Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
533 vizualizari
În romanul "Omul invizibil"" de Herbert  George Wells, Griffin, un fizician care reușește să devină invizibil, terorizează un oraș întreg simținduse invincibil datorită invizibilității. Sigur este o fantezie și așa va rămîne, cel puțin în condițiile descrise de Wells. Dar dacă admitem că cuiva iar reuși acest lucru - ar avea el avantajele descrise în roman?
Novice (182 puncte) in categoria Fizica

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Nu va avea avantajele descrise in roman pt ca ar fo orb,practic daca noi nu il putem vedea nici el nu ne poate vedea pe noi.Singura posibilitatea este sa nu aibe ochii invizibili si atunci va putea vedea insa ii vom vedea si noi ochii lui.Acum nu stiu exact in roman cum este descrisa invizibilitatea dar practic vorbind acel corp ar trebui sa nu reflecte absolut deloc lumina sa poata deveni invizibil.Dar poate ca sint si alte metode insaeu nu vad cum ar putea deveni realizabil altfel decit sa nu refelcte lumina.
Junior (392 puncte)
0 0
și e posibil ca Wells să fi trecut intenționat  peste acest detaliu
0 plusuri 0 minusuri
Nu stiu la ce te referi ca este o fantezie si asa va ramane. Deja exista numeroase proiecte in desfasurare, prin care oamenii pot devenii invizibili ( prin diferite costume ce au rolul de a pacali vederea)

Principalele avantaje ar fi pentru strategii militare. cele de amuzament neavandu-si rostul.

Aplicatii pot fi numeroase, una din ele prezentata  fiind ca soferul cand se uita in spate sa nu mai vada bancheta din spate ci sa vada direct drumul sau alte obstacole in care ar putea lovi masina.



Senior (6.9k puncte)
0 0
Sînt de acord  cu ce spuneți, dar  mă refeream la condiția din roman, și anume ca corpul uman să devină invizibil fără costume.  De exemplu cînd personajul  îmbrăca ceva ceilalți vedeau niște haine plutind prin aer
...