Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 2 minusuri
1.7k vizualizari
Efectul de piramida se bazeaza pe ideea ca orice piramida construita exact dupa modelul piramidei lui Keops ,respectand proportiile si unghiul "corect" de 52,606 grade "produce" rezultate fantastice asupra obiectelor si a fiintelor ce stau in preajma acestor piramide.

Cu exceptia unor detalii care spun ca aceste piramide trebuie sa fie orientate pe directia campului magnetic terestru nu se specifica daca e nevoie de un material anume sau daca e necesar sa fie amplasate intr-un loc determinat.

Ceea ce  ma intereseaza este daca acest efect de piramida se bazeaza pe ceva mai mult decat  "energii" necunoscute?
Experimentat (1.5k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Înainte de a cere o explicație științifică e nevoie să aflăm CE este efectul de piramidă. Efectul de seră, efectul Coandă, efectul Doppler și multe alte efecte au fost precis definite și li s-au găsit și explicații. Dar efectul de piramidă în ce constă?
0 0
Nu credeti ca daca s-ar sti "ce este" s-ar gasi si explicatia?
Spre deosebire de efectele amintite de dvs precis definite ,efectul de piramida se bazeaza doar pe "observatii"  subiective, cel putin din cate stiu eu.
Sigur ca as fi putut aminti cateva dintre aceste "observatii" insa nu ar mai fi avut rost intrebarea: "ce parere aveti?". In plus as fi indus un raspuns ,ceea ce nu doresc.
0 0
Dacă am ști ce este, explicația științifică poate veni mai devreme sau mai tîrziu, nu neapărat automat. Dar asta e o discuție care poate fi începută abia DUPĂ ce aflăm ce anume este efectul de piramidă.

Vă întreb și eu: ce părere aveți despre cotrococ? Are vreo explicație științifică?
0 0
Aveti 50% dreptate!
Numai ca , daca eu nu am nici o parere despre cotrococ ,pentru ca nu pot avea una din moment ce nu posed nici o informatie, ce ar trebui sa fac?
Inca o data: intrebarea mea ar avea sens in cazul in care cineva are idee despre efectul asta de piramida si daca are atunci a aflat cumva daca are o explicatie stiintifica?
0 0
Atunci ați formulat întrebarea ciudat. Din ea se înțelege că vă e limpede ce este efectul de piramidă și vreți numai să aflați dacă are o explicație științifică, și anume dacă se bazează pe mai mult decît energii necunoscute. Eu cred că trebuia mai întîi să întrebați ce-i ăla efect de piramidă.
0 0
Da! Ar fi fost mai bine! Si pe mine ma deranjeaza discutiile sub forma "scrisa".Niciodata nu sunt suficient de clare.Altceva ar fi fost o discutie la o cafea.Macar ai  avea in fata pe cineva cu care te poti te certa! :)
Dar ne multumim si cu acest gen de discutie.Pana la urma e doar o forma de comunicare, si e mai buna decat nimic.

3 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
Efectul de piramida este un mit.

De cate ori mai trebuie infirmat prin demonstratie ca nu exista?

Chiar si baietii de la mythbusters si-au pierdut timpul cu stupiditatea asta.
Junior (558 puncte)
0 0
Poate asta e problema : in loc sa inteleaga "efectul" de piramida au pierdut timpul! :)
Si mai e ceva: daca inca mai exista motive sa fie infirmat prin demonstratie e "grav"! (Exemplu: si pamantul era considerat "plat" candva. Acest "mit" mai trebuie infirmat? )
0 0
Ai dreptate, e grav. E grav ca, in ciuda evidenţelor, oamenii alearga in continuare dupa mistic si pseudostiinta.
0 0
Dar nu toti baietii care alearga sunt baieti rai!
0 0
Dar nu exista o legatura de cauzalitate intre rautate si alergare. Cel putin, eu n-am facut niciuna. O banala emotie e suficienta sa te puna pe fuga for the rest of your life.
0 0
Ar fi o "explicatie" buna pentru efectul de piramida! Un obiect sau o fiinta va fi influentata cumva (in sens pozitiv sau negativ) de piramida .Insa nu stiu pentru cat timp?
2 0
Pentru cine se indoieste de efectul de piramida am o intrebare: contestati efectul pozitiv al Piramidonului?
Inca ceva: Ati vazut efectul produs asupra lui Lucian Bute atunci cand acesta nu si-a protejat piramida nazala?
Jocul piramidal Caritas nu a produs efecte?
Deci exista, mai ales ca s-a spus si la televizor. Parol!
0 0
O "mica" intrebare: efectul e la fel de vizibil si cand piramida e cu "susul" in jos? :)
1 0
De fapt este datoria celor care susțin că piramida are efecte să și demonstreze.
0 0
Se pare ca asta e problema! Demonstratiile sunt foarte "fragile" stiintific.
Se explica prin "energii" necunoscute, dar "vechi" de cand lumea etc etc.
Am pus intrebarea in speranta ca cineva poate chiar a auzit de niste argumente serioase.Dar se pare ca e un mit asa cum spunea Nora.
3 plusuri 0 minusuri
Raspunsul este extrem de simplu pentru oricine e curios: experimentul. Nu inteleg de ce lumea persista in a CREDE si nu in a incerca sa DEMONSTREZE, mai ales atunci cand experimentul e la indemana oricui.

