Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
5.0k vizualizari
Odată ce forța de gravitație a pămîntului acționează relativ la oricare obiect din aria lui de acțiune(adică posibilitatea de a atrage obiectele ) ,în mod "logico" avionul care zboară va fi tras spre pămînt ,dar ,spre  fericirea noastră, nu se întîmplă aceasta.

 

p.s. nu vorbim despre accidente aviatice.
Novice (132 puncte) in categoria Fizica
0 0
Deoarece aerul joaca un rol foarte important

3 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Portanța este forța care face posibil zborul unei aeronave ( nu doar avioane, ci și elicpotere). Avioanele se desprind de la sol în momentul în care forța portantă este mai mare decât forța gravitațională ( conform teoriei lui Bernoulli, atunci când presiunea aerului de sub aripi este mai mare decât cea de deasupra); portanța nu trebuie abordată separat, ci în raport cu alte trei forțe care acționează asupra aripii, și anume rezistența la înaintare, tracțiunea și forța gravitațională. Portanța este perpendiculară pe direcția de curgere a fileurilor de aer ( sau a fluidelor). Mai jos ai un link ajutător:

http://pilotmagazin.ro/2011/02/avionul-descriere-si-functionarei/

Junior (1.2k puncte)
0 plusuri 1 minus
Daca se opresc motoarele, se rupe o aripa, se infunda o turbina etc.. atunci va cadea.
Junior (526 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Nu cade pt ca avionul se sprijina pe aer sa poata zbura,deci foloseste combustibili care imping pe masa de aer.Un avion nu poate zbura acolo unde nu exista aer,pt ca nu are pe ce sta sau nu are ce impinge sa se poata deplasa.Asa cum noi cind mergem impingem cu picioarele solul sa ne delasam,asa si avonul impinge aerul si nu cade atita timp cit el face acest lucru.
Junior (392 puncte)
0 0
navele spațiale nu se” împing  pe masa de aer”. Motoarele cu reacție funcționează pe baza altui principiu
0 0
De fapt aici Relian are dreptate, deși exprimarea lui lasă mult de dorit, ca de obicei, încît e greu de înțeles ce spune.

Motoarele avionului (indiferent de principiul lor de funcționare) sug aerul din față și-l suflă spre spate, încît corpul avionului merge înainte. Mișcarea rapidă spre înainte a avionului face ca aripile, care au o anumită formă și înclinare, să împingă în jos aerul de sub ele. Astfel aripile susțin avionul „suspendat” în aer.

Navele spațiale zboară pe alt principiu, și anume aruncă materie (de obicei un jet de gaz) în jos pentru a merge în sus. Dar nici întrebarea și nici răspunsurile n-au fost despre navele spațiale, deci nu puteți reproșa cuiva că n-a semnalat diferența.

Motoarele cu reacție de la avioane funcționează altfel decît cele cu elice, dar din punctul de vedere al avionului ele fac același lucru: trag aer din față și îl trimit în spate. Motoarele cu reacție de la rachete funcționează cu totul altfel decît cele de avion și nu au treabă cu aerul, dar nu e vorba despre ele aici. Cînd spuneți „motor cu reacție” aveți grijă să se înțeleagă despre ce vorbiți.
0 0
accept corectarea
...