Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 1 minus
546 vizualizari
O sa avem timp sa facem saltul la o civilizatie de tip 2?Uitati-va la istoria omenirii si o sa vedeti ca toate marile civilizatii sau destramat(De la Egipteni,Romani,Etc).O sa spuneti ca acum suntem mai destepti si avem mai multa tehnologie decit acum 2000 de ani,DAR suntem deja 7 miliarde de locuitori pe Terra.Resursele sunt limitate(Sunt tari in lume unde se moare de foame sau la apasarea unui buton ne putem autodistruge cu bombe nucleare).Iar colonizarea spatiului inca nici nu a inceput.Nu sunt sigur nici macar daca am pus piciorul pe luna.
Junior (435 puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Ce este o civilizatie de tip 2?
0 0
Toate aceste mari civilizatii s-au destramat pentru ca erau putrede in esenta dar si-au facut datoria de a pune bazele societatii din ziua de azi, care sa nu te miri...tot corupta :)
Din multe puncte de vedere suntem mai inevoluati din moment ce tehnologia avanseaza dar noi ca fiinte regresam devenind tot mai dependenti de materialism.
Resursele sunt nelimitate doar ca din lacomie exploatam mult si prost in defavoarea noastra ca rasa.
Colonizarea spatiului este rudimentara precum si modul nostru de locomotie in univers... Daca am accesa mai des hiperspatiul poate ne-am gasi locul in infinitate.

3 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
E greu de raspuns, dar dupa parerea mea, eu zic ca nu !

Adevarul este ca prea multi se gandesc doar la bani si putere. Daca o persoana ajunge la 1 mld $ nu se multumeste, vrea 10mld $ si tot nu e deajuns, niciun ban din lume nu e deajuns. Toate firmele mari din lume care fac profit omoara oameni pe capete ( ex: angajatii Apple din India lucreaza in niste conditii inumame, nici cei mai rai puscariasi din lume nu au parte de munca acestora de cate 12-14 ore pe zi 7 zile din 7 lucrand numai din picioare si pe degeaba.)

Pe partea cealalta nu putem fi nici umani cu toate popoarele din lume. Poate ca tarile Africane merita sprijin datorita climei si a asezarii, dar India nu merita nimic. EI singuri s-au bagat in rahatul in care se afla. CIne ii pune sa fie 1,5 mld ? Ati citti ultima stire ca o femeie din India a nascut 11 copii deodata intrand in cartea recordurilor. Nu aveam nimic impotriva daca nastea oriunde in alta parte din planeta dar nu in India.

Eu unu sunt mai conservator mi-as ajuta neamul dar atat si nimic mai mult. Europa prin asezarea geografica si populatia constanta pe care o are si o va pastra sute de ani deacum incolo ar terbui sa se descurce foarte bine.  Cand vedeti statistici la tv ca peste 100 de ani vom fi 10-12 miliarde de persoane pe glob si nu vom mai avea ce manca teoretic nu ar trebui sa ne pese, dar o sa ne pese pt ca suntem oameni si ii vom ajuta in continuare, chiar daca cateodata doar din vorbe, pe aceste popoare de animale ca nu pot sa-i numesc oameni pe unii inconstienti.

Legat de avansarea tehnologica se face intr-un ritm destul de greoi daca acesta nu este foarte profitabil. Ar trebui sa ne gandim ca elementele rare vor fi primele care se vor termina, si daca nu vom incepe sa le reciclam, peste maxim 50 de ani nu vom mai avea cu ce constru un telefon, un laptop/tableta sau orice alt gadget.
Senior (6.9k puncte)
0 0
India o duce prost din cauza colonizarii si jefuirii sistematice de catre imperiul britanic, asa cum Romania o duce prost din cauza numeroaselor influente care au furat si au distrus mentalitatea oamenilor dar deja nivelul de tara nici nu mai conteaza, ar trebui sa privim totul din perspectiva rase umane si nu numarul este problema cat modul de viata si lacomia in general.
Astfel ne trezim intr-o situatie in care 1% din populatia globului castiga cat restul dar nu se opresc aici pentru ca puterea corupe iar puterea absoluta corupe absolut, deci in capitalism(fascism) cine are puterea?
O sa se trezeasca si oamenii intr-un final din somnul acesta letargic in care ne-am cufundat si atunci toate preocuparile materiale o sa dispara.
3 plusuri 0 minusuri
Cand ai o planeta cu miliarde de fiinte care se cred centrul universului, care iubesc banii si nu dau 2 lei pe cei din jur, parerea mea ca nici cuvantul 'civilizatie' nu ne mai caracterizeaza.

Daca am renunta la individualism si am adopta colectivismul, daca am constientiza ca actiunile noastre ca individ nu se compara cu forta colectiva, atunci am realiza mult mai mult decat o civilizatie de tip 2.

Problema noastra e ca suntem 7 miliarde de oameni cu 14 miliarde de moduri de gandire, nu gandim pentru ceilalti, ne gandim strict la persoana noastra si nu luam in calcul consecintele negative ale propriilor actiuni asupra oamenilor din jur.
Experimentat (3.5k puncte)
0 0
Ceea ce spui e adevarat dar ne-am trezit si-am realizat si ai auzit de divide si cucereste, acum gandeste, cine e in spatele acestor lucruri poate asa invatam niste trucuri.
2 plusuri 0 minusuri
Salut, pe Luna s-a ajuns. Te asigur de asta! Numai bine!
Junior (1.2k puncte)
...