Bine aţi venit pe Scientia QA!
Pentru a putea publica întrebări şi răspunsuri, trebuie să vă înregistraţi.
Atenţie! Este posibil ca e-mailul de confirmare a înregistrării să intre în Spam.
Pune o întrebare

Newsletter


3.5k intrebari

6.7k raspunsuri

15.2k comentarii

2.2k utilizatori

0 plusuri 2 minusuri
255 vizualizari
Am un espressor Sony. După o folosire sporadică vreme de circa 3 luni cafeaua curge mai încet decât la început, semn că sunt depuneri prin circuitul de circulare a apei şi probabil pe mecanismul cuvei în care se pune cafeaua.

Este oţetul o soluţie? Ce alte variante am? Am citit în cartea tehnică, dar vorbeşte de un produs de-al lor, pe care nu ştiu unde să-l găsesc şi oricum parcă nu l-aş cumpăra.
Senior (11.8k puncte) in categoria Informatii utile
0 0
Eu il desfac si il curat mecanic.Umplu circuitul cu otet, il las cca 30 de minute , se observa reactia chimica dintre otet si calcar, apar "bolborosi" in capetele circutului, apoi cu o "tija" elastica curat interiorul tevilor.Dupa aceasta asamblez aparatul si fac doua ture de cafea fara cafea.Dureaza destul de mult.Pentru cei care se grabesc sau nu pot desface aparatul e foarte indicat sa se foloseasca substantele destinate special acestei operatiuni.

1 Raspuns

0 plusuri 1 minus
Detartrant. Se poate eventual combina cu apa, in funcţie de concentratie.
Novice (117 puncte)
0 0
exista solutii speciale in comert de curatare a depunerilor de calcar, nu otet nu detartrant ce spune tipul de mai sus
...