Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
1.0k vizualizari
Documentar in sensul inpropriu al cuvantului, Pot sa zic ca e cea mai mare porcarie pe care am vazut-o in ultimii ani, totusi, multa lume ia de buna ce se abereaza pe acolo. Ce parare aveti?
Novice (335 puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Inseamna ca nu ai inteles nimic din el. Poate mecanica cuantica o sa te indrume mai bine dar tot acolo vei ajunge.
Adevarul e ca ne formam singuri realitatea in jurul nostru pe baza gandurilor noastre intr-o infinitate de posibilitati noi alegem ceea ce vrem sa fim si se materializeaza datorita interactiunii noastre cu universul.
E interesant ca un film care iti poate schimba viata in cel mai pur sens al cuvantului este "cea mai mare porcarie" pe langa multe altele care nu fac decat sa ne programeze distorsionand astfel perceptia noastra asupra realitatii.
Singura problema cu filmul respectiv e ca se limita la materialism convingand si mai mult oamenii sa-si doreasca bani, lucruri, etc. adancindu-se si mai tare intr-o stare de somnolenta.
Trezirea!
0 0
Cine imi poate dovedi ca i-a schimbat viata? Nu se numeste cumva autosugestie? Exact asta e marea problema, amestecarea teoriilor stiintifice cu banalitati de genu: Universul raspunde gandurilor noastre! fie pozitive, fie negative, mai mult propagarea gandurilor noastre determina structura universului. Apoi, cine face determinatia obiectiva a gandurilor noastre? pentru mine poate fi pozitiv ce tie ti se pare negativ. Mie imi suna a antropocentrism, deci face ca totul sa se invarta in jurul omului si omul care graviteaza in jurul universului. Eu cred ca este doar o escrocherie, o buna strategie de marketing care vinde iluzii naivilor care sunt in cautarea "serului" fericirii, care distruge gandirea critica si scoate gandirea din ecuatie. Cu fericirea asta nu este chiar asa usor, tine si de factorii exteriori, dar foarte mult conteaza rolul neurotransmitatorilor precum dopamina, serotonina etc. Nu cred ca sunt incapabil sa inteleg ca atunci cand un om spune ca, daca isi proiecteaza cumva in cap ideea sa castige 100. 000 de euro atrage  vreo energie d'asta pozitiva si peste noapte ia sa vezi, se trezeste cu vreun spiridus irlandez si cu cecu de 100.000 de euro.
0 0
In alta ordine de idei, daca gandurile noastre sunt in interdependenta cu legile universului(asta este teoria principala a documentarului) cum se face cu dezastrele naturale ce au loc aici, pe pamant? cum poate fi de vina un grup de oameni care gandesc negativ, de exemplu pentru producerea unui cutremur? in acelasi timp fiind afectati si mega-pozitivistii astia, care mie mi se par mai mult niste ignoranti. Efectul placebo nu functioneaza la toata lumea, ba chiar au fost multe cazuri unde a dat fail grav. Cred ca gandirea pozitiva are si ea rolul ei in procesul de gandire, dar hai sa nu ne transformam realitatea in fictiune.
0 0
Limita dintre realitate si fictiune se termina acolo unde decidem noi intrucat limitele sunt doar in capul nostru.
Nici nu conteaza cine iti arata ce a facut si ce n-a facut asta iti dovedeste doar ca schibmarea vine din interior, o ignori mori si atat.
Gandurile tale te afecteaza numai pe tine si numai tiparele comune fac posibila intersectarea a 2 moduri de gandire care de cel mai multe ori se atrag(cei ce se aseamana se aduna)
Factorii exteriori se manifesta, de acord, dar noi decidem in ce masura ne afecteaza iar simpla constientizare a influnetelor ne face imuni la acestea deoarece realizarea lor e permisa doar de modul nostru de gandire.
Materializarea gandului se face pe baza vointei iar cum multi nu manifesta asa ceva si au actiuni desarte si ganduri asemanatoare isi traiesc viata mai mult morti decat vi.
Cat despre dezastre naturale si replici din partea pamantului nu reprezinta decat raspunsul pentru viata noastra echilibrata cu natura, sacrificiile si distrugerile inutile pe care le facem (toate datorate lacomiei si egoismului) au un efect nu tocmai pozitiv iar catastrofele de genu nu sunt alt ceva decat manifestari ale constiinte globale.
Ai fi surprins sa aflii, chiar si conceptul de realitate este incredibil de subiectiv astfel nimic nu e perceput ci toata lumea percepe, iar ceea ce pentru unii e fictiune pentru altii e o rutina...
0 0
Deci, nici n-are rost sa mai continui, dupa conceptia ta, totul se invarte in jurul omului, defapt omul, ca sa vezi exista inaintea creeri sau autocreeri universului. Cat despre dezastre naturale, ce sa zic, si dinozaurii care gandeau negativ si faceau distrugeri inutile au atras asteroidul care a dus la disparitia lor.
0 0
Hai sa iti dau eu un citat al unui proeminant filosof(Mike Tyson)" Cu totii consideram ca totul decurge dupa un plan si ca traim intr-o lume gen alice in wonderland pana ne loveste realitatea in fata(la propriu)"
0 0
Cuvintele iti tradeaza perceptia limitata, dar nu te invinovatesc, asa am fost cu totii programati, mai devreme sau mai tarziu ne trezim macar.
Universul nu se invarte in jurul omului ci in jurul constiintei noastre iar avand in vedere natura fractala a fiecaruia de fiecare data cand se schimba gandirea unei componente se schimba si imaginea de ansamblu, pentru componenta respectiva desigur.
Ar fi asa usor daca s-ar trezi altii pentru noi dar crezi sau nu schimbarea vine din interior, nu poti decat sa-i prezinti informatia unui om dar nu-l poti face sa gandeasca...
0 0
Pentru ce e Tyson cunoscut? pentru filozofiile sale? Pana la urma toti ne putem da cu parerea dar ceea ce facem conteaza cu adevarat si se reflecta garantat sunt faptele, iar mentalitatea lui il afecteaza pe el din moment ce asta e perspectiva lui.
P.S. : Nu ma impresioneaza citatele, incearca sa vorbesti liber si din inima intrucat cu tine conversez, nu cu Mike Tyson...
0 0
D'asta l-am dat exemplu pe Mike Tyson. Abordarea mea este una f ironica, dupa cum observi, puteam sa iti dau o tona de citate din proeminenti oameni de stiinta, dar n-am facut-o tocmai d'aia, ca nici mie nu imi place sa imi sustin parerile prin citate. Daca cuvintele tradeaza perceptia limitata, ce ma face pe mine sa cred ca respectivii filosofi, psihologi, metafizicieni, transcedentalisti si ce se mai cred ei(ma refer la persoanele din documentar) au dreptate? pe care o sustin cu tarie, cu certitudine, totusi nefondata dpdv stiintific. Tare interesanta e chestia asta cu "totul vine din interior", din care interior? nici noi nu stim. Pentru un psihopat, cea ce vine din "interior" poate sa fie pozitiv, chiar e(desigur pentru el), un sociopat va face totul pentru interesul propriu, nepasandu-i, daca cei din jur sufera. Cine face aceste standarde a ce e bine si ce e rau. din punct de vedere obiectiv? Acum, imi vei spune ca nu exista obiectiv. Mecanica cuantica poate fi inetrpretata in 1000 de feluri, argumentul ca exista particule cu sarcina pozitiva si particule cu sarcina negativa iese din discutie, n-are nicio legatura cu gandurile noastre. Felu in care isi prezinta autorii conceptiile in documentar se bazeaza pe psihologie ieftina de clasa a 5a. Folosesc cunostinte stiintifice pentru a-si compensa bazaconiile, ne spun povesti "uimitoare" despre cum s-au salvat unii oameni de la pragul disperarii, folosesc termeni simplisti si captivanti pentru mintea naiva, de genu: "Daca gandesti pozitiv, vei atrage lucruri pozitive in viata ta, deci vei prospera in toate domeniile".
0 0
Poate pentru ca e atat de simplu si totusi atat de complex din moment ce nu intelegem.
Ceea ce noi experimentam acum nu este decat o exteriorizare a psihicului care este format si de societate dar condus de constiinta de aceea e important echilibrul minte trup si suflet dar ce poti sa-i faci cand oamenii cred ca nici spirit nu au din moment ce nu ti-o dovedeste stiinta ci o face fiecare, iar noi suntem prea comozi.
Nici nu conteaza asa mult cine iti prezenta informatia ci ar trebui sa faci eforturi sa intelegi nu sa judeci o carte dupa coperta...