Personal cred ca am facut acest experiment cand eram in liceu. Mi se pare normal sa fiu curioasa ce iese si nu sa ma iau dupa altii, mai ales cand ceva suna a poveste de copii. Datele despre piramida se gasesc usor. Experimentele sunt simple, desi iau ceva timp. Rezultatul? Pur si simplu nu s-a intamplat NIMIC dupa o serie de vreo 5-6 experimente. Deci efectul asta de piramida este inventat, asa cum era si blestemul faraonilor...
Experimentat (2.6k puncte)
0 0
Despre experimente efectuate in legatura cu efectul de piramida :http://adevar-sau-conspiratie.blogspot.ro/2010/01/efectul-de-piramida-vechii-egipteni-mai.html
Cum comentati aceste experimente?
0 0
Eu sa le comentez? Repet, le-am facut si nu a fost nicio diferenta. Le-ati facut si dvs cumva cu alt rezultat? Discutam pe fapte sau pe vorbe?

Stiinta se bazeaza pe fapte clare, pe experimente ce se pot reproduce si care au aceleasi rezultate de fiecare data.
0 2
1. Stiinta nu se bazeaza pe experientele facute in liceu.
2. Cine  spune ca un experiment trebuie sa dea aceleasi rezultate de fiecare data?
3. Cine afirma ca stiinta se bazeaza pe fapte clare , pe experimente care se pot reproduce?
4.De ce sunteti convinsa ca ati epuizat toate experimentele posibile?
Discutam sau vorbim?
1 0
1. Eu nu sunt cercetator stiintific ca sa am pretentia ca experimentele mele sunt stiinta. Dar am avut curiozitatea sa incerc, spre deosebire de altii. Insa as vrea sa vad experimente facute STIINTIFIC supuse rigorii si care sa dovedeasca ca exista un cat de mic efect de piramida. Nu vreau sa vad linkuri catre bloguri sau site-uri psihopupu, ci trimiteri serioase catre cercetatori universitari, din institutii acreditate sau ceva asemanator, sursa de incredere adica.
2. Stiinta spune asta. Daca viteza luminii e calculata la o anumita valoare, TOATE experimentele de masurare a ei in anumite conditii, de vid sa zicem, trebuie sa dea aceeasi valoare si nu alta, evident indepartand erorile ce tin de aparatura tehnica. Daca un experiment ar avea alta valoare, ori este eronat si trebuie determinata cauza, ori toate teoriile bazate pe aceasta constanta devin invalide si trebuiesc refacute.
3. Stiinta se bazeaza in special pe experimente. Exista si teoria anteexperiment, dar ca sa devina certitudine si aceasta are nevoie de demonstratie experimentala. De ce s-or fi chinuit oare oamenii de stiinta zeci de ani sa descopere bozonul Higgs, nu ajungea teoria oare?
4. Imi este de ajuns un singur experiment repetat cu rezultat neconfirmat care sa arate ca ceva nu e valid.

Stiu ca oamenii au o tendinta naturala de a crea si a gasi motive in orice, de a se inclina mai degraba spre senzational decat spre ceva monoton si obisnuit. Dar cum va explicati faptul ca dupa atata tamtam vizavi de piramide chiar nu exista niciun om de stiinta serios care sa faca niste experimente extrem de simple si putin costisitoare prin care ar capata un frumos si amplu articol in cele mai prestigioase reviste de stiinta, plus fonduri pentru cercetare, daca ar dovedi ca o astfel de "energie exista"?

Cum va explicati ca o astfel de sursa de energie practic infinita si gratuita nu ar fi fost exploatata pana acum intens in mii de aplicatii practice? Daca ar fi adevarata toata tarasenia asta, eu maine m-as duce la OSIM si-as inregistra 20 de patente de aplicatii si inventii bazate pe acestu lucru...

Dar mai bine dam stiinta la o parte, mai bine dam si aspectul economic (foarte puternic de altfel in orice domeniu si care sustine cercetarea la fel cum sustine orice afacere), nu facem niciun experiment (ca poate ne e frica sa nu gasim un rezultat negativ care sa ne naruie visele) si credem in continuare in SF-uri ca arata mai roz decat realitatea gri.
0 0
Observatii corecte!
Insa cel mai mult mi-a placut argumentul: "Cum va explicati ca o astfel de sursa de energie practic infinita si gratuita nu ar fi fost exploatata pana acum intens in mii de aplicatii practice? "
Daca incepeati raspunsul asa as fi inteles mai clar punctul dvs de vedere.
Dar, se pare, ca e o discutie ,nu vorbim separat si asta ma bucura!
0 0

  laugh  Va rog sa nu mai înfierati cu mânie stiintifica astfel concepte cruciale pentru umanitate. Urmând cu mare precizie instructiunile din experiment, am constatat ca vinul pus sub piramida s-a transformat în otet. Mare realizare, iar noi nici nu ne dam seama !  laugh

0 plusuri 4 minusuri

 

N-am posibilitatea de-a experimenta totul, cum ar fi să-mi bag degetele în acid, dar dacă un fapt se petrece, eu nu-l mai contest. Băgându-mă sub piramida construită de mine conform modelului, de cele mai multe ori am observat furnicături în creștetul capului, o dată intensificare proceselor intenstinale și crampe în mușchi, de vreo două ori mi-a trecut durerea de cap... Dacă o să spuneți că a fost autosugestie, întreb: ce importanță are odată ce-a fost odată ce am simțit ceva și m-am și vindecat? Iar dacă insistați pe chestia cu autosugestia, aș putea să spun că de mai sus Gabriela Ivănescu s-a autosugestionat să nu simtă nimic sub piramidă.
Însă aici este vorba de influența noastră care dă anumite forme și de forme care au influență asupra noastră. A contesta că formele nu ne influențează este egal cu a spune că oricare formă ce-o avem în față sau în care locuim n-are nici o influență, or vedem că facem deosebirea și acționăm diferit cînd este vorba de A sau B, când este vorba de un cort sau o vilă.
Novice (147 puncte)
0 0
Vreti sa spuneti ca asa cum suntem de influentati de orice forma suntem influentati si de forma piramidei?
Asta nu ar insemna ca nu conteaza ce "forma" are piramida?
Numai ca efectul de piramida se obtine, dupa cum spun sustinatorii fenomenului, in anumite conditii.
Ce facem in acest caz particular?
Dau la o parte autosugestia.
Problema pe care o pun este daca in conditii "ideale" efectul de piramida se produce?
Se pare ca unii si-au dat seama ca nu toate experientele reusesc din cauza unor factori perturbatori.
0 2
Nici o formă nu este indiferentă; este produsă de contextul de energii-forme în care se află și are la rândul ei influență în contextul în care se află. Am spus că odată ce reacționăm diferit la forme, cel puțin vizuale, este clar că formele ne influențează. Contează între ce forme trăim și contează ca piramida să aibă formă de piramidă și nu alta.
Presupun că nu degeaba au construit egiptenii în deșert piramidele, tocmai ca să nu apară un „zgomot contextual”, dat de alte forme. Dim punctul acesta de vedere, este mai bine să stai într-o piramidă adevărată, într-un spațiu geografic amplu, gol, decît sub o piramidă de carton, în propriul apartament.
Apoi mai este: odată ce o anumită energie, cu un mod de manifestare specific, creează o formă...reciproca este adevărată:o anumită formă nu cheamă tot felul de energii, ci aceea care îi este specifică.
Azi, cu televiziune prin cablu, am uitat că o antenă, forma ei, materialul...au importanță în prinderea undelor. Cum important este faptul--chiar de se păstrează forma antenei, direcția incorectă duce la nereceptare corectă  sau cu toate că direcția este corectă, modificarea formei antenei alterează receptarea undelor.
...