Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 1 minus
830 vizualizari
legata de un raspuns la: Animalele merg in rai?
Experimentat (1.5k puncte) in categoria Religie

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Aceste intrabari au cumva rolul de a irita aceasta comunitate ?
E ca si cum ai intra pe forumul stelei si ai lauda la nesfarsit pe dinamo.

Chiar daca sunt un necredincios desavarsit ( nu ma consider neaparat ateu) As putea la o adica sa ma rog pt cineva aflat in suferinta, dar pt mine in niciun caz. Prefer sa-mi rezolv problemele cu propriile forte fara ajutor spiritual.

Legat de religie ti pot spune un gand intelept " Daca crezi in Dumnezeu si acesta NU exista nu ai pierdut nimic, in schimb daca NU crezi in Dumnezeu si acesta exista ai pierdut totul "  - cu toate acestea eu prefer a2a varianta !
Senior (6.9k puncte)
1 0
N.Iorga este autorul (dacă nu mă înşel).. Păi dacă preferi varianta 2, de ce mai susţii că e înţelept? Pentru mine ca să fie înţelept ar trebui să fie exact pe dos!
0 0
Se numește „pariul lui Pascal”. După mine este un raționament de bișnițar: alegi ce să crezi în funcție de profitul maxim.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pascal%27s_Wager
2 0
Aceste intrebari au rolul de a "irita" creierele , si nu comunitatea!
Indiferent de  ce "nationalitate" sunteti, daca aveti vreo opinie faceti-o cunoscuta. Nu ma deranjeaza parerile fara "sens" dar sincere.
Ma deranjeaza ca faceti comparatia cu microbistii , in timp ce aici pe site este o sectiune speciala pentru religie. Intrebarea pe care ati pus-o se poate aplica si la dvs: Ce cautati DUMNEAVOASTRA aici?( nu aveti un raspuns, nu aveti nevoie de ajutor spiritual).
0 0
Profitul e o formă de avantaj, iar avantajul este o caracteristică extrem de importantă (de foarte multe ori cea mai importantă) a unei decizii, proces în care de fapt evaluăm consecinţele unei opţiuni sau ale alteia, cu avantaje, dezavantaje şi estimări ale implicaţiilor.
Noţiunea de "profit" mi se pare totuşi o expresie prea sumară faţă de tot ce implică o opţiune sau alta din acest pariu. Mai ales că la bază stă doar o păcăleală, o logică defectuoasă, cu implicaţii însă foarte mari!
0 0
Eu n-am nimic cu profitul. De altfel o mare parte din problemele tehnice sînt de optimizare, adică de maximizare a unui anumit fel de profit. Ceea ce mă deranjează la cei care își justifică credința în Dumnezeu prin pariul lui Pascal este că jonglează cu convingerile lor intime ca să iasă în avantaj. E o lipsă de onestitate, o prefăcătorie, o mare instabilitate (sau o lipsă) a convingerilor și o indiferență față de adevăr.

Un om cinstit crede în ceva pentru că are motive să considere că e adevărat, nu pentru că are ceva de cîștigat din asta. Cum ar fi să cred eu în modelul geocentric numai pentru că asta m-ar ajuta să cîștig o pîine?
0 0
Da, perfect de acord cu tine! Asta ţine de educaţie, de mediul în care oamenii trăiesc, iar realitatea de azi (din păcate) promovează valori slabe sau de-a dreptul non-valori! Spuneam doar că aceste realităţi nu trebuie ignorate, iar cine are la bază valori precum acest pariu trebuie luat cu binişorul, e posibil să nu realizeze că greşeşte, eroarea poate apărea din foarte multe cauze, e chiar uman să greşim.
Pe de altă parte eu chiar consider că aflându-mă mereu în căutarea sceptică a adevărurilor, al unei aproximări cât mai realiste a tot ce simt şi experimentez, este profitabil pentru mine, pentru toţi cei din jurul meu. Ar mai rămâne să explic ce înseamnă în acest caz "profitul"
0 0
Poate ca raiul este un fel de El Dorado "spiritual". Ca sa ating si notiunea de "profit".
Insa nimeni nu s-a intors de acolo sa ne spuna :"Merita sa ajungi in rai! "
De fapt ,ce este raiul? O conditie existentiala,  o realitate fizica, sau o  stare a materiei vii ( de asta am pus si in legatura cu animalele)?
...