Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
471 vizualizari
Novice (287 puncte) in categoria Fizica

3 Raspunsuri

1 plus 1 minus
Câmpul este o funcţie care asociază unui punct (dintr-un spaţiu cu anumite dimensiuni) unul sau mai mulţi scalari. De exemplu, câmpul gravitaţional asociază unui eveniment (punct din spaţiul cuadridimensional) trei scalari (componente ale intensităţii câmpului gravitaţional).

Dar, întrebarea este mult mai interesantă dacă te referi la natura fizică a câmpului. Într-o asemenea ordine de idei aş echivala întrebarea ta cu următoarea: „Este câmpul un flux de particule fără masă de repaus?”.
Novice (287 puncte)
0 plusuri 1 minus
Ce ziceti de urmatoarea asertiune? Eu vad campurile ca deformari elastice ale spatiu-timpului pe dimensiuni suplimentare. Cel putin campurile fara masa - gravitatia si campurile electric si magnetic asa se comporta. Campul electric este static (exista in absenta miscarii purtatorului de sarcina) si deformarea pe care o "vedem" ca pe acel camp s-ar putea asocia unei dimensiuni inrudite cu dimensiunile spatiale, campul magnetic este dinamic - el deriva intotdeauna din miscarea unui purtator de sarcina - si poate fi asociat unei dimensiuni inrudite cu cea temporala.

Nu stiu inca cum as putea asocia aceasta "vizualizare" cu campurile slab si tare, dar am o presimtire...ca se aplica si la ele.

Eh, ar putea fi "ceva de genu"?
Novice (313 puncte)
0 plusuri 1 minus
E o manifestare a ceva necunoscut nouă, pînă acum. Viteza de propagare e funcție de intensitate, iar în preajma găurilor negre poate depăși viteza undei de lumină. Ar fi o explicație că nu vedem steaua sau corpul cosmic respectiv.
Experimentat (3.3k puncte)
...