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Da, o parodie de film. Aceste filme cred ca sunt destul de periculoase pentru publicul neavizat, pentru ca invaluie ideile stupide, nevalidate stiintific prin termeni, idei care par stiintifice.

Ideea de baza a filmului este ca gandirea pozitiva poate duce la rezultate spectaculoase, imbunatatind sanatatea, crescand bogatia si fericirea "practicantului".

Se tot vorbeste in documentar despre "legea atractiei", care spune ce va de genul "binele atrage binele", "negativul atrage negativul".

In sfarsit, o aberatie.
Senior (11.9k puncte)
0 0
Stiinta e limitata dragul meu, poate daca nu ne-am mai baza pe ce spun altii asa mult si am gandi pentru noi am putea realiza adevarul in cazul de fata.
Dar efectul de turma isi spune cuvantul ca de obicei.
In fine, mai devreme sau mai tarziu tot va trebui sa ne trezim din ignoranta...
0 0
Care ignoranta bai fratioare? Asta e diferenta intre stiinta si alte discipline: ca stiinta isi recunoaste limitele.
0 0
Simplu fapt ca nu constientizezi lucrurile astea reprezinta primul semn al "spalarii pe creier" ce se manifesta concret sub forma controlului mental.
Cum am mai spus, stiinta e limitata de descoperire iar descoperirea e limitata de mintea care face descoperirea...
Astfel, unii descopera ce au scris altii in articole in urma unor experimente altii descopera interactionand cu unviersul, unii cu ochii-n pc altii cu ochi-n minte.
Tu decizi numai nu te pripi cand tragi concluziile, s-ar putea sa te inseli(precum stiinta in nenumarate randuri...)
2 plusuri 0 minusuri
Pentru curiosi, documentarul poate fi vazut aici: http://topdocumentaryfilms.com/the-secret/
Senior (11.9k puncte)
...