Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
1.0k vizualizari
Banii sunt clasificati in diferite moduri: de la ochiul necuratului pana la a fi un scop in viata. Desi creeaza multe probleme , legate de inechitate sociala, inegalitate, discriminare si asa mai departe , desi au si utilitate pana la urma ( ne putem procura cele necesare vietii) am putea considera ca sunt un RAU necesar?

S-ar putea trai ,intr-o lume fictiva sa spunem, teoretica, fara sa fie nevoie de bani?
Experimentat (1.5k puncte) in categoria Diverse
0 0
Problema nu consta in bani,ci in cum sunt folositi. De multi ani banii nu mai reprezinta doar un mod de a inlesni trocul.
Sunt mii de articole si documentare despre aceasta tema,dar preferatul meu este acesta:
Aici se prezinta si cateva solutii si cauze ale problemei

4 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Si ca sa raspund, da, banii sunt un rau necesar insa am putea trai mult mai bine daca ar fi gestionati si creati corespunzator,fara dobanzi,banci,camatari,asasini economici,burse de valori,taxe/impozite incorecte. In concluzie, lacomia este cea care ne distruge inca din antichitate. Daca am avea ca scop in viata sa traim bine ca specie,nu ca indivizi am fi cucerit de mult universul.
Junior (538 puncte)
0 0
De acord cu lacomia si modul de gestionare incorect!
Insa credeti ca fara bani ar fi fost mai bine?
Sau ar fi aparut altceva care ar fi inlocuit cum spunea @Luke acest instrument de transfer al valorii?
1 plus 0 minusuri
Banii în sine nu sunt valoare! Sunt doar instrumentul de transfer al valorii. Problema nu e cu banii, iar la nivel macroeconomic nici nu se lucrează cu bani cash, nu are sens, acolo se discută de altceva, de acţiuni, titluri, şi .. aur. Adică se trafichează direct valorile, dar se şi re-evaluează aceste valori la fiecare tranzacţie.

Problema sunt valorile şi cum sunt promovate acestea. Întreg sistemul social actual se structurează în jurul noţiunii de valoare (materială sau imaterială) iar banii sunt măsura acelei valori, dar şi metoda de cuantificare a lor.
Experimentat (3.1k puncte)
1 plus 0 minusuri
Banii reprezinta "solutia" finala pentru a media schimburile intre persoane. Daca umanitatea i-a inventat o data, daca ar disparea, sunt convins ca i-ar inventa si a doua oara. Asa ca nu, nu poate trai fara bani.
Junior (1.5k puncte)
1 plus 0 minusuri
Da.. s-ar putea trai bine-merci fara sa existe bani!... natura si tehnologia la care s-a avansat pana in ziua de azi, ne permit sa traim fara sa trebuiasca sa existe bani. Googl-uieste "The Venus Project".. gandit de bunicu` Jaque Fresco (sau ceva de genu')... sau vezi cele trei filme Zeitgeist.... Recomand cu muuuulta caldura TUTUROR !....
Novice (151 puncte)
0 0
Da am văzut filmele cu Zeitgeist, ca și Venus Project. Ideea e bună, spune tu cum ai pune-o în practică? Mereu va fi cineva care să vrea să stea degeaba, să muncească alții pentru el, iar el să îi țină sub papuc.

Nu se va mai putea, deoarece resursele vor fi disponibile pretutindeni? Nici o problemă, războaiele vor reîncepe.
0 0
din pacate ai dreptate... punerea in practica a acelor proiecte tinde spre imposibil, in ziua de azi... dar asta este putin off-topic....
...