasta nu afectează culoarea și textura. Rata este o funcție de temperatura de depozitare, disponibilitatea de cristale "sămânță" și se amestecă specifică de zaharuri și compuși urme în miere. Tupelo și mierea de salcâm, de exemplu, sunt extrem de lent pentru a cristaliza, în timp ce splinuta vor cristaliza adesea încă în pieptene. Cele mai multe tipuri de miere cristalizeaza rapid între aproximativ 50 și 70 ° F (10 și 21 ° C). Cristalele pot fi dizolvate prin încălzirea miere.
Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Honey tradusa cu google translate :)