Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
5.6k vizualizari
Senior (8.1k puncte) in categoria Medicina - Sanatate
1 0
Daca esti racit si iei un ceai de tei cu miere si lamaie ,e medicina naturista; daca iei un oscilococcinum e medicina homeopata.

Oscilococcinum:   http://www.scientia.ro/homo-humanus/75-granitele-gandirii/4700-oscillococcinum-prospect-homeopatie-medicament-sarlatanie.html

Eu prefer ceaiul. Plus un strop de tinctura de propolis.
0 0
Ca să putem vorbi de deosebiri, cele două trebuie mai întîi să semene. Dar nu seamănă.
0 0
Păi eu cred că pentru multă lume cele două concepte se confundă. Ba aş paria că sunt o groază de farmacişti care nu sunt în stare să explice ce e una şi ce e cealaltă.

Desigur, aş putea reformula întrebarea, dar nu o să o fac. Cred că s-a înţeles cam ce m-ar interesa... ce e una şi ce e cealaltă...
0 0
Cunoașteți astfel de farmaciști? Sau doar mizați pe ipoteza că în cele circa 7000 de farmacii cîte există în România trebuie să se fi strecurat pe ici pe colo și cîte un farmacist picat din lună?

Eu cred totuși că în marea lor majoritate farmaciștii știu și ce-i cu plantele medicinale, și ce-i cu diluțiile homeopatice. Hai să nu mai jignim oamenii așa, gratuit.
0 0
7000 de farmacii...interesanta informatie. De unde aveti cifra asta?
0 0
De pe internet.

„Potrivit datelor Ministerului Sanatatii, in Romania, exista la ora actuala un numar de 6900 de farmacii”
http://www.pharma-business.ro/info-cfr/termenele-de-plata-in-sectorul-farmaceutic-din-romania-continuare2.html

„Numarul total de farmacii in Romania este de 6.902”
http://www.wall-street.ro/articol/Economie/97137/Legea-Farmaciei-s-a-modificat-Vezi-care-sunt-noile-reglementari.html

1 Raspuns

5 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Salut !

Vad ca nu s-a raspuns direct la aceasta intrebare si cred ca merita, caci homeopatia beneficiaza de o nemeritata popularitate, pe cand ar trebui sa fie recunoscuta ca o excrocherie !

La subiect: NU exista legatura intre homeopatie si medicina naturista, singura apropiere este ca ambele sunt (popular) opozabile medicinei oficiale, botezate ca fiind "alopata" (in mod gresit, de fapt medicina naturista urmeaza si ea tot principii alopate).

Iata probele:

- Homeopatia A FOST INVENTATA de medicul german S. Hahnemann in 1796, vreme in care circula teoria (ultra-avansata, wink) ca toate maladiile sunt manifestarea dezechilibrului a 4 "umori": sangele, limfa, bila neagra si bila galbena.

Si atunci tipul asta a venit cu ideea ca remediul ar fi tocmai administrarea unor "otravuri" care produceau asupra celor sanatosi efecte similare bolilor de tratat ("principiul similaritatii") - inventand astfel cuvantul homeopatie ! Viceversa, a botezat tratamentele bazate pe contracarea manifestarilor bolii (specifice medicinei moderne) ca fiind alopate.

Dar cum nu putea sa aplice otravurile in concentratii mari (caci pacientul se curata cu siguranta), a mai facut o inovatie - le-a diluat extrem de mult, pana la proportia maxima de 1:1030. Consecinta este evidenta: in fapt, se administreaza pacientului doar doze infinitezimale de "principii active" care sunt oricum filtrate si eliminate de organism ! Singurul efect pozitiv posibil este cel tip "placebo", dar stiti ca si acesta este controversat. Iar de la o controversata metoda obscura, marketingul secolului XX a ridicat homeopatia la rang de tratament infailibil, mii de astfel de "vraci" imbogatindu-se pe spinarea bolnavilor, inclusiv in Romania.

Pe de alta parte, medicina naturista nu este incompatibila cu medicina clasica, o multime de medicamente pe care le cumparam din farmacie sunt extrase din plante (si, uneori, animale). Numai ca, fata de leacurile naturiste, efectul acestora este mult amplificat, izolat, urmarit si controlat stiintific, va dati seama ca in plante pot exista si principii toxice, nu numai cele (slab) benefice, de multe ori avand efect mai puternic apa din ceai.

In alta ordine de idei, toxicitatea medicamentelor oficiale este mai mult o prejudecata, fiind adevarata doar in unele cazuri: tendinta unora de a exagera luand pilule pentru orice vaga indispozitie, automedicatia, medicatia pe termen lung care in general nu prieste ficatului nevoit sa filtreze si situatia speciala a unor medicamente destinate unor boli grave, medicamente cu efecte secundare declarate, dar al caror efect benefic depaseste daunele. 

Senior (8.7k puncte)
0 0
Nu sunt sigur, cine e interesat să mai studieze, dar o studentă la farmacie mi-a spus că anumite plante au substanțe terapeutice liposolubile, ceea ce le face inutile sub formă de infuzie (ceai).
0 0
E adevarat Razvan, dar n-a zis nimeni ca toate plantele medicinale se fac ceai. Exista diverse "retete" cu preparare in diverse forme - ceai, alifie, tinctura, ulei, etc, problema lor este ca sunt in afara procedeelor stricte de control prin care se trece in industria farmaceutica.
0 0
Truth, foarte buna lamurirea! Votez up!
...