Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
1.8k vizualizari
Va rog cine cunoaste domeniul si poate sa ma ajute...angajatorul meu imi taie din orele suplimentare daca de ex. uit sa ma pontez cand vin la lucru sau sa ma depontez. Multumesc
Novice (110 puncte) in categoria Diverse
0 0
pai din ce spui sistemul de pontare este unul electronic. E si normal daca uiti sa te pontezi ca acele ore sa nu se puna.
0 0
nu ai inteles...uite cum stau lucrurile...ok am uitat sa ma pontez dar se poate modifica in sistem si orele pe ziua aceea mi se iau in considerare, dar este o greseala de pontaj. Daca mai gresesc de 2 ori, mi se iau din orele suplimentare 8 ore, pt k am uitat sa ma pontez. orele suplimentare sunt contabilizate chiar daca nu ma pontez, dar respectivul vrea sa nu am ore suplim k sa nu le plateasca, eu intrebam in ce conditii legale poate sa faca el acest lucru? din ce m-am uitat eu in codul muncii nu scrie nimic nici PRO nici CONTRA

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Legal, nu se pot taia orele suplimentare. In contul lor ti se acorda bani sau zile libere. Oricum, pentru consiliere de specialitate privind legislatia muncii te poti adresa Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM). La prima vedere, cel care intocmeste pontajul poarta vina ca nu iti sunt contabilizatye orele corect. Pe de alta parte, ai si tu o parte din vina ca nu te pontezi.

Tehnic vorbind, cum poate stii el cu exactitate cand vii sau pleci daca nu te pontezi cum trebuie.

Si mai tehnic vorbind, pontajele merg la compartimentul financiar care iti calculeaza orele lucrate si iti stabileste salariul. Daca sistemul arata ca tu ai lucrat doar doua ore intr-o zi ca ai uitat sa te pontezi, ce vina poarta cel care, doar listeaza, eventual acest pontaj?

Faptul ca desi, ti se recunoaste ziua ca lucrata integral desi ai uitat sa te pontezi, este o dovada de bunavointa din parte angajatorului. Avertizarea ca daca mai uiti sa te pontezi, mai pierzi din orele suplimentare, este o atentionare sa fii mai atent.
Junior (1.5k puncte)
0 0
Multumesc, ideea cu Inspectoratul e ok, voi apela acolo.
...