Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
764 vizualizari
Senior (11.9k puncte) in categoria Istorie
0 0
Va referiti numai la persoane? sau poate fi vorba si despre organizatii, corporatii etc ?
0 0
Organizaţii, corporaţii, state... Dar, la urma urmelor, e vorba de persoane, nu?
Interesant ar fi de vorbit despre persoane. Şi mai interesant ar fi ca, după ce sunt numite, să spunem cu ce se ocupă azi şi cât de blamate sunt atrocităţile comise.
Dar ar super dacă opiniile ar fi serioase, nu teorii ale conspirației luate dintr-un film de pe Youtube făcut de un bolnav de schizofrenie...

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri

 

Să luăm, de exemplu, anul 1995. Acesta a marcat cea de-a 50-a aniversare a sfârşitului Holocaustului nazist, a sfârşitului celui de-al doilea război mondial şi a exploziei bombei atomice. În acest an, în multe părţi ale lumii s-au organizat ceremonii comemorative la care au participat conducătorii lumii. De ce? Pentru a transmite ideea de repulsie faţă de aceste atrocităţi, astfel încât acestea să nu se mai repete niciodată. Cu toate acestea, unii observatori au remarcat în aceste ceremonii o doză nesănătoasă de contradicţie.
 
În aceste ceremonii foarte mediatizate, toţi reprezentanţii religioşi au dorit să fie văzuţi ca nişte binefăcători sau ,cel puţin,  să nu fie văzuţi ca nişte RAUFACATORI. Însă ţările care au condamnat atrocităţile din trecut şi-au construit arsenale de arme, alocând din buget în acest scop sume uriaşe de bani. În acelaşi timp, ele nu au rezolvat problemele esenţiale, cum ar fi sărăcia, degradarea morală şi poluarea, spunând de cele mai multe ori că nu au suficiente fonduri.
Religiile lumii caută să rescrie istoria, camuflând tăcerea lor îndelungată în legătură cu atrocităţile comise sub regimuri dictatoriale şi muşamalizând complicitatea lor cu ele. Aceste religii nu au făcut nimic pentru a-i opri pe oamenii aparţinând aceleiaşi religii să se măcelărească unii pe alţii.
Cand intrebati cine sunt responsabilii pentru cele mai mari atrocitati, cum pot sa spun ca este Papa, sau ca este nu stiu ce companie mare producatoare de tigari, sau Obama?Este foarte greu pentru ca aceste persoane stiu bine sa prezinte o imagine INOCENTA , de fapt se erijeaza in BINEFACATORII omenirii.
Recunosc ca e grea intrebarea! :)
 

 

Experimentat (1.5k puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Biserica catolica, prin reprezentantii ei

- in evul mediu ex. papa gregor al IX-lea - instaurarea inchizitiei, reprezentat de notorietate: tomas de torquemada

- reprezentanti contemporani de notorietate: ex. maica tereza

Blamare?

inchizitia nu a fost condamnata niciodata de catre biserica catolica, aşa că status actual "bine mersi"

maica tereza - status "premiul nobel"

ps. numele proprii au fost scrise intentionat cu litera mica
Junior (558 puncte)
0 0
În ce fel e legată Maica Tereza de atrocităţi?
Eu, când am pus întrebarea, mă gândeam la ironia totală din acordarea premiului Nobel lui Obama, un ins care a ajuns preşedinte cu un discurs anti-război, dar care, odată ajuns la Casa Albă, a suplimentat trupele din Afganistan şi care, în mod indirect, prin deciziile luate, este vinovat de moartea de zeci de mii de afgani, care nu a avut nicio legătură cu America vreodată (nici filme americane nu au văzut măcar).
Şi ăsta este doar un exemplu de "moderni" responsabili direct ori indirect de moartea semenilor, vinovaţi de atrocităţi bine ascunse sub un discurs de lemn bine ticluit.
2 0
Maica tereza a reusit, in numele religiei ei, sa devina o multimilionara excentrica. A reusit sa rupa inimile si buzunarele bogatilor si saracilor in numele amaratilor din India. Culmea, a reusit sa adune atatia bani propovaduind, in acelasi timp, suferinta si saracia ca "sarut al lui isus". A reusit sa faca o avere deschizand acele case ale muribunzilor. Ironic, chiar a facut din acele case, locuri in care oamenii mureau dupa ce-i facea ea si surorile ei muribunzi. In chinuri. Erau tinuti la un loc oamenii cu toate bolile, transmisibile sau nu. Fara niciun fel de tratament, fara calmante, erau niste spatii in care chinurile inchizitiei au capatat onoarea de a deveni "sarutul lui isus". Si banii curgeau, in timp ce mii de oameni erau infometati si infranati de la tratamente care le-ar fi putut salva viata ca sa primeasca sarutul lui isus.

Recomand si lecturi ale rationalistilor indieni. Sau "Pozitia misionarului" - Cristopher Hitchens
...