Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
705 vizualizari
Mă  refer la faptul că pentru a avea loc procesul de ardere este necesar oxigen (așa mi-au spus la chimie) .
Novice (132 puncte) in categoria Fizica
0 0
Salut,prin exploziii mici controlate, asta daca ne referim la pozitionarea satelitilor.Este ceva asemanator cu percutarea unui cartus in spatiu.

2 Raspunsuri

1 plus 1 minus
 
Cel mai bun raspuns
Da asa este pe linga rezervoare de combustibili mai au si rezervoare de oxigen,sau mai nou au doar combustibili care sint in amestec cu oxigenulProbabil la inceput se foloseau asa rezervoare separate ,dar acum asa stiu ca acel combustibil se afla amestecat cu oxigen si asa are loc arderea.Acum daca se foloseste un motor atomic ,nucelar atunci nu mai avem nevoie de oxigen.Dar nu cred ca au ajuns ei pina aici.Deocamdata se folosesc combustibiliclasici si cam asa sta treaba.Cum arde combustibilul intr-o racheta?Ca si cum si-ar da suturti in fund.Dar cred ca nu ai intrebat asta ci chestia cu oxigenul.Deci in prezenta oxigenului desigur ori din rezervoare separate ori in amestec.
Junior (392 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Ti-au spus bine la chimie. Navele spatiale poarta cu ele si rezervoare cu oxigen. Este celebru evenimentul in care pe  Apolo 13, in drum spre Luna,  o butelie cu oxigen a explodat.
Junior (984 puncte)
0 0
Am întrebat pentru că vazusem un documentar ,dar cum era în l/rusă nu prea am înteles.Era acolo ceva despre rezervoare cu oxigen.
